29/9/09

DIA 7 D'OCTUBRE , DIA INTERNACIONAL DEL TREBALL DIGNE

DIA 7 D'0CTUBRE CELEBRACIÓ DEL DIA INTERNACIONAL DEL TREBALL DIGNE.-

Treball digne vol dir amb drets reconeguts i que es respecti la legalitat.

Treball digne vol dir un treball que faci possible una vida digna, i això és treball estable i amb drets.

Treball digne és inherent a la protecció social.


Actualment hi ha amenaçats al món 50 milions de llocs de treball, i 200 milions de persones dirigides a la pobresa extrema.


Davant aquesta situació , els 200 milions de treballadors /es del món no ens queda cap més solució que demanar i exigir :

Fer front a la crisi MANTENINT I CREANT OCUPACIÓ; Pacte mundial per a l'ocupació.

Regular el sistema fianncer mundial `posar fi als paradissos fiscals, acabar amb els sous abusius dels directius, i gravar amb un impost les transaccions financeres.

Assolir un model econòmic que sigui just, sostenible i eficient tant mediambiental com socialment.


CONTRA LA CRISI NOMÉS HI HA UNA RECEPTA : FEINA DIGNA I AMB DRETS.


(interpretacio i part del manifest conjunt de UGT i CCOO)

19/9/09

"ARA ÉS EL MOMENT D'OPTIMITZAR LES HABILITATS I CONEIXEMENTS QUE UN TÉ " ROSA ROVIRA Directora de RG ASSOCIATS

JA N’HI HA PROU de FALACIES I MALES INTERPRETACIONS!!
Tres idees que em venen al cap ara mateix:

Sovint escoltem que el problema de la crisi són els salaris dels treballadors o els acomiadaments!

DONCS TOTHOM HA DE SABER QUE:
1/Mentre a França per exemple només un 10 % dels treballadors/es cobren 1000 o menys de 1000 € ,aquí és més d’un 60 % dels treballadors que estan en aquesta franja i cobren entre 700 i 1000 €.
2/Que amb la normativa actual, referent a l’acomiadament ,tot empresari pot contractar durant tres anys a una persona i acomiadar-la a cost zero .
3/ Que un empresari contracta quan té feina i activitat per fer,i la contractació no depen del preu de l’acomiadament .
DE FET :
Avui per avui ,tinc la sensació que ningú recorda que la crisis va començar fa un any degut a especulacions econòmiques del món financer.
Els treballadors i treballadores no n’hem tingut la culpa per res!
I per acabar se m'acudeix que :
En quin món,com a estat de benestar, ens hem d’emmirallar? amb FRANÇA, ALEMANIA,BÈLGICA, HOLANDA,DINAMARCA,ANGLATERRA, IRLANDA AUSTRIA O PAÏSOS NÒRDICS ? doncs observem la diferència del salari mínim a cada lloc .


ESTUDI DE L'EUROSTAT D'AQUEST ANY REFERENT AL SALARI MÍNIM A LA U.E.


13/9/09

A QUIN DEMÒCRATA LI FAN POR LES URNES I LES PAPERETES DE VOT?

Arenys de Munt encén avui una espurna que el mateix estat espanyol preveu que s'estendrà arreu del país · Pregunta avui als seus ciutadans:
'Està d'acord que Catalunya esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat en la Unió Europea?'
Aquesta és la pregunta de la consulta que es fa en el municipi de tot just 8.023 habitants i que ha somogut les estructures més profundes i més primàries de l'estat espanyol .

Aconseguir el dret a vot per a 6.500 arenyencs a una consulta d'una entitat privada i que no és vinculant en cap sentit no ha estat fàcil

Les decisions judicials tampoc hi han ajudat. La justícia ha suspès i després ratificat la suspensió de l'acord del ple de l'Ajuntament que donava suport a la consulta, negant-hi d'aquesta manera el suport logístic municipal. Per aquest motiu el local municipal que inicialment es volia utilitzar s'ha hagut de descartar per buscar-ne un altre.L'altre pronunciament de la justícia ha estat per donar el vistiplau a la concentració de la Falange el mateix dia de la consulta, invalidant així la decisió d'Interior de posposar-la una setmana per evitar aldarulls. Els manifestants afins a la Falange arribaran escortats per agents policials i escoltaran la lectura d'un manifest a dos quarts d'una a la plaça de Catalunya de la localitat.Membres del Moviment Arenyenc per l'Autodeterminació han rebut amenaces durant les últimes setmanes, un fet que ha obligat a prendre mesures com la protecció policial del president.


Per la seva banda, l'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Móra, ha demanat als arenyencs que no tinguin por i que 'surtin al carrer, facin el vermut i vagin al cinema amb naturalitat' perquè 'com més natural ho portem millor que millor'. Ha explicat que és conscient que Arenys de Munt estarà 'a l'ull de tothom' perquè 'molts han posat les esperances en aquesta consulta'.

El líder d'ERC al municipi, Joan Rabasseda, considera que l'estat espanyol tem 'la foto de com els veïns dipositem una opinió en una urna' i es pregunta: 'A quin demòcrata li
fan por les urnes i les paperetes de vot?'.






Escrit reduït del direct-cat.

10/9/09

11 DE SETEMBRE: DIADA NACIONAL DE CATALUNYA


TEXT DE L'HIMNE NACIONAL


Catalunya, triomfant,

tornarà a ser rica i plena!

Endarrera aquesta gent

tan ufana i tan superba!

Bon cop de falç!

Bon cop de falç, defensors de la terra

Ara és hora, segadors!

Ara és hora d'estar alerta!

Per quan vingui un altre juny

esmolem ben bé les eines!(tornada)

Que tremoli l'enemic

en veient la nostra ensenya:

com fem caure espigues d'or,

quan convé seguem cadenes!(tornada)