29/9/07

ELS MOMENTS MÉS IMPORTANTS DE LA MEVA CARRERA SÓN TAMBÉ ELS MÉS IMPORTANTS DE LA MEVA VIDA.MONTSERRAT CABALLÉ.Cantant d'òpera catalana .

L'Audiència Nacional va citar el passat divendres 21 a declarar el fotògraf gironí Jordi Ribot davant del jutge Grande Marlaska, al Jutjat d'Instrucció número 3, que porta les diligències per la crema de fotos reials. El Col·legi de Periodistes de Catalunya va difondre una nota denunciant aquests fets i solidaritzant-se amb el fotògraf gironí. Aquesta setmana es va fer un acte simbòlic a la Plaça del vi de Girona on un munt de persones ens manifestàvem.Abans d’iniciar la concentració es deixaven les màquines fotogràfiques en un piló al centre en senyal de protesta. Era, per si no hi ha cap més adjectiu adient, emotiu i curiós de ser-hi i de demostrar que recolzem als periodistes i la seva feina, la privacitat de dades derivades de la professionalitat i el rebuig a la sobredimensió que ha pres aquest tema.!
Per cert,parlant del tema, a partir d’ara ni cremar, ni estripar, ni trepitjar cap foto de ningú. Ni d’aquell ex-novio o ex-amant amb qui ens ho vam deixar i ens va fer cinquanta mil putades físiques, psicològiques i morals .Sembla ser que diuen que qualsevol acte en relació a fotos és delicte i les diligències són ràpides. Si parlem de violència de gènere,de pallisses a rodamóns per persones d’ideologia d’ extremadreta, de crema de senyeres catalanes a qualsevol indret, de “hableme en español que no entiendo”, de manca de respecte ,... a NO, això No, no us preocupeu llavors simplement passa desapercebut i apa som-hi,com si no hagués passat res i demà tornarà a clarejar i viurem un nou dia. I així, dia darrera dia!

22/9/07

L'AMOR I SON RECORD QUE DE LA GENT I DEL LLOC I DEL TEMPS EM FEIEN LLIURE.- MARIA ANTÒNIA SALVÀ -Poeta catalana 1910

Arriben els pirates !
Aquestes són les paraules que comentaven els infants que havien pujat dalt de la barca per visitar la Meda gran de Les Illes Medes !
Aquest cap de setmana a L’ Estartit es pot veure un mercat artesà amb demostració d’antics oficis , animacions al carrer amb xanquers, visita teatralitzada al Corsari Negre, un vaixell ancorat al mateix port, inflables per saltar, tallers infantils i tres esdeveniments que no us podeu perdre:
.La visita guiada amb bicicleta als masos fortificats de la plana del Montgrí.
.La visita guiada amb vaixell i a peu a l’illa Meda Gran
.I l’ exposició de Pirates al Mediterrani, una itinerant del Museu marítim de les Drassanes que es troba en la sala del consell Municipal.
Aquesta fira és el tercer any que es celebra i cada any s‘intenta organitzar-la millor amb la finalitat de consolidar-la com un bon referent d'actvitat turística a finals de la temporada d'estiu.
Aquests anys pels que no us hi hàgiu fixat hi ha un detall en els díptics dels programes i en els cartells que cal tenir en compte, el vaixell té bandera turca i el noi de terra porta barretina catalana. Ja sé que comentar aquests detalls són frivolitat i que l’objectiu de les fires és intentar cridar l’ atenció per augmentar el nombre de visitants i desestacionalitzar la temporada turística, però també convé tenir cura dels petits detalls que ens identifiquen.
Si l’ estada ha estat agradable, l’excursió interessant, la jornada divertida...Si hem gaudit i al mateix temps ens ho hem sentit nostre, el resultat serà millor.
Amb Pirates i Corsaris a les Illes Medes podreu d' una manera senzilla i divertida visualitzar una part de l’escenari real del temps que van viure o malviure els nostres avantpassats de Torroella de Montgrí amb els pirates en els S XV i quasi fins a finals del S XVII. No us ho perdeu!

