27/1/09

"Pròxims mesos seran temps difícils " Mar Serna , consellera de treball

Si només ens quedem en la queixa no avancem ,ens cal afrontar la situació , analitzar-la i aportar noves iniciatives.
De vegades es posen exemples en general, com la setmana passada la consellera Mar Serna presentant les dades de l' EPA, ella deia :"ara la taxa d’atur és un 11,4 però els anys 84 era un 22,3% i els 94 un 21,3%". A comarques gironines, el tema ens canvia, el 84 era un 10%, per tant ja està superada i el 94 un 15.1% a punt de superar , ara estem a un 14% això implica parlar i patir la crisi amb molta més virulència que la resta de Catalunya.
Però tampoc podem caure en estereotips com el tema de dir que afecta més a immigrant aqui que a la resta de Catalunya.En un any a Catalunya ha augmentat un 115% i a Girona un 85% .
O per exemple dir que l’atur vé dels EROs , a comarques gironines els EROs temporals només han afectat a 303 persones durant l’any 2008 .
Per tant, és un problema de que la contractació ha caigut en picat , l’any 2008 hi ha hagut 16000 contractes menys i al sindicat detectem diàriament un allau d’ acomiadament individuals i de no renovacions, per tant destrucció d’ocupació a les nostres comarques.
Davant aquests fets creiem que s’ha d’actuar en tres eixos :
Modernització dels subsidis i les prestacions .Reforçament del SOC
Reformes de les polítiques actives.

Avui hem presentat 10 mesures per fer front a la crisis i no permetre que els treballadors i treballadores paguin de manera descarada els seus efectes.

24/1/09

"2 ones jornades Cap a la Independència"

Mentre és qüestionava:
  • Fins quan jornades cap a la independència? 2ones, 3eres, 4 artes.......
  • Radicalitzar als convençuts o augmentar massa social?

El conseller Joan Manuel Tresserres ho ha tingut clar:

  • "No cal estar atrapats en els somnis del passat, dels altres, són els nostres somnis que hem d'aconseguir".
  • "Les nostres oportunitats són en el futur"
  • "No hem de dir que som una nació sense estat,ni cal construïr un estat com els que existeixen ara, ens cal quelcom nou : una nació global."
  • "No tenim una cultura, som una cultura".
  • "La independència no és un objectiu, és un mètode per assolir una societat millor".
  • "Calen complicitats, seduïr per una bona sacsejada".
  • "Fem política per aconseguir un projecte polític nou"

10/1/09

QUÈ FA LA UE DAVANT EL GENOCIDI DE GAZA? cooperant

ISRAEL I HAMÀS NO ESCOLTEN L'ONU
LA CNN retransmet en directe la invasió de Gaza.
1,5 milions de persones resideixen amb pànic a la franja.
Un grup polític defensa una franja de territori contra un Estat, i un Estat actua contra un grup "Terrorista".
Un miler de palestins han perdut la vida, la majoria civils.I 20 Israelians.
El txec Václav Klaus , com a president de la UE ha recolzat l'acció defensiva d' Israel.

He rebut aquest correu :
Si penses com jo, envia aquest missatge a les teves amistats o coneguts i fes alguna de les accions que et demano. Ei sou conscients de que està passant un genocidi?Jo , no sé si políticament tenen raó uns o els altres però el que sí sé és que hi ha una gran desproporció en els morts d'una banda a l'altre (més d' un miler de palestins,i 18 israelians,segons ens diuen Hamás (un grup ) contra un estat, etc....Des d'aquí em pregunto que puc fer a part de manifestar-me .Doncs ara per ara se'm acudeixen tres accions com a mínim:
1/ Escriure una carta a l'embaixada d' Israel Excelm Sr Raphael SCHULTZ Embaixador d' Israel a l' Estat EspanyolEmbajada de IsraelC/ Velázquez 150,7ª28002 MADRIDo bé un fax 917829555 e-mail: embajada@embajada-israel.es
2/Boicot als productes d' Israel . L'economia és el que més els dol..Pêr tant no comprar productes d' Israel , enviar cartes a les empreses dient :
NO COMPRO PRODUCTES D' EMPRESES SIONISTES QUE ESTAN RECOLZANT EL GENOCIDI PALESTÍ.
Us passo una llista de productes.: Fruites CARMEL FRUITS CMR Mercabarna Nau 21-A CP 08040 BARCELONA fax 93 262 66 01
Aigues minerals EDEN,AQUA 2000 I AQUASET
AlGUNS PRODUCTES DE COSMÈTICS, JOGUINES,DECORACIÓ, ROBA INFANTIL I PRODUCTES TÈXTILS DEL CORTE INGLÉS.COSMÈTICS REVLON,el seu propietari Ronald Perelman és un conegut activista per Israel.
VESTITS DE BANY GIDEON OBERSON GOTTEX
ROBA INTERIOR DE VICTORIAS SECRET,WARNACO,THE GAP,NIKE, TERRON
Electrodomèstics JOHNSON,WHITE WESTINGHOUS,AIRWELL ELECTRA IBERELCO
Maquines de depilar i de massatge EPILADY MUNDOGAR MEPRO... SI EN SABEU MÉS AFEGIU-LES!
3/ Assistir a les manifestacions , i demostrar que no VOLEM MÉS GUERRES SIGUIN LES QUE SIGUIN!

I tu que hi dius?

4/1/09

INTENTAR DISFRUTAR DEL QUE TROBEM PER PETIT QUE SEMBLI, POTSER ES TORNARÀ GRAN.ESTEFANIA CARREÑO.Psicòloga

Iniciat l’any 2009, hem passat les festes.
Hi ha qui li agraden molt i n’hi ha que els hi tenen veritable pànic.
Menjars a tota hora, uns àpats familiars altres amb amics, consumisme tant si podem com si no,detalls, regals, i paquets i més paquets, uns per Nadal i uns per Reis. Pessebres i arbres fins i tot sostenibles, Pare Noel i caga tió....Missatges per telefonia mòbil de tot tipus i nadales en targetes i en cançons,uns viatgen i altres fan caps de setmanes de botigues...,... i en tot aquest entorn la idea d’inici d’any!

L’Inici d’any ens porta a bons propòsits personals des d’ estudiar anglès , fer una vida més dinàmica, fer esport,llegir tots els llibres de la tauleta de nit abans de comprar-ne de nou, fins a bons propòsits col·lectius ,segurament el més demanat és el de pau al món , tot això, mentre tancs , vehicles blindats israelians i 10000 soldats reservistes van entrar a la franja de Gaza, segons diuen amb l’objectiu de prendre el control de les àrees des d’on Hamàs llança els seus projectils contra el sud d’ Israel. Quina hipocresia de tots plegats!

I per fi els Reis, demà cavalcada de reis i dimarts festa per petits i grans. És un dia d’il·lusió i les il·lusions són imprescindibles per tenir una bona salut mental, per tenir ganes de llevar-nos dia a dia, de trobar quelcom que ens faci el dia agradable. Ser feliç és adaptar-nos a les noves situacions,improvisar i gaudir al màxim del moment, disfrutar de les coses petites intentar el carpe diem encara que alguna vegada sigui a costa del carpe visa,que diu un bon amic meu.
En tot aquest enrenou, desitjar-vos que els reis d’orient us portin allò que desitgeu !