25/12/08

BONES FESTES I UN MILLOR ANY 2009!!!

BONES FESTES i UN MILLOR ANY 2009!


.................

...Volem celebrar aquestes festes amb tots vosaltres, amb la voluntat de compartir per incidir tots junts en defensar la sostenibilitat del sistema productiu, i en garantir la cohesió social!
.Volem continuar sent la primera força sindical a les nostres comarques perquè som la força de la unió de molts i moltes de tots vosaltres que defenseu dia a dia els drets laborals i socials a les empreses.
-Volem creure que el mal temps minvarà i que el sol de la justícia social brillarà en un proper no llunyà!
-Volem, en definitiva, que aquest 2009 sigui un any de noves oportunitats, que els desitjos siguin compromisos i que entre tots siguem capaços de tirar endavant un país vers la igualtat, el progrés social, i, sobretot, reforçant les polítiques socials pels treballadors i treballadores i la gent més necessitada .

BONES FESTES I UN MILLOR ANY 2009

21/12/08

"L'OBJECTIU ÉS L'ELIMINACIÓ DEL GÈNERE" MARINA SUBIRACHS.- sociòloga.

“Nova masculinitat , nova feminitat”

Ahir la Marina Subirachs , sociòloga, bona coneixedora dels temes d'igualtat, de les discriminacions, dels rols socials i laborals de les persones, amb aquell to de naturalitat que sol mostrar,ens va fer passar una bona estona.
Les Xibeques del cau havien programat una xerrada referent a la nova masculinitat i la nova feminitat,i van aconseguir tots els objectius marcats.
Va ser divertida, engrescadora, senzilla i participativa.
Les persones que l’escoltàvem segur que compartim el 90% de les seves opinions i les idees que exposa, llàstima que el públic no sigui més divers i així,el missatge arribi a les persones que no han assumit encara els canvis de la nostra societat, en quan a gènere.
Em quedo amb :
"A EEUU només el 7% de les famílies són les formades per la clàssica parella hetereosexual i els seus propis fills/es. La resta és diversa.
Les dones busquem l’home que encara no existeix , els homes busquen la dona que ha deixat d’existir.
Els que han de canviar són els homes, les dones ja ho hem fet.La masculinitat en el sentit clàssic ha quedat obsoleta. '
L’objectiu no és anar cap a la igualtat sinó cap a la supressió dels gèneres.

14/12/08

Consorci Alba Ter ha fet 10 anys! Anna Magen, gerent del Consorci

Consorci Alba Ter ha fet 10 anys!

Ahir vam voler commemorar el naixement d’aquest ens supramunicipal en el mateix lloc on s’havia fet públic la seva constitució fa una dècada.

10 anys de treball d¨un consorci format per 46 municipis, 5 consells comarcals, de dues diputacions tots a l’entorn del riu Ter.

El 1998 l’ajuntament de Salt i de Manlleu es van unir per realitzar un projecte de fons europeu Alba-Ter/ Ave que va permetre l’elaboració del pla d’ordenació integral del riu Ter. A partir de llavors , es va anar cercant finançament, per continuar treballs de difusió i d’execució d’actuacions en el territori que configura l’àmbit fluvial del riu TER.

Cal dir que ahir parlant amb algun regidor que temps enrere havia participat en el consell del Consorci em comentava el bon ambient en que es trobava quan anava a les reunions i el bé que sempre es treballava, el mateix que passa ara.

De vegades és difícil posar èmfasis en qüestions més enllà del propi municipi i amb aquest consorci es demostra que si val la pena- i el riu, l’aigua, s’ho val- som capaços de donar continuïtat a un projecte més enllà dels governs municipis i de les sigles que representem.

Ahir també es confirmava l’aprovació d’un projecte europeu transfronterer, un interreg que el consorci havia presentat en la primera convocatòria, per tant la feina no acaba mai! .

En l’assemblea es va aprovar una declaració del riu Ter, i més tard en l’acte institucional es va llegir públicament.
L’entorn era espectacular :el monestir de Sant Pere de Casserres , un dels monuments més emblemàtics de l'arquitectura romànica catalana . A l’interior, entre les antigues pedres de les parets i del claustre, un fred exagerat, i a l’exterior, un paisatge d’encant, per tornar-hi i gaudir-ne qualsevol altra dia. Us ho aconsello!

