26/7/10

JO HI VAIG SER!!



Jo hi vaig ser!!
Com en tants d’altres esdeveniments personals o socials,sovint el que ens queda amb el pas del temps és el jo hi vaig ser!
Les vivències històriques s’uneixen amb les sentimentals, amb les il•lusions,amb la confusió i la convicció del moment, però queda el plaer d’haver viscut la intensitat del fet , el significat col•lectiu i social esdevé objectiu del personal i així la celebració del 31 aniversari de la revolució sandinista es converteix en revolució de 1000 colors i de molts noms.
Us puc jurar que Nicaragua camina, avança amb pas ferm. És una terra seductora amb núvols i sols excepcionals, amb barreja de xafogor i brisa, amb persones confiades, alegres, il•lusionades o assaltants d’arma blanca en ple carrer, però segur que amb moltes possibilitats de progrés col•lectiu i personal.
Aquests dies, els carrers eren negres i roig, els busos , les activitats, tot l’entorn de Managua tenia la flaire del triomf electoral del 1979, però el que més em va sobtar són les seves actituds:
1/ una actitud de militància absoluta amb la causa sandinista , de creure’s en el país, d’avançar contra el neoliberalisme,de guanyar una causa justa amb els més dèbils, amb els més pobres...
2/ una actitud de memòria històrica .Altrament el 83 % de la població nica és menor de 45 anys , això implica que 5 milions dels 5,8 milions d’habitants de Nicaragua no havien nascut o tenien menys de 14 anys durant el temps de la revolució i tot i que tenen clar que no es rescata l’esperança, ni del passat ni es construeix un futur amb les derrotes del passat sí que és important conèixer la nostra història i això a Nicaragua ho fan bé :No hi ha congrés , tertúlia, debat o reunió familiar que no s’expliquin els esdeveniments de la història pròpia.
La revolució sandinista ha establert un model de cohesió social i de pertinença nacional gracies al sentit de identificació d’una comunitat que se sent protagonista i participant del avenços . construeixen nació tant en el sentit polític –econòmic-social-cultural com en el sentit integral holístic, en que la inclusió és un dels objectius determinants i això és el que jo voldria per Catalunya.
En aquests moments, penso que tant Catalunya com Nicaragua continuen necessitant felicitat i eufòria –com diu Mazoni: “no n’hi ha prou de la felicitat, necessito eufòria”-per avançar en política nacional i social-
Eufòria amb militància activa i amb memòria històrica per a la veritable independència dels pobles!!

17/7/10

RESOLUCIÓ APROVADA AVUI 17 DE JULIOL A MANAGUA DE RECOLZAMENT A LA CLASE TREBALLADORA DE L'ESTAT ESPANYOL

RESOLUCIÓN DE APOYO SOLIDARIO A LA HUELGA GENERAL CONVOCADA POR LOS SINDICATOS DEL ESTADO ESPAÑOL PARA EL PRÓXIMO 29 DE SEPTIEMBRE DEL 2010.

El pasado 16 de junio, el gobierno del PSOE, después de intentar diversos recortes en el ámbito social y laboral, ha aprobado el decreto de “MEDIDAS URGENTES PARA LA REFORMA LABORAL” de forma unilateral y sin diálogo social.

. Según los sindicatos del estado español la reforma del mercado de trabajo supone: “el despido más fácil, más rápido y más barato, perpetúa la contratación temporal como vía de entrada al mercado de trabajo, da mayor poder a los empresarios, cuestiona la negociación colectiva, facilita la modificación sustancial de las condiciones de los contratos de trabajo, incluidas las pactadas en los convenios colectivos, disminuyendo el control judicial. Facilita en la empresa el descuelgue salarial previsto en los convenios colectivos. Legaliza las agencias privadas de colocación con ánimo de lucro, a las que no sólo se da acceso para la realización de funciones de intermediación laboral sino que también se les otorga competencias que van a afectar a las prestaciones por desempleo de los trabajadores y trabajadoras.”
Esta reforma no da ninguna respuesta a la crisis ni crea ocupación simplemente consolida la temporalidad laboral, la precariedad y los recortes de los derechos de los trabajadores y trabajadoras, y aumenta el poder de los empresarios.


Estas medidas recortan el mínimo estado social, democrático y de derecho y se alinean claramente con la patronal, los banqueros, los especuladores .por lo que han obligado a los sindicatos de clase a convocar una Huelga General para el 29 de septiembre de 2010 . Huelga General que se realiza en el marco de una movilización europea contra las medidas de ajuste de los distintos gobiernos europeos.

En consecuencia, el CONGRESO DE LÍDERES DE LOS MOVIMIENTOS SOCIALES, en solidaridad activa con la clase obrera del estado español, adopta los siguientes acuerdos:

• Dar apoyo a la lucha y movilización de la clase trabajadora del próximo día 29 de septiembre.

