30/5/07

TOTES LES COMBINACIONS SÓN POSSIBLES EN LA NEGOCIACIÓ.Marina Geli.Actual Consellera de la Generalitat

S’ha acabat la campanya,torno al meu bloc de sempre, reflectint a l’inici, la frase d’una dona, sigui de l'ofici que sigui, sigui del tarannà que sigui.
I així és com sorgeix el que la consellera Marina Geli comentava ahir en els diaris : Totes les combinacions són possibles en la negociació: la nacionalista, la d’esquerres, i la sociovergència,diu textualment.
Moltes gràcies a totes les persones que ens heu fet confiança aquest 27 de maig.
La veritat és que havíem treballat fermament i portàvem un programa fet a consciència , parlat amb moltes persones i moltes entitats (Ahir mateix en el carrer d’Ullà, la Maria Lloveras de gent del Ter, em deia, és el millor programa de tots els locals).Segurament hem tingut errades o manca de previsions o simplement l’atzar ha provocat que els resultats endevinin un municipi de persones dividits entre dues opcions. Nosaltres representem la tercera via, i això sempre és complicat : 6 regidors per una banda, 6 regidors per l’altre, nosaltres 3 i l’EI 2.
A nivell general, llegint el diari,és fàcil endevinar que aquestes eleccions són les eleccions del pactes, poques majories en els municipis i moltes converses durant aquests quinze dies .
Nosaltres treballarem en fer possible aquell pacte que sigui més a prop de les nostres fites, aquell amb el que aconseguim els màxims punts del nostre programa a desenvolupar i sobretot aquell que ens permeti desenvolupar les polítiques, els projectes i els fets que hem dissenyat a consciència.

Gràcies a totes i a tots pel suport en tot moment i ENDAVANT!

25/5/07

Campanya Municipals-11: CAL RECORDAR EL PASSAT PER ENTENDRE EL PRESENT I AIXÍ CREAR EL NOSTRE FUTUR - Nawal- al Saadawi

Aquesta és la frase que més m’agrada de totes les que he iniciat el post en el meu bloc, per posar punt i final a la campanya de les eleccions municipals.
Cada grup proposa idees, projectes i la veritat és que la gran majoria – a part d’alguna excepcionalitat - podrien ser assumides per qualsevol ciutadà o ciutadans del nostre municipi.
Però això, és el què farem, la diferència és en com ho farem i aquí està el “kit” de la qüestió.
Des d’Esquerra us proposem fer:
Un municipi equilibrat i endreçat, amb un urbanisme amb sentit comú i respectant la tipologia dels habitatges, una mobilitat fàcil i segura, un bon model de gestió del medi natural, tenint en compte el repte permanent de la sostenibilitat i el món rural.
Un municipi al servei de les persones, educador, on el capital humà sigui el primer de tot, volem ser i tornar a ser un referent cultural, amb esport per a tothom, amb igualtat d’oportunitats, amb un jovent actiu i dinàmic i una gent gran amb projectes d’envelliment actiu.
Un municipi actiu i emprenedor, amb un turisme amb visió de futur, comerç, indústria , treball i formació, segur i amb comunicació i participació de tothom i per a tothom, sense deixar de banda les noves tecnologies com a mitjà ja imprescindible.
Com ho farem?
Mantenint la identitat de municipi, les peculiaritats tan en el paisatge físic i urbà com en els valors de convivència en tots els que hi vivim.
Amb un fort compromís amb la gent, mantenint relacions amb les associacions, entitats i amb els veïns i veïnes, buscant la complicitat i el compromís per un municipi més ric tan social com culturalment.
Planificant les actuacions, i no fent-ho solament amb la idea de la inmediatesa i tenint clar una visió de globalitat de municipi i de futur.


Esteu segur que totes les formacions que es presenten a les eleccions muicipals aquest 2007 ho faran així?

DONA’NS UNA OPORTUNITAT DE GOVERNAR I DE DEMOSTRAR EL QUE SOM CAPAÇOS DE FER I DE COM HO FEM,igual com ho han fet els altres grups polítics, en anteriors legislatures.


