16/12/10

Retallades socials i laborals , l'únic per sortir de la crisi ?????

La vaga general del 29-S no va ser el final, sinó l'inici d’un procés contínu de les mobilitzacions contra les polítiques laborals i socials del govern. !
Els efectes de la reforma ja els anunciavem, des del sindicat UGT, abans de la seva aprovació, en dos trets important i ara, passats 5 mesos és ben comprovat amb dades objectives a la demarcació de Girona!:
Deiem que Abaratiem l’acomiadament i per tant es facilitava! I així ha sigut:,més aturats que mai,ara ja 4 mesos seguits d’augment i passsada la barrera dels 55000 aturats.
Ens prometien que la reforma era una de les maneres de millorar el mercat laboral i canviar la dualitat i ara amb dades a les mans, resulta que es signen més contractes , però augmenten els temporals (+7,4 %) i disminueixen els indefinit (-15,2%)i el contracte de 33 dies que ens l’havien venut com a contracte estrella que ens havia de salvar resulta que cau en picat perque ningu el fa servir (-50 % que l’any passat )
Si fa un temps parlavem d’una sacsejada laboral i ara podem parlar d’un tornado laboral, del que en sortim amb privatitzacions i lliberalitzacions , com la darrera la d’ AENA, i retallades socials i laborals . El govern va presentant plans de xoc I nomes es dedica a calmar la voracitat insaciable d’un monstre anomenat mercat .
Així no, ja n’hi ha prou,nosaltres seguim plantant cara!
I sabem molt bé el que volem !
1. Rectificació reforma laboral
2. Frenar el bloqueig de la negociació col•lectiva
3.-Aturar la retallada de la pensions
Rebutgem qualsevol mesura dirigida a retallar i empitjorar les condicions:ni privatitzar-les , ni retard de l’edat de jubilació , ni ampliació dels anys de cotització, perquè tot és REBAIXA DE LA QUANTIA DE LES PENSIONS.
ES TRACTA DE GARANTIR EL BENESTAR COL•LECTIU NO DE FER NEGOCI, i que les pensions són un dret conquerit per anys de treball.
EL SISTEMA PÚBLIC DE PENSIONS NO FA FALLIDA, !

Hi ha una altra manera de sortir de la crisis que no generi més desigualtats i injustícies i no podem fer el joc ni callar al full de ruta que ens ha preparat el govern, només amb retallades socials i laborals
El que cal és fomentar l’ocupació i crear-la de qualitat amb les millors condicions laborals possibles per millorar la caixa comuna, reduir l’economia submergida que no és més que una estafa pels que treballem i pels que estan a l’espera d’ un lloc de treball,així com el frau fiscal i millorar els salaris com cal.
Només amb la lluita i la mobilització individuak i col.lectivaaconseguirem allò que els governs ens volen treure, nosaltres lluitem pels avenços socials, per la protecció, per la jubilació i no permetérem que ens els retallin!

8/12/10

AQÜEDUCTE DEL MES DE DESEMBRE

L’AQÜEDUCTE DEL DESEMBRE.-
Enmig d’una crisi galopant,en que moltes de les persones de les nostres comarques estem perjudicades,l’aqüeducte del mes de desembre ens ha portat a debatre sobre un col.lectiu específic :els controladors aeris.
L’augment de l’atur, tornant a passar l’escandalós nombre de 55000 persones, que en cap mes de l’any passat hi havíem arribat , malgrat la contratació per part de l’administració local dels plans d’ocupació d’aquest setembre; quan s’han perdut 617 empreses , només en el que va d’any: on hi ha una marcada reducció del nombre d’autònoms – menys 8000 -,continuen els expedients de regulació, el fons de garantía salarial abona molts més diners que mai a treballadors acomiadats d’empreses insolvents i els bancs no donen crèdit ni finançament ni a les persones , ni a les famílies ni a les empreses, el tema central ha estat els controladors aeris.
En les tertúlies de café , en les familiars, en les reunions d’amics,i fins i tot en els mitjans de comunicació tothom comentava el tema del sou dels controladors, de la gent que després de comprar un bitllet d’avió amb els seus estalvis s’ha hagut de quedar a casa, o canviar la data del viatge o de les vacances, però pocs han comentat “la mostra d’autoritat” del govern de l’ Estat .
No vull entrar en valoracions del que feia un any que passava, de si la negociació col.lectiva es portava bé o no, de si cal retallar salaris a “col.lectius priviligiats” , de si la formació s’ha de fer bé o amb poc temps en tenen prou , de si les competències han de ser del govern o d’empreses privades …. el que sí vull ressaltar és que els mercats internacionals han felicitat al govern per les mesures preses, que s’han posat civils sota jurisdicció militar en una anomenada democracia, que s’ha manipulat l’opinió pública i la militarització ha servit per posar llei i ordre per part d’un govern espiat pel FMI i el Banc Mundial , que només ells en surten enfortit de cares a Europa … però en definitiva el que han fet és un ajust més, económic, posant ordre a per tot, donant una lliçó a tothom per la mira dels mercats financers europeus.
.Què passarà amb la privatització d’ AENA, ja anunciada, ara? Qui gosarà protestar? Vindran els militars si demanem el concert econòmic?.Què passaria si els mestres o els metges en massa decidicin fer vaga? Si ens manifestem en contra del govern? Si…
Si , ara no ens queixem, si això ho trobem normal, si deixem que els militars a cop de xiulet dominin la vida d’uns civils , sigui per la causa que sigui, només em vé al cap aquell poema atribuït a Bertolh Brech :
“ Primer van anar contra els jueus,
però jo em vaig quedar tan tranquil perquè jo no era jueu;
després van anar contra els comunistes,
però jo em vaig quedar tan tranquil perquè jo no ho era pas;
van anar contra els intel•lectuals, i jo em vaig quedar tan tranquil perquè jo tampoc ho era;
després van anar contra els periodistes,
i jo em vaig quedar tan tranquil perquè jo tampoc ho era;
fins que un dia van anar contra mi, però llavors ja era massa tard”.
Si continuem així,vol dir que estem preparant el traspàs de la nostra economía als mercats europeus i ara vindran les pensions de tots, les retallades socials, els acomiadaments …
Irlanda tornarà a ser el model , però aquesta vegada per mostrar-nos només un avançament a ser titelles en mans dels gegants, dels mercats insaciables i dels rics .
Així , noooooooooooooooooooooooooo!!!!!!!!!!
Així no anem bé , els treballadors i treballadores !!!!!