• Organizar acciones solidarias como plantones en las embajadas españolas de los respectivos países el mismo día de la huelga.

• Comunicar este acuerdo a los sindicatos convocantes y al gobierno español.

MANAGUA , 17 DE JULIO DE 2010

16/7/10

IDEES DES DE MANAGUA , INTERACTUANT AMB EL SINDICAT FNT , PER LA TRANFORMACIÓ I LA LLUITA DE CLASSE


“HEM HAGUT DE LLUITAR CONTRA ELS VELLS ENEMICS DE LA PAU:MONOPOLIS COMERCIALS I FINANCERS, ESPECULACIÓ, BANCA IRRESPONSABLE, LLUITA DE CLASSES… SOM UN DELS PAÏSOS QUE MÉS DESITGEM LA PAU" Xaguelo 12/07/2010 en una conversa informal.


Sabem que vivim sota un sistema tremendament inmoral en que els culpables del desastre són premiats i els innocents castigats. Els bancs han rebut milions i els banquers han fet servir diner públic per seguir pagant sous d’escàndol i dividends immorals, de tant desmesurats.

La crisi? quina crisi mundial? Ells ens han enredat ,no podem creure l’idiograma xino de la paraula crisi perquè no combina les idees de "perill versus oportunitat" sinó que el que ens han fet és una ballesta amb el disparador cap els més febles , cap els que no han seguit les polítiques neoliberal o els treballadors i treballadores. Tot i així, el crak era inevitable i previsible , però pocs el van preveure per no dir ningú. S’ha desmantellat l’economia "de casino" "d'aparador", la de les finances mundials i ens volen fer creure que en som culpables, nosaltres, la pobresa, les desigualtats, la lluita de classe o la lluita de la gent per l’aigua, pels aliments o per la pròpia identitat. TOTA LA CRISI VÉ DE LES POLÍTIQUES NEOLIBERALS ESTABLERTES PELS MATEIXOS AUTORS.
Ens han empresonat mentalment i ens hem d`' alliberar.
La classe dominant –els poderosos- ha seguit el principi de “tot per ells i res pels altres” però des d’aquí de Centramèrica veient la lluita de la seva gent, penso que s’aprén a llegir entre ratlles, a escriure i a pensar de manera crítica, per tant, la fugida d aquest alienatge , d’aquesta presó,dependrà de cada un de nosaltres i sobretot dependrà de si sabem construir un projecte compartit , un projecte col.lectiu .
Potser, caldrà nacionalitzar bancs, socialitzar bens i empreses, tenir bons serveis públics, substituir el que fins ara era estudi del medi ambient per sentir-nos nosaltres mateixos part del medi , acabar amb els paradissos fiscals i financers i en definitiva ser responsables tots i totes per construir un món més just, més social, més segur, més verd, més solidari, més de les persones i per les persones.

Hasta la victoria siempre!

4/7/10

VAGA GENERAL DEL 29 DE SETEMBRE DE 2010


NOMÉS ALGUNES IDEES DE LA REFORMA QUE ENS PORTEN A LA VAGA N’HI HA MOLTES MÉS.-

Ens acomiadaran quan voldran i encara ens pagarem la indemnització nosaltres mateixos per que les empreses maquillaran els balanços econòmics i aleshores l’acomiadamant será procedent, i si fins ara amb 5 anys d’antigüitat i un salari de 1500 € una empresa pagaria 11250€, amb la reforma en marxa la idemnització será de 3000€,. Visca les rebaixes per les empreses i la poca indemnització pels treballadors!.

Igualen el contracte temporal amb l’indefinit
, així clar que quan ens contractin ja ens diran que si no hi ha feina cap al carrer.

La negociació col.lectiva queda en paper mullat i els empresaris ens faran xantatge a cada reunió d’empresa, amb els horaris , els salaris, la mobilitat dirà això o retallem personal … i au a empassar el que ells vulguin! Això vol dir que ens podrán canviar l’horari quan vulguin, trencar els convenis, els plans d’igualtat..si fins ara conciliar era difícil ara será imposible!.

No crea ocupació, no genera llocs de treball . fins i tot el ministre de treball ho diu! No serveix per sortir de la crisi .

Privatitza la recerca de feina i aporta més precarietat. Segons com tinguis el currículum i segons a on visquis tindràs possibilitats o no.hi haurà aturats de primera i de segona. Si tens formació i vius prop de Barcelona , les ETTs podrán col.locar-te però si has treballat al textil i vius al ripollés será difícil i cap agencia apostarà per a tu.

Si ets jove uff….Amb aquesta reforma, més temps per estar en contracte de practiques amb un salari d’uns 600€ per tant , saps que vol dir emancipar-te ¿ doncs no cal que ho provis… imposible!

I per si no n’hi ha prou…… baixen les pensions i retallen la despesa social i precaritzen els serveis públics!!!