VOLEM GOVERNAR PER A VOSALTRES I AMB VOSALTRES.

CONFIA EN NOSALTRES!

VOTA ESQUERRA! ARA SÍ!

24/5/07

Campanya municipal 10:El FUTUR PERTANY EN ELS QUE CREUEN EN LA BELLESA DELS SEUS SOMNIS. Eleonaor Roosevelt

Avui s’ha realitzat el debat que promou el diari-El Punt i Ràdio Montgrí.
Cinc candidats se les havien de tenir a dalt d’un escenari mentres hi havia el públic assegut per claques, pràcticament per grups polítics municipals .
El debat ha començat puntual i les intervencions de 3 minuts inicials han sigut una breu exposició dels programes que cada un presenta.
Tres blocs per crear debat: infrastructures, polítiques socials i promoció econòmica.
Cada un, ha anat explicant l’apartat, donava la sensació que no hi havia interès en fer debat, simplement en exposar , quasi cap interpel·lació a part del nostre candidat en Josep Mª Rufí que darrera de cada bloc ha utilitzat la paraula per expressar nova idea o interpel·lar als “contrincants” de campanya.
Després del primer bloc ha deixat clar que l’espai polivalent del que ara tothom se n’omple la boca, ja era una posta d’Esquerra en anteriors legislatures.
En acabar el segon bloc, ha contestat al candidat de CiU que es felicitava de que la policia municipal anava a buscar receptes per la gent gran , que malament si la funció de la policia consistia en això,perque creia que era funció per la gent d’acció social.
En acabar el debat , ha demanat al candidat d’ UPM si el pacte de progrés inclouria el PP ja que des d’ Esquerra consideràvem que NO s’hi podia pactar. La resposta d’ UPM ha sigut poc clara, que cadascú entengui el que volem dir per govern d’entesa o de progrés. Ni un Si ni un NO
El que realment s’ha vist és que cap formació s’ha mullat a fons, i que els pactes queden oberts a sobre la taula. En sortir, fins i tot la periodista, moderadora,la Puri Abarca, m’ha comentat que havien donat poc joc de discussió, tot i que ella intentava punxar una mica.
Opinió personal:
El PP no tenia contingut i el pobre candidat repetia el que ja hem sentit del PP en altres llocs: pisos pasteres, immigrant entrant per la finestra, parcs aquàtics i ascensors ...
ERC ha liderat el contingut de les intervencions :5 vegades els altres s’han referit a:” així com ha dit el company Josep Mª Rufí nosaltres pensem igual”. Llàstima que al principi, no s’escoltava prou clar i fort i potser s’haura perdut part dels tres minuts inicials.
LEI: ha explicat extensament el seu programa, per cert, m’ha sobtat que L’Estartit Independent tingui la seva web anomenada torroellademontgrí.com .
UPM : ha sigut “ligh”, s’ha limitat a programa i a intervencions com la de cridar a la participació de tothom a les urnes el proper diumenge. El candidat s’ha explicat força bé.
CiU: m’ha donat la sensació d’un alcalde (destronat) que no trobava el seu lloc en el debat, ha parlat d’actuacions ja fetes i de justificacions de la legislatura anterior.
En general un debat distès però sense gaire suc.
FEU-NOS CONFIANÇA. VOTEU ESQUERRA . ARA SÍ

23/5/07

Campanya municipal 9:El FUTUR PERTANY A QUI CREU EN LA BELLESA DELS SEUS SOMNIS. Eleonaor Roosevelt



En Josep M ª Rufí , cap de llista d’ Esquerra, ho deia l’altra dia en l’acte que vam fer :
Ens presentem perquè tenim un projecte per Torroella i perquè creiem en la política municipal.
No som només una marca com ens acusen alguns-però això també
ho som-en el bon sentit de la paraula, i ho dic clarament per aquells comentaris que pensen que dient això ens ofendrem ,doncs NO!