12/12/08

ELS SALARIS NO SÓN ELS RESPONSABLES DE LA CRISI.-

10 DE DESEMBRE DE 2008 ASSEMBLEA UGT I CCOO = 4500 DELEGATS I DELEGADES PER L'OCUPACIÓ I LA INDUSTRIA







LIDERATGE INDISCUTIBLE!





Companys i companyes......!
La propera serà millor!






El Pepe,la Marta, jo i en Camil!
La Marta amb força per la UGT!










La gent d' ACONDA al peu del canó ahir a l'assemblea UGT-CCOO.
































11/12/08

A Catalunya,s'han presentat fins a octubre 500 EROs que afecten a 20000 treballadorsIsabel Martinez. Sec gen

Avui la UGT de Catalunya i la CCOO han reunit més de 4000 delegats i delegades .Es la segona assemblea conjunta des de fa 19 anys .Alguna cosa vol dir no?
Hi han hagut varies intervencions: 3 persones d’ UGT, 3 de CCOO i els dos secretaris generals .
A mi m’ha tocat fer-ne una.
Evidentment tot i que quan m’ho van dir vaig pensar que no era la persona idònia i que em posaria molt nerviosa.
Pujar a dalt de l’escenari i poder parlar de les idees del que vol dir la cohesió social d’un territori, del que representa la crisi en la identitat d’una nació amb el major pes industrial i de serveis i la repercussió directa de la crisis a nivell comarcal i local ha sigut un gran repte i un honor (ho feia jo com ho podia haver fet qualsevol delegada i per tant representava a molt i moltes)
La veritat és que no m’he posat nerviosa i m’ha agradat fer-ho, però haig de dir que sóc conscient que no soc gens mitinguera i això vol dir que no escalfes motors . Vol dir que la gent, malgrat que t’escolti amb atenció espera una altra cosa del que fa la intervenció i costa saber transmetre el caliu que hauria convingut potser en aquell moment.
Malgrat , aquest apunt, vull remarcar que tot el que he dit en la intervenció és perquè m’ho crec sincerament .
Parlar de les persones que no reben prestació, parlar del que hauria de ser un gran pacte econòmic just i de mig i llarg recorregut que ens permeti per una banda invertir en infraestructures i en una xarxa d’equipaments públics per atendre les persones, parlar de la necessitat de disposar de polígons industrials de qualitat, de com l’oferta formativa ha d’adequar-se a les demandes, de com calen ajudes per suportar les despeses de l’habitatge social i de com cal apostar definitivament per l’habitatge de lloguer social són idees i propostes per fer front a la crisi que cal tenir en compte.
He acabat amb unes paraules que vull deixar-ne constància aquí, demà penjaré els fotos.

Companys i companyes , per acabar dir-vos que en crisi, en recessió o no, defensem i defensarem un nou model productiu i de comerç que sigui sostenible, ja que diguin el que diguin, com a sindicalistes , com a treballadors i treballadores sempre és un bon moment per millorar la societat.
Uns amics m'han dit que ho han seguit al twister:http://twitter.com/ugtcatalunya?page=3

8/12/08

TORROELLA ,VILA VELLA sardana de Vicenç Bou

Avui la premsa porta aquesta informació:

Milloraran el carrer d'Ullà i el del Teatre de Torroella per dinamitzar el comerç
Forma part de la reforma integral del nucli antic
El carrer d'Ullà i el del Teatre del nucli antic de Torroella de Montgrí es rehabilitaran amb la finalitat de potenciar el nucli antic i, al mateix temps, dinamitzar el comerç en aquesta zona del municipi. La reforma es farà el 2009, amb una inversió de 285.000 euros.

Personalment com a regidora de promoció econòmica i sobretot com a torroellenca em fa il.lusió aquest projecte, perquè, malgrat alguns comentaris de si és convenient fer-ho o no, hi crec fermament per diverses raons:

1/Per conservar en bon estat les parts emblemàtiques del nostre municipi, i penso que el carrer d’ Ullà i el carrer Teatre són dues arteries neuràlgiques del nostre poble, que a més tothom qui arriba de visitant hi passa i s’emporta la primera impressió, segons aquest entorn.


2/La dinamització comercial dels municipis envers els centres comercials de les ciutats, passa per potenciar les compres en un entorn agradable, significatiu,identitari i el C/ d’ Ullà ho ha estat durant molts anys i no pot perdre aquest ímput tan important.