16/9/07

L'ART ESTÀ AMARRAT A LA NATURA. Mariona Seguranyes.Doctora en Humanitats.Historiadora d'art

Ahir -15 de setembre, dia del meu sant, segons diuen - vam inaugurar l’exposició “Francesc Gimeno i els paisatgistes del Montgrí” i dic vam perquè qualsevol persona que ha nascut,viu o treballa al municipi de Torroella se l’ha de sentir seva.
Raons:
1/En Francesc Gimeno va estar sempre arrelat a Torroella, on se li va dedicar el nom al carrer on va transcórrer part de la seva vida.
2/L’exposició és el resultat final d’un treball de recerca de les beques de recerca Joan Torró i Cabratosa –també fill del municipi – que atorga el mateix ajuntament.
3/Les obres ens permeten apropar al nostre paisatge més apreciat : el Montgrí, el Baix Ter,l’Empordà, la costa Brava... per tant se’ns proposa una lectura del territori en clau artística .
4/És el recull d’obres provinents de diverses fonts, des de les dels Museus on estan ja exposades a obres particulars que no havien sortit a la llum.
5/Permetrà canviar la visió de la figura de l’artista, que potser s’ havia marcat massa amb el sobrenom maleït, esquerp, proletari...–exposició al MNAC l’any passat- i permet destacar els seus millors encerts en la pintura.
6/Treu la idea de localisme que de vegades s’imposa en exposicions d’artistes locals de museus locals pel fet que dos museus han treballat conjuntament en aquest mateix projecte-museu de la Mediterrània i Md’A de Girona
7/Darrera la petjada de Gimeno es nota que la comissària del projecte, Mariona Seguranyes, ha fet una bona feina i se l’ha estimada, ha contextualitzat l’obra en un espai familiar per a l’ artista i per a tots nosaltres.
Per tot això, per desenvolupar la sensibilitat personal i perquè la recuperació d’identitat en la doble vessant d’aquest projecte, expositiu i d’investigació, ens ajuda a fer més gran el nostre país us recomano la visita de les divuit obres d’en Francesc Gimeno, les dues d'en Martí Gimeno, les cinc de Joaquim Mir, les cinc de Ramon Call, les tres de Modest Urgell i, les tres de Josep Mª Mascort que són el conjunt de l’exposició.

7/9/07

LES PERSONES TREBALLADORES VALOREN LA QUALITAT DE VIDA: EL TEMPS I ELS ASPECTES DE REALITZACIÓ PERSONAL.MAR SERNA.CONSELLERA DE TREBALL.

És difícil de creure PERÒ UNA REALITAT!
Igualtat? Les dones tenim les mateixes oportunitats que els homes?
Avui mateix,el jutjat 13 de lo social de Barcelona ha condemnat EL CORTE INGLÉS PER DISCRIMINACIÓ PER RAÓ DE GÈNERE en el seu sistema de promoció professional.

A veure quin ressò mediàtic tindrà! Ui perdoneu, el Corte Inglés és un "holding" econòmic, paga anuncis de premsa i té poder econòmic i mediàtic, per altra part les dependentes au va! quin dret tenen a ser encarregades ...

Ja feia temps,que des d'UGT ho anàvem denunciant, i tot i que s’havien presentat diverses denúncies la resposta era que potser la promoció donava lloc a desigualtats però que el punt de partida no era discriminatori.
Es posa en mans de la Inspecció de Treball.
Les actes de "infracció de la Inspecció de treball" determinen que els ascensos als grups superiors es fan amb criteris subjectius i l’empresa admet certa desigualtat però sense cap justificació.
La inspecció ho envia al jutjat social i avui mateix es coneix la sentència.La sentència declara que el sistema de promoció professional seguit per l'empresa incorre en discriminació indirecta per raó de gènere i contravé els articles 14 i 35.1 de la Constitució i, en conseqüència, condemna a l'empresa El Corte Inglés.