19/9/10

AMB L'ESPERIT DE RANCÚNIA DELS ESCLAUS MAI NO SERÀS NINGÚ.VICENÇ VIVES. HISTORIADOR GIRONÍ MORT FA 50 ANYS.

El 29 de setembre hi ha convocada vaga general. JO HI VAIG I TU?
L'historiador gironí VICENÇ VIVES deia "Amb l'esperit de rancúnia i passivitat dels esclaus mai no seràs ningú" i aixó és el que voldrien que fossim- uns esclaus amb esperit passiu, dient amèn,i no hi ha res a fer- els que ens han preparat aquesta reforma laboral.

És una Reforma INJUSTA LABORAL I SOCIALMENT(pels que treballen i pels aturats), REGRESSIVA EN DRETS DE LES PERSONES ,
Ens hi juguem molt:
• Reforma que està plantejada només, per donar importància als mercats. que no en tenen mai prou, i per tenir contents els que reformar vol dir retallar als altres o sigui als poderosos.
• Acaba amb el feble model de benestar europeu de casa nostra.
• Reforma que no dona sortida ni a la crisi econòmica i financera, ni fa res pel nou model productiu . No crea ocupació ni millora la qualitat de treball.
• Discrimina les persones (fins i tot els més febles com els aturats)amb l' entrada de les ETTs com a serveis de col.locació ...privatització i amb decisions com la de poder treure la prestació d’atur, criminalitzant-los i separant aturats bons-els que tinguin la formació, l'edat i el sexe adequat- i dolents els que per les empreses de collocació no tinguin el perfil que elles volen vendre!
• Crea més precarietat laboral perque es carreguen la negociació col.lectiva ---arbitrarietat del patró de l’empresa, per tant ser`pa un xantatge constant a comitès i deelgats/des.
• Ens sentim enganyats , molt parlar del model alemany o de l’austríac? molt parlar del canvi de model productiu,i a on és la obligatorietat de la formació ? només hi ha bonificacions per empresaris de les cotitzacions de la SS (fins a un 80 % ) De l’austríac trigaran un any a crear el fons pels treballadors/es ,diu que l'hem de negociar ja que no saben com fer-ho.
• Tindrem els JOVES eternament precaris, contracte de formació fins a 25 anys o 5 anys després de tenir la titulació,amb salaris del SMI d'uns 600 €.

Hem d'aturar aquesta reforma que no ens porta enlloc, no crea ocupació per sortir de la crisi ni ens deixa en millors condicions per un futur.
JO VAIG A LA VAGA DE MANERA CONSCIENT, DE MANERA CÍVICA I AMB CONVICCIÓ I TU?

7/9/10

De moment les esmenes afegides a la REFORMA SÓN UN NYAP!!


De moment, LA REFORMA LABORAL ,és un nyap.
Si ja ho era quan va sortir del Congrés , amb les esmenes del Senat s’ha empitjorat molt.
Un exemple d’una esmena que és vergonyosa i indecent, bè, de jutjat de guàrdia!!!
La reforma en el Senat suposa FACILITAR L’ACOMIADAMENT PER ABSENTISME LABORAL:
Falta d’assistència al treball és acomiadament per causa objectiva (només 20 dies per any treballat en aquella empresa) si supera el 20% de la jornada laboral en 2 mesos , abans era si a l’empresa hi havia un 5% d’absentisme general (es deia que l’empresa podia anar malament per aquesta causa) el Congrès ho va rebaixar al 2,5% i en el Senatm gràcies a l’aportació del PNV s' elimina. De manera que, no depèn de com estigui l’empresa com a col.lectiu sinó de nosaltres com a treballadors/es i prou. Així que si tens una malaltia i estas una setmana sense anar a treballar, com que és un 20% del mes ja et poden acomiadar. Ah!! i si tens la mala sort de trencar-te una cama o un braç, al carrer falta gent! Perquè t’acomiadaran si volen sense cap problema,doncs passaras del 20 % d’absentisme de la teva jornada laboral!!(Alerta Mariona, Xevi. Sergi i Josep que aquest hivern us vau trencar la cama, aquest proper ja no treballareu més )
Sort, que a partir de la convocatoria de VAGA GENERAL del 29 de setembre, com que será un èxit, les hauran de retirar.

1/9/10

HISTÒRIA D'UNA VAGA GENERAL


Raons, per anar a la VAGA GENERAL NO ENS EN FALTEN, NI 3 NI 5 NI 10 , EN TENIM MOLTES!
Si ja en teniem amb la proposta de la reforma laboral plantejada i aprovada al congrés el 22 de juny ,des de llavors amb les esmenes proposades per CiU i el PP s’ha anat empitjorant.
Es la 4ª reforma que es fa en els darrers 30 anys, i és el país on se n’han fet més d’ Europa.
Quan la reforma ha anat contra els treballadors només amb una vaga general l’hem aturada:
L’any 1988 , el 14 D contra la reforma laboral que imposava el govern d’en Felipe González, que abaratia l’acomiadament i introduia el famós “plan de empleo juvenil” amb contractes temporals pels joves.Va tenir un fort seguiment , el 90 % dels treballadors, i no sols es va retirar sinó que va se’l va obligar a negociar millorar la despesa social.
L’any 2002 , el govern d’ Aznar volia imposar “El decretazo” prestació d’atur i salaris de tramitació i va queda derogat.
Quant hi ha una retallada de drets de la classe treballadora, cal plantar cara ¡ i per fer-ho fort només tenim la VAGA GENERAL!!
PER QUE TOCA SEMPRE ELS MATEIXOS ?
Qui recorda que la crisi va començar i la va provocar el món financer? Durant aquest temps què s’ha tocat?, renovat o regulat del sistema financer? Quan s’ha parlat en algún moment de retallar les pensions vitalícies dels executius dels bancs?, els exagerats sous dels directius?, dels càrrecs de confiança?, dels consellers d’administració de les grans empreses i les multinacionals ?.. Res de res!
Per tant,per començar és una reforma injusta laboralment , injusta socialment (ataca els que treballem i als aturats ) i regressiva en drets de les persones en general.