És veritat que volem el millor pel nostre municipi, és veritat que volem un govern del poble al servei de les persones i que farem el que sigui per millorar la vida dels nostres conciutadans, però també és veritat que la gent que l’altre dia vam pujar a l’escenari sentim quelcom més, sentim que formem part d’un projecte nacional i fins i tot els que som independents i no militants en les llistes ens sentim capaços d’assumir la responsabilitat de ser una peça més dins una estratègia clara .

Actuem localment, pensem nacionalment per arribar a la idea de global i d’universal

DEMÀ A LES 8H DEL VESPRE DEBAT DE RÀDIO MONTGRÍ I DEL PUNT –DIARI A TORROELLA AMB ELS CINC CANDIDATS: -PP-ERC-LEI-UPM-CiU-


21/5/07

Campanya municipal 8:CAL RECORDAR EL PASSAT PER ENTENDRE EL PRESENT, I AIXÍ, CREAR EL NOSTRE FUTUR.Nawal al Saadawi

Interactuant ? Això, és el que des de fa molts dies porta a terme el periodista Eduard Batlle del Punt-diari amb diverses persones de la vida gironina, en el seu bloc.
El divendres passat, em va telefonar per quedar,per avui mateix,dilluns.La veritat és que em va venir de nou, i quan aquest matí ens hem trobat, el primer que li he dit és que jo no tenia gaire per explicar, i que tot i que em feia molta il·lusió trobar-me amb ell, hi havia molta gent més interessant que jo.
Ens coneixem poc, però hem coincidit en diversos actes a Girona i tenim amics comuns. La veritat és que penso que és un periodista diferent, dinàmic, creatiu i innovador, les noves tecnologies són la seva passió i el seu bloc un referent. Malgrat conec molt poques coses personals d’ell em produeix bones vibracions, i ja fa temps que vaig descobrir que està disposat a col·laborar en tot i en tot moment .(Vaig demanar-li per moderar una taula rodona un dia en que es jugava una final europea i hi havia molta expectativa, i va acceptar de bon grat, tot i que, sé que li agrada molt el fútbol- periquito- però que hi farem!).
Quan penso en la trobada d’ avui, rumio que pràcticament, no li he deixat fer base en la conversa, he explicat i xerrat pels descosits, com diem a Torroella. Dóna confiança, i això permet sentir-te al seu costat, com si fossis un amic o amiga de tota la vida.
Ha sigut puntual.Jo en tinc fama, i ell, ja hi era, a l'hora que havíem quedat.
En un racó del MOMA (voliem un lloc proper entre el seu treball i el meu) ens hem assegut un davant de l’ altre, ell la seva llibreta i l’ inici directe: Bones vibracions a Esquerra de Torroella, oi? Repàs de tot!
Gràcies Eduard, pel temps que m’has dedicat en uns dies que deus anar de bòlit, entre seguir la campanya electoral pel diari, els temes de la Universitat i les feines professionals encomanades. De ben segur que tornarem a quedar, sense presses i celebrant el resultat de la feina ben feta, aquesta vegada, en el terme de Torroella .I interactuarem amb més corresponsabilitat .
Avui, potser, aquest post és ... contra-interactuant?

20/5/07

Campanya Municipal 7 :LA CATALANITAT ÉS MOLT POC ÉTNICA ,NO VÉ AMB LA SANG SINÓ AMB LA TERRA.ANNA CABRÉ professora

