29/8/08

INICIAREM UNA TARDOR CALENTA PER A UN 2009 EN EBULLICIÓ .

A finals d’aquest mes d’agost , UGT ha presentat l’informe de la contractació del segon trimestre on s’informava que s’havia trencat amb l’evolució cíclica ascendent i que s’havien realitzat a Catalunya gairebé 100000 contractes que menys l’any anterior, el que representava un 7 % menys de l’any anterior .
És evident que entrem en un període de recessió que s’està convertint també en una reducció de llocs de treball ofertats i malauradament en una baixa qualitat de l’ocupació, cosa que no podem permetre.
(Cues per l'atur a Girona -fotografia de Marc Marí)

A comarques gironines, l’atur s’ha incrementat en 900 persones més que el 2on trimestre de l’any passat, estem en un 9,8% , la xifra més alta de Catalunya( 7,6%) i ara per ara les nostres llistes han arribat a més de 28000 persones.

El nombre de persones que estem ocupades és de 350 900 , unes 10000 menys que fa exactament un any per aquestes dades.
Ara bé, tot i aquestes dades som la demarcació amb més taxa d’activitat de l’ Estat.

Per tant, Tardor calenta.
Caldrà que aquesta tardor estiguem molt alerta en defensar la quantitat i la qualitat dels llocs de treball . Això és tasca de tothom,cal treballar per millorar les condicions laborals i no permetre que es retallin drets socials de la ciutadania.

Venen temps difícils però , amb la tardor calenta que es preveu, cada un de nosaltres haurà de ser l’espurna que cal , per fer un bon foc en bé del benestar social a les nostres comarques.

23/8/08

BONA FESTA MAJOR A TOTHOM!

Comença la festa major a Torroella de Montgrí!

Aquesta setmana moltes poblacions de Catalunya estan de festa!
Mirant els programes, les activitats tot i que diverses, sovint es repeteixen a nord i sud.
Què té d’especial doncs la nostra festa major?
Quelcom important : veure i parlar amb molta gent que els dies feiners no ho podem fer!
Comentar el programa amb els veïns i veïnes. Gaudir amb tot: des de passar per sota les guspires del correfoc, fins a ballar sardanes a la plaça, escoltar el pregó al final del sopar a la plaça, passejar els petits per les “fires” o veure birres i gin tònics al costat dels adolescents i els joves. Trobar-nos en la concessió de les medalles del Montgrí i anar darrera la cercavila de gegant, gegantons i capgrossos, escoltar el concert de mitja tarda i ballar a la nit amb empenta.

BONA FESTA MAJOR! I com deia avui la premsa, aquest any: SANT GENÍS ACABARÀ AMB FUM

21/8/08

CAL MÉS INVERSIÓ PER REDUIR LA SINISTRALITAT LABORAL.MAR SERNA.CONSELLERA DE TREBALL

Si ets empresari i has rebut una caixa que conté un sabó i una petita tovallola, comença a córrer!
Dins la caixa hi ha una targeta on diu “ I vosté , se’n renta les mans? “ vol dir que la teva empresa és de les que té l’ índex més alt de sinistralitat del teu sector.
És la campanya de marketing i publicitat que porta a terme aquests dies el Departament de Treball .
Què voleu que us digui? És una bona manera de cridar l’atenció, és un avís i em sembla bé;Tot i que darrera d’aquesta campanya crec que n’ hi hauria d’haver una d’actuacions i accions de la” inspecció de treball”. Ja m’enteneu!

I és que l’assumpte és per posar-hi atenció però també per fer quelcom més.
De gener a juliol a Catalunya hi ha hagut un 8,87 % més d’accidents que l’any passat.
Se’n van produir 156.584 , el que vol dir que cada dia es produeixen uns 1000 accidents a Catalunya.

Per tant, crec que aquesta campanya de “No se’n renti les mans” dirigida a l’empresariat- diguin el que diguin ells- és convenient, tot i que ens cal fer molt més que NOMÉS sensibilitzar!

20/8/08

LA MORT T'HA FET ESCAC I MAT SENSE RETOP. MARIA MERCÈ MARSAL

Un segon, un moment, impotència, desafiament,emergència...!
Drama, angoixa, crisis d’ansietat, víctimes , més de 100 morts i ferits crítics!
I tant que ens agