26/4/11

1 de maig de 2011.- Dia internacional dels treballadors/es (II)


Ara que el calendari ens indica que arribem a l’ 1 de maig , ens cal recordar que fa 127 any que ,commemorem el dia internacional dels treballadors/es a partir d’unes vagues que es van convocar per aconseguir la jornada de 8 hores.
I si molts anys hem tingut raons per sortir al carrer i reivindicar drets laborals i socials, ara, és més lícit que mai, amb la que ens està caient a la classe treballadora!.
En un temps de retallades, dia sí dia també, en que les propostes dels que manen és de recular els drets que ens ha costat tant d’anys d’ adquirir, en que se’ns posa en dubte el poc estat de benestar i en que sembla que la qualitat del serveis públics bàsic com l’educació i la sanitat estan en perill, no podem quedar indiferents !!.
Ara que es posa en qüestió els drets dels treballadors/es en materia de negociació col.lectiva i alguns voldrien imposar el model antisindical d’algun estat nordamericà com Wisconsin, ara que es discuteix el model de creixement salarial en els convenis vinculats a l’ IPC ,-quan la demarcació de Girona cada mes l’ IPC és més alt i som dels que més perdem poder adquisitiu -la clàusula de revisió salarial i el creixement de la productivitat, ara que a Europa bufen mals aires pels treballadors i que aquí es vol copiar tot , mentre mai s’ha copiat els seus avenços anteriors , ara que en definitiva el que es preten és retallar els drets socials i laborals, nosaltres tenim tot el dret d’indignar-nos i una bona manera de mostrar el nostre desacord en haver de pagar les conseqüències d’una crisi que els treballadors/es no hem provocat , és sortir al carrer, aquest 1 de maig!.
Aquestes retallades són un atac directe a la qualitat dels serveis imprescindibles, entre ells sanitat i educació i per tant incidiran directament en l’empitjorament de les condicions de treball i de serveis que hem de rebre com a ciutadans.Els nostres drets ,de salut, educació,dependEncia, serveis socials, ocupació… que paguem amb els nostres impostos, no poden caure!.
Sembla clar que el que ens volen fer és el desballestament dels serveis públics , deterioriorant el seu funcionament i justificant la privatització.
Per tant, des d’ UGT comarques gironines, us demanem a tots els treballadors i treballadores que us mobilitzeu activament per aturar la política de retallades .
Hem de dir NO,!!
El discurs d’estrenyer el cinturó no pot ser que sigui només amb la classe treballadora i que els veritables culpables, el món especulatiu i financer continuin tenint beneficis personals vergonyosos o arribat al cas, rebenT ajudes de tota mena.
Hem de dir No , a la intenció general de privatitzar els guanys i socialitzar els pèrdues .
Es per tot això que hem de tenir clar lluitar per una OCUPACIÓ DIGNA , que cal combatre una reforma laboral que ens va portar a la vaga general, i ara, a signar la ILP per canviar-la, ja que només serveix per produir la taxa d’atur més alt que mai haviem tingut : 58000 persones a les nostres comarques.
Com diu J.L. Sampedro en la introducció d'un dels llibres més venut aquest 23 d’abril ," Indigneu-vos d’Sthephane Hessel" :
“S’ha lluitat molt per aconseguir el que tenim , ara ens toca a nosaltres defensar-ho, mantenir-ho , i no podem permetre que ens ho prenguin.RETALLADES SOCIALS, NO!

24/4/11

1 de maig de 2011.- Dia internacional dels treballadors/es


El Dia Internacional dels Treballadors/es o Primer de Maig és la festa del moviment obrer mundial.
El novembre de 1884 es va celebrar a Chicago el IV Congrés de l’American Federation of Labour, en el que es va proposar que a partir del primer dia de maig de 1886 s'obligaria els patrons a respectar la jornada de 8 hores i, sinó, hi hauria vaga.

El mateix any, el aleshores president dels EEUU Adrew Johnson, va promulgar l’anomenada Llei Ingersoll, establint les 8 hores diàries.
Com aquesta llei no es va complir, les organitzacions laborals i sindicals dels EEUU es van mobilitzar i, arribada la data, els obrers es van organitzar i van paralitzar el país amb més de 5.000 vagues.

Des d'aleshores, gairebé tots els països democràtics rememoren l'1 de maig menys els EEUU, el Regne Unit i el Principat d’Andorra.

Per tant, fa 127 anys que reivindiquem els drets laborals i socials l'1 de maig