Avui és el post número 50 i em fa il·lusió. He intentat escriure dues o tres vegades per setmana, des que vaig començar el passat gener, amb constància i visualitzant pensaments de dones en frases a l’inici.
Però aquests darrers dies m’he dedicat plenament a la campanya municipal i és per això que el meu bloc també n’és un referent.
Ahir i avui hem fet els actes centrals d’ Esquerra a L'Estartit i Torroella. Ha anat bé , jo diria que molt bé.Hem desgranat el programa i malgrat disposàvem de poc temps,ens havíem conscienciat que un acte per ser dinàmic no podia durar més d’una hora,teníem el temps molt acotat i per tant, es tractava de fer simplement pinzellades de les perspectives i les intencions de futur.
En la meva intervenció he iniciat argumentant la decisió d’anar a la candidatura d’ Esquerra.Com que la companya Àngela Batlle, que ens presentava, ha dit que era mare i treballadora amb responsabilitats dintre i fora de la llar domèstica , m’ha servit per comparar a tots els caps de família siguin pares o mares que treballem en diferents àmbits i que hem de conciliar la vida personal, familiar i laboral, per dir que és evident que hem de prendre decisions, hem de negociar, anar per feina i ser resolutius. Davant d’aquest fet, i que el temps i els esdeveniments - penseu si res més no,en els darrers: l’ Estatut, el President Maragall,- m’han fet aprendre que som els que ens sentim catalans i catalanes que hem de defensar la nostra identitat, que crec que Torroella-L’Estartit ha d’avançar i progressar socialment però amb identitat pròpia –no tots els pobles tenen mar, muntanya, illes, riu, aiguamolls, tamariuà, gent dinàmica i associativa, quantitat d’entitats, patrimoni cultural, històric ... i tot això ens diferencia dels altres pobles de l’ Empordà i de la costa Brava, i fins i tot ,dels Països catalans.tot junt, han sigut elements claus per decidir-me a anar amb la gent d’ Esquerra.
També penso que fem un bon equip,a nivell local, preparat per tirar endavant el municipi i sobretot per treballar i estar al servei de les persones que hi viuen.
Les nostres propostes són un programa extens de 200 idees i projectes
ARA SÍ. Com diu en Raimon: "D'un temps que ja és un poc nostre , d´una país que ja anem fent ..."

PD/ En tornar a casa,a la nit,he trobat alguna gent de CiU omplint tots els espais amb cartells seus, tapant els de les altres formacions sense cap mirament. Quina pena no tenir respecte per res,ni per ningú!, O estan nerviosos o necessiten quedar bé i demostrar que són els més prepotents demà que els ve a fer campanya el seu guru- amb tot el respecte del món, el molt honorable Sr Pujol- No puc estar-me d’expressar que aquest és l’ estil que particularment no m’agrada gens.

17/5/07

Campanya Municipal 6: ÉS EL RISC QUE COMPORTA LA VIDA.LA LLIBERTAT DE TRIAR I ERRAR..OLGA XIRINACS

Aviat arribarem a l’equador de la campanya electoral, i com fan els estudiants en arribar a la meitat de la llicenciatura, n’hem de fer una de sonada.
Enmig de tantes idees i pensament va sorgir la il·lusió de fer l’ acte. Hem de celebrar el treball fet tants de dies abans de la campanya, i què millor, que desgranar les 200 propostes, els 100 projectes i les 15 idees claus que us proposem,i fer-ho en un acte públic per a tots vosaltres.

Vam presentar la candidatura fa molts dies en una revista que ha arribat a totes les cases del municipi, hem fet arribar, també,un fulletó amb els 100 projectes i ara volem explicar-vos les parts que ens semblen essencials i al mateix temps el que tenim pensat fer els propers quatre anys,si ens feu confiança.
Us convidem, demà divendres a L’Estartit,en el Centre de Serveis o dissabte a Torroella de Montgrí en el cine petit a les 8h del vespre i després a prendre una copa de cava amb tots els candidats i candidates per acabar de perfilar les idees que hagin sortit o bé aquelles que per qüestió de manca de temps no ha estat possible explicar. Estarem a la vostra disposició,tot el vespre .
I encara que l’eslògan de Utilitza’ns no m’agrada ,aquí sí que el puc fer servir: utilitzeu-nos per fer-vos explicar tot allò que creieu que cal saber, tot el que creieu que cal remarcar i que s’ha quedat en el tinter per la durada de l’acte.
Us hi esperem!

PD/ J.M.H., la frase inicial te la torno a dedicar,perquè sé que és la que més t'agrada!Salut.

