29/6/08

LA RESOLUCIO DE CONFLICTES POSEEIX DIFERENTS COMPROMISOS I EFECTES IDEOLÒGICS.JENNY CUBELLS,psicologa social UAB

PART DEL COMUNICAT DE PREMSA DE L'AJUNTAMENT DE TORROELLA EN EL CONFLICTE DE LA VAGA DELS TREBALLADORS DE FCC DE RECOLLIDA D'ESCOMBRARIES :

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí-l’Estartit, assabentat de la desconvocatòria de vaga d’escombraries convocada pels treballadors FCC, concessionària del servei municipal, emet la següent declaració:

- L’equip de govern celebra que els treballadors i l’empresa hagin arribat, finalment, a un acord que posa fi a la vaga i normalitza la prestació d’un servei bàsic per a la població.

- Considerem, però, que cap acord justifica el greuge que l’aturada ha comportat al municipi i a la seva imatge, i que les dues parts haurien d’haver extremat els esforços per negociar sense necessitat d’haver d’apropar posicions arran d’una vaga.

- Lamentem les molèsties que la manca d’entesa entre les dues parts ha ocasionat als veïns i veïnes, així com als milers de visitants que han passat aquests dies pel municipi.

- Des del primer dia de l’aturada, l’Ajuntament ha mantingut una posició de fermesa i compromís amb la responsabilitat que té com a administració competent en matèria de salut pública i prestació de serveis a la població. En aquest sentit, tal com es va anunciar, va activar un pla d’emergència per evitar que l’incompliment dels serveis mínims pogués comportar algun tipus de risc per a la salut pública.

- La nostra actuació ha respectat des del primer moment el dret a la vaga i s’ha limitat estrictament a garantir els serveis mínims, així com el dret a la salut i al medi ambient de la població. La gravetat de la situació quedava palesa segons es va posar de manifest en dos informes sanitaris —del cap local de Sanitat i de l’Agència de Protecció de la Salut.

- Des del respecte que ens mereix el dret de vaga i les reivindicacions laborals dels vaguistes, era la nostra responsabilitat garantir les condicions de salubritat òptimes a la via pública i evitar que aquesta situació afectés els ciutadans i ciutadanes del municipi, així com a la gran quantitat de visitants que tenim aquests dies.....
Tots i totes les que HO HEM PATIT TANT A NIVELL FÍSIC,amb les escombraries a casa per un acte de responsabilitat-COM A NIVELL PSICOLÒGIC per la part emocional que ens comportava , durant aquests dies , de no veure una responsabilitat clara en la resolució del conflicte ENS EN ALEGREM DE VEURE UN FINAL i esperem que hagi sigut satisfactori !