3/ Com administració pública cal afavorir l’aposta per la inversió en infraestructures i obra civil , ja que això significa, afavorir el sector de la construcció i les empreses auxiliars,augmentar l’ocupació de treballadors i treballadores, opcions i oportunitats de desenvolupament econòmic i social i per tant generar millors espais per l’activitat econòmica que ens donaran noves oportunitats en un futur a mitjà i llarg termini..I evidentment en temps de crisi és encara més indispensable!

7/12/08

LA PELL DE BRAU SALVADOR ESPRIU

Avui parlàvem , discutiem i reiem amb uns amics, entre joc i joc ens demanàvem què escriuries en una nadala per les persones que ens governen (cal dir que n'hi ha que manen i no governen i el que volem són les que ens porten pel bon govern d'un país, d'una organització o d'una entitat ).Se m'acudeix posar-hi un poema d'en Salvador Espriu que sempre m'ha agradat : La pell de brau!
Molts i moltes els caldria rebre-la i llegir-la al matí abans de sortir del cotxe oficial i abans de prendre decisió que afecta a una petita majoria . Sort que també n'hi ha que ho tenen clar!
Si et criden a guiar
un breu moment
del mil·lenari pas
de les generacions,
aparta l’or,
la son i el nom.
També la inflor
buida dels mots,
la vergonya del ventre
i els honors.
Imposaràs
la veritat
fins a la mort,
sense l’ajut
de cap consol.
No esperis mai
deixar record,
car ets tan sols
el més humil
dels servidors.
El desvalgut
i el qui sofreix
per sempre són
els teus únics senyors.
Excepte Déu,
que t’ha posat
dessota els peus
de tots.
Salvador Espriu : La pell de brau

3/12/08

CONTINUA AUGMENTANT L'ATUR A GIRONA, A CATALUNYA I A PER TOT

1 de cada 4 aturats no reben cap prestació econòmica per afrontar el període sense feina
Durant el mes de novembre a Catalunya cada dia s'han apuntat a l'atur 1.242 persones, el que s'ha traduït en un augment de l'atur de 24.837 persones, la pujada més gran en nombre absolut . L'increment mensual a Catalunya ha estat del 6,57% -el pitjor mes de novembre des del 1996-, per sobre de l'increment estatal, que ha estat del 6%
En termes interanuals l'atur ha enregistrat un creixement del 55,4%, és a dir, que el novembre trobem 143.666 persones més que busquen feina. Els sectors de la construcció i dels serveis són els que continuen arrossegant més persones a l'atur, un 9% i un 6,7% respectivament, i la indústria mostra també una clara davallada amb un increment de l'atur del 5,4% mensual i del 42% interanual. Aquest fet, i que tinguem un mercat de treball encara molt segmentat, provoca que siguin els homes els més afectats per l'atur: el mes de novembre trobem un 9% més d'homes desocupats respecte al mes anterior i un 85% més respecte a l'any passat.
Els menors de 25 anys també s'estan veient molt afectats per l'actual dinàmica del mercat de treball. El passat novembre, 43.897 joves menors de 25 anys volien treballar però no trobaven.
Si el mercat de treball no permet l'entrada de la gent jove, els treballadors estrangers estan sent un dels primers col·lectius en ser-ne expulsats: el mes de novembre trobem un 12,2% de persones estrangeres a l'atur, i la majoria procedeixen del sector serveis (62,2%) i de la construcció (25,5%).
Pel que fa a les províncies, l'atur ha augmentat a totes gairebé amb la mateixa força. Girona ha estat la província on ha augmentat més l'atur en termes relatius,hem arribat a 9,03 el que ha fet que arribem a la xifra de més de 40000 aturats,el que representa un 65% en relació al mes de novembre de l'any passat, seguida de Tarragona, amb un 8,5%. Lleida, amb un 6,3% d'increment mensual, és la província catalana amb un increment anual més elevat, del 76,3%. A Barcelona l'atur ha augmentat un 6%, però és la que, lògicament, arreplega el nombre més elevat de persones desocupades.
La contractació al mes de novembre no ha estat suficient, no s'han generat els llocs de treball que necessitem per ocupar totes aquelles persones que volen treballar. Els mesos de novembre acostumen a ser bons per a la contractació, per l'aproximació de la campanya de Nadal, però aquest novembre ha estat nefast: només s'han signat 163.473 contractes, un 34,6% menys que el mateix mes del 2007. La contractació indefinida ha estat mínima, només ha significat el 16,8% del total de la contractació. En el que porten d'any, que ja està finalitzant, s'han signat un 12,4% de contractes menys que al mateix període de l'any passat, menys contractes en un moment en què l'atur ha pujat un 55,4% anual.