15/5/07

Campanya Municipal 5: ES EL RISC QUE COMPORTA LA VIDA.LA LLIBERTAT DE TRIAR I ERRAR..OLGA XIRINACS

Dues idees, dues sensacions , dues realitats i dues observacions personals:
La visual, és que aquest matí , mentre portava el meu fill a l' IES Montgrí , he anat observant com algunes de les banderoles i una pancarta havia estat tallada, literalment .Era una pancarta d’UPM-PM i tres banderoles, amb diversos talls que s’endevinaven com a talls de tisora. Ha sigut amb aquesta imatge a la retina de l’ull, quan he barrejat la dita que em deien els meus pares de petita : “el que no vulguis per a tu, no ho desitgis pels altres” i el post del company candidat d’ Esquerra , en Josep Mª Rufí ,referent a la manca de cultura democràtica i he pensat que no hi havia dret. Les eleccions s’han de guanyar a les urnes i amb el vot del poble.És la gent del municipi que decideix qui té la capacitat per servir-los com a regidors i regidores, durant els propers quatre anys, i una cosa és fer campanya , cadascú al seu estil, i l’ altre, és atacar amb estratègies brutes a les altres formacions, per tant, com que no m’agradaria que ho fessin a Esquerra tampoc m’ agrada que hi hagi gent que ho faci als altres.
A Esquerra fem una campanya neta, amb propostes concretes i sense àtacs esquizofrènics.Estem convençuts del que diem i proposem: 200 idees noves, 100 propostes fermes i 15 projectes claus .

L’auditiva, és que m’ha arribat a cau d’orella,com algunes persones de CiU,comenten que no és lògic que una dona sindicalista es presenti per un partit independentista com és Esquerra.Doncs afirmar que un sindicat com la UGT, és un sindicat plural, que la nostra principal tasca és la defensa dels treballadors i treballadores i les seves condicions laborals i socials, i que d’aquests n’hi haurà de totes les tendències polítiques, per tant, lliurament la gent que ocupem feines de responsabilitat en el sindicat podem decidir a quina llista anem i a quina llista volem votar,només faltaria!
Fins i tot,aclarir que personalment me n’alegro de les converses, aquesta setmana, amb dirigents d’un altre sindicat basc ELA, perquè les idees i els pensaments s’han de compartir i només així serveixen per progressar socialment i nacionalment. Per tots aquells i aquelles del municipi que critiquen la meva opció per Esquerra, sàpiguen que, ho he fet amb tot el convenciment del món, i que malgrat, no haig de donar explicacions a ningú, poden parlar amb mi i s’adonaran que quan prenc una decisió ho faig a consciència i havent-ho pensat molt bé abans.

FEU-NOS CONFIANÇA .VOTA ESQUERRA .ARA SÍ

14/5/07

Campanya Municipal-4: EL PENSAMENT COM EL VENT, NO ES VEU PERÒ ES MANIFESTA.Hannah Arendt.Pensadora

AVUI EL PUNT DIARI ES FA RESSÓ DE L’ ARROSSADA D’AHIR D’ESQUERRA.-

no tanca la porta als pactes.


En el marc dels actes lúdics que els partits organitzen per a la campanya electoral, ERC de Torroella de Montgrí va organitzar ahir una arrossada popular a Santa Caterina. A l’ arrossada, el partit l’ha anat celebrant cada mes de maig des de fa molts anys, hi van ser convidats tant partidaris d’ ERC com gent del poble i la demarcació. Pel candidat dels republicans al municipi, Josep Mª Rufí, l’ acte va servir per “anar agafant forces per a la campanya i estimular el militant” .En el marc incomparable del paratge Montgrí, a part de Rufí hi va parlar Dolors Bassa, segona en la llista ,que va parlar sobre les expectatives del partit, que s’ està creant un espai entre els dos partits majoritaris. Rufí va dir que no tanquen les portes als pactes postelectorals tot i que asseguren que lluitaran per l’alcaldia i no només per "anar de bracet"

