16/1/11

Rauxa o seny, seny o rauxa?


Rauxa o seny, seny o rauxa ?Aquest és el dilema en que ens trobem molts dels defensors de la classe treballadora: Els i les sindicalistes!
Tots tenim clar el que ens demana” el cos i el cor”, davant qualsevol retallada o davant qualsevol petit retrocés cal una mobilització contundent.
En moments determinats , com en la retallada brutal que vam patir amb la reforma laboral cal utilizar el darrer recurs, el dret que tenim els treballadors /es per la pròpia defensa, la vaga general , però cal també, tenir clar que aquests és el darrer recurs .
Com estem i en quin moment estem ara ?Estem entre el “cos i cor” i el ” cap”!Si només escoltem el cos i el cor aniríem directament a una vaga general de nou,decididament, com ja han anunciat alguns altres, però si tenim el cap clar i pensem bé sabem que mentre hi hagi possibilitats a un acord,mentre hi hagi un temps per negociar hem d’esgotar tots els minuts i segons… `per què? , per que els treballadors s’ho mereixen! , si nosaltres els representem (i a comarques gironines la UGT som el 1er sindicat amb més de 2800 delegats i delegades que representen un munt de treballadors /es gironins ) no podem perdre la paciència a la primera de canvi, cal esgotar totes les possibilitats però també som persones i per tant tenim” cos i cor”,igual que tots els treballadors-es ,i això ens fa estar segurs de que no permetrem cap pèrdua de drets, que no ens deixarem trepitjar i que defensarem els drets aconseguits fins ara fins a esgotar les forces!!!!!…. Per això, denunciem, advertim i deixem clar que després del temps de negociació hi haurà la mobilització i si cal la vaga general com vam convocar el passat dia 20 de juny!!
Què evidenciem fins ara ?
Tenim una taxa d’atur de quasi el 20 % i en els joves del 40 % i volen que treballem fins a 67 anys per aconseguir una minsa pensió de jublilació.( A Girona la pensió mitjana és de 675 €, quasi 100 € menys que la mitjana catalana)
La reforma laboral en sis mesos ens ha deixat més precarietat, pitjors condicions laborals, sindicals i socials, per tant solucions nefastes per les persones i l’economia productiva.
Des d’any nou què tenim?
Pujada de la llum electrica d’un 9,8 %, del gas natural un 3,9 % i la bombona de butà un 3,1 %, l’aigua un 2,5 %, el tren un 2,3 %, la T-10 un 7% , els peatges de l’autopista un 3,5 % i els carburants un 3,1%,i correus un 7%....
Però també tenim que els salaris , la majoria congelats o amb una puja de l’1%,la reducció del 5% en la funció pública i l’acomiadament ,quasi gratis, amb l’aplicació de la reforma laboral i per si tot fos poc, la previsió d’anular els 426 € el mes de febrer per aquells que no tenen res de res…..
Amb aquesta perspectiva , ja cal que el govern comenci a presentar millors propostes per la negociació … en tot cas ,només se m'acudeix pensar que estarem a la taula fins el darrer moment, sempre amb actitud d’escolta ,però activa i combativa per decidir a favor de la clase treballadora! ENDAVANT ! I VALENTS EN LES DECISIONS PER LA CLASSE TREBALLADORA!!