Josep Mª Rufí a punt de servir l'arròs als assistents

12/5/07

Campanya Municipal-3: EL PENSAMENT COM EL VENT, NO ES VEU PERÒ ES MANIFESTA.Hannah Arendt.Pensadora

Avui,els diaris es fan ressò de la problemàtica que s’inicia en el nostre municipi.
El LEI ha presentat una queixa a la junta electoral de La Bisbal contra la propaganda massiva d’ UPM-PSC i la junta els obliga a respectar els acords. UPM presenta recurs dient que l’acord és només per les banderoles. Enfrontaments?
Senyors i senyores, no creieu que hem de començar a pensar amb la població? Si des de la meva formació omplo tots els llocs públics amb possibilitats d’enganxar cartells i no en deixo cap pels altres partits, és just?, és equitatiu? I després farem el discurs que la participació és escoltar als altres, i fer-los cas! Els fets i les paraules, en campanya i en el govern, han d'anar en consonància!
Així,com les sigles i les persones.
Sovint en les eleccions properes, com les municipals, el que compta és l’equip de persones: Si els veiem capaces de tirar endavant un Ajuntament, de defensar les millors opcions possibles a l’hora d’escollir el progrés municipal,de portar un programa coherent amb les necessitats del nostre municipi...
Els que anem a la llista d’una formació ,sí, que abans hem hagut de pensar bé si som capaces de representar el que demana la formació, si serem prou mereixedores del bagatge de l’organització i sobretot si podrem aportar-hi quelcom en el moment present essent fidels al seu passat.

Són les persones que s’aprofiten de les sigles i per tant, des d' una ètica personal cal deixar ben alt el llistó i demostrar que la tasca encomanada serà feta amb responsabilitat, pensant que les persones canvien , però les sigles queden .
Com a independent, i segona de la candidatura d’ Esquerra m’ho vaig pensar molt, per si seria capaç de defensar les sigles i el programa .Crec que sí, i penso fer-ho amb tota la responsabilitat que comporta la tasca encomanada i amb un cap de llista que dóna joc ,seguretat i confiança .Un cap de llista, en Josep Mª Rufí que coneix profundament els valors del partit ,que coneix pam a pam i s’estima amb entusiasme el nostre municipi, i ho demostra amb fets evidents : ni entra en polèmiques banals, ni s’allunya de les persones .És senzill i produeix bones vibracions, i a més, compta amb els altres.
Només un petit detall, heu sentit les falques publicitàries que han començat avui a ràdio Montgrí? Tots els caps de llista dient la seva, nosaltres, els sis primers de la candidatura, i això només és una anècdota de la manera com treballem el dia a dia a Esquerra.

Feu-nos confiança: VOTEU ESQUERRA. ARA SÍ.

11/5/07

Campanya municipal-2-EL PENSAMENT COM EL VENT,NO ES VEU PERÒ ÉS MANIFESTA.... HANNAH ARENDT,teòrica del pensament.

Un dia especial : Minut zero i tret de sortida! FALTEN 16 DIES : ARA SÍ

El dia ha començat amb un Toni Blair sortint per la porta de darrera i acomiadant-se dels fets i de les expectatives de fa uns anys. Ens ha donat molts disgustos, però és un gran orador. El vaig escoltar en un viatge a Brussel·les, amb un grup de catalans i catalanes al Parlament europeu, i haig de dir que tots els congressistes van quedar embadalits per la seva oratòria.
En Sarkozy ha aparegut per primera vegada, avui, després d’unes vacances regalades .Quina llàstima que hi hagi un tomb cap a la dreta i que els fets es visualitzin ja en els primers dies després de la votació!.
Mentre, jo treballant com cada dia. A la tarda, formació a Barcelona. Participo en un curs que m’agrada molt , és un postgrau de gestió i direcció d’empresa i el contingut que fem ara, és la comunicació : Parlar o escriure amb ornaments i ritme sense idees és bogeria .Ciceró.

El vespre, el Barça ha perdut,i nosaltres reunits en el local d’ Esquerra de Torroella , perfilant les darreres necessitats d’inici de campanya!
A punt de començar el nou dia decidim anar a penjar unes pancartes. La sensació d’anar tot l’equip de la candidatura pel Passeig Vicenç Bou, demostra que hem començat amb força. Som nosaltres mateixos que pengem la primera pancarta, la segona, la tercera... mentre caminem pas a pas, anem comentant les darreres novetats polítiques i socials del poble. Caminem amb pas ferm i decidit, físicament, però també, mentalment.

9/5/07

LA CATALANITAT ÉS MOLT POC ÉTNICA I NO VE AMB LA SANG SINÓ AMB LA TERRA.Anna Cabré.Catedràtica de geografia humana de la UAB

En Quinto Tulio Ciceron, en el Breviari de Campanya Electoral per al seu germà l’any 64 abans de Crist, diu : "Hi ha tres coses que condueixen als homes a mostrar una bona disposició i a donar el seu recolzament en unes eleccions, els beneficis, les expectatives i la simpatia sincera".
Des d’Esquerra, creiem que les preparacions i la feina feta fins ara seran el recolzament per ser els escollits per moltes persones del municipi. I com que creiem en el programa que hem elaborat ,començarem la campanya amb molta empenta. Falten 18 dies!

Iniciarem la campanya electoral combinant lluita i festa, amb l’activitat, el diumenge 13 de l’arrossada. Seguirem amb dos actes de presentació del programa, un a L’Estartit, el divendres 18, i l’altre a Torroella, el dissabte 19, del següent cap de setmana.I ho rematarem amb un bon paper en el debat dels candidats, organitzat pel Punt-diari el dimecres 23.
A més, durant aquests dies, qualsevol dels membres de la llista estarem a la vostra disposició per parlar, debatre i confrontar les nostres idees.

Esperem oferir-vos: les expectatives que desitgeu, la nostra simpatia per a tothom i els beneficis envers un municipi millor.

7/5/07

LA VERITAT RARAMENT ÉS PURA,PERÒ MAI ÉS SENZILLA.Inscripció caricatura d' Oscar Wilde de J M Mestres.

Aquest dies,al TNC, es representa un clàssic d’ Oscar Wilde: El ventall de Lady Windermere traduït al català i sota la direcció de Josep Mª Mestres. L’acció es situa a l’Anglaterra victoriana del segle XIX i explica la història d’una jove pura, íntegra, lleial, (Sílvia Bel) intrigada per les visites del seu marit (David Selvas) a la senyora Erlynne, dama de reputació dubtosa (Carme Elias) i rebutjada per la societat, al mateix temps que es qüestiona les visites a casa seva d’un jove amic del marit (Abel Folk)
L’ obra no tindria més rellevància que una comèdia-melodrama si no fos que malgrat els més de 100 anys, que separen l’ acció de l'obra i el públic espectador, s’endevina que la societat no ha canviat massa. La doble moral, l’ amor sincer o el joc de les aparences són el rerafons ara, i en aquella època.
Una sèrie de frases brillants, màximes, aforismes i epigrames que s’escolten en l’obra es podrien escoltar també en reunions de persones actualment, fent el mateix paper molts homes o moltes dones.Mentrés vas rient et ve una tristesa de pensar realment com som tots plegats!
La combinació de la diversió, la intel·ligència ,l’emoció i la profunditat , un vocabulari exuberant són la combinació de l’ obra de Oscar Wilde, un autor virtuós amb el llenguatge i no, en la seva vida segons diuen.Ahir, al final de l’ obra hi havia col·loqui amb el director ,el traductor i tota la companyia. La conclusió seria que van fer un acostament a l’obra amb respecte a l’ autor però apropant el text a la gent. Vam descobrir que el bonic de l’obra, fluïda i natural, és que sembla molt fàcil però que la dificultat la deixen en els assajos. Us la recomano,per disfrutar amb finesa.

4/5/07

ES EL RISC QUE COMPORTA LA VIDA.LA LLIBERTAT DE TRIAR I ERRAR..OLGA XIRINACS

Des de fa temps ha començat la cursa de les eleccions municipals. Som molts i moltes els que hi participem, però el compte enrera és ara, aquests 23 dies que falten per anar a votar.
Els programes ja són a les impremtes, les candidatures ja han estat publicades al DOCG, cada grup municipal ja sap les banderoles, els cartells, les pancartes que penjarà;ja s’han definit quins actes públics es faran i fins i tot, planificat els debats entre alcaldables a cada municipi.
Això és el que es veurà i això és, del que es parlarà.
Però darrera d’aquests fets, darrera d’aquest procés mediàtic, hi ha moltes hores de debat, hi ha moltes hores de feina escrita, moltes hores de reflexió i sovint moltes hores de no dormir per discernir i buscar el millor possible.
Puc assegurar que els que ens presentem a la candidatura d’ Esquerra de Torroella hi participem amb la consciència de fer el millor, amb el desig de construir un municipi més encisador, més progressista,educador, més emprenador i més adient per viure-hi .
El que vull reflectir en aquest post és que la campanya comença en el precís moment que dius sí a la persona que va al capdavant,a l’ alcaldable, per acompanyar-lo i treballar en equip en tot el procés i és en aquest moment en que et planteges com serà el futur, un futur que t’inclou com a veí del municipi i des de llavors no pares de fer anàlisis, de reflexionar, de debatre, de discutir i de fer clarividents les propostes de l'equip del teu grup.
Des d' Esquerra volem ser decisius. Hem treballat, treballarem aquests 23 dies, i els propers quatre anys amb la força que ens donin les votacions, sigui quin sigui el resultats electoral.
Estem preparats i aquesta és la nostra solvència.

1/5/07

1 DE MAIG -DIA DEL TREBALL

Segons ELS SINDICALISTES PER LA SOBIRANIA , aquest 1 de Maig de 2007 ens cal:

- Superar el model de relacions laborals vigent, que es recolza en la desigualtat i la discriminació dels col·lectius més vulnerables, i avançar en un model social i d'estructures productives que garanteixin la igualtat i la justícia social per a aquells col·lectius amb dificultats en el mercat de treball.
- Perquè s'eliminin les discriminacions salarials entre els treballadors, cal promoure una política salarial justa i equilibrada entre tots els treballadors i treballadores.
- Per un model productiu que no es fonamenti en l'abús en la contractació i no es recolzi en la precarietat laboral.
- Per treballar amb drets, seguretat i dignitat.
- Per una ocupació estable i de qualitat, exigim un impuls a les polítiques industrials compromeses amb el futur productiu del nostre país que hi facin arrelar els centres de treball i decisió econòmica i productiva.
- Per la constitució real d’un marc català de relacions laborals, ens cal anar més enllà del marcs normatius i legals actuals. No n’hi ha prou d’aplicar l’Estatut del 18 de juny; falta que Catalunya i els altres territoris dels Països Catalans puguin legislar i gestionar la prestació d’atur, les pensions i la gestió íntegra de la Seguretat Social, la capacitat de legislar en temes sociolaborals...
- Pel progrés i la justícia social, ens cal més sobirania en temes laborals. I encara resta una part molt important de treballadors als quals no se’ls aplica un conveni laboral propi d’àmbit català.
Ara és l’hora, també, de començar a teixir espais compartits de relacions laborals entre els diversos territoris dels Països Catalans, on els estatuts d’autonomia respectius ho permeten, i d’impulsar les relacions transfrontereres, entre els diversos estats. Cal que a Andorra s’hi garanteixin els drets laborals i la llibertat sindical d’una vegada.
Als treballadors i treballadores ens cal un IPC català i una política salarial i de pensions que ens garanteixi un poder adquisitiu real al cost de la vida al nostre país.
Cal reivindicar la sobirania nacional per un sistema de prestacions socials i d'estat del benestar adequat a les nostres necessitats bàsiques. Pel progrés i la sobirania,
VISCA EL PRIMER DE MAIG! VISCA EL POBLE TREBALLADOR CATALÀ!
Països Catalans, 1 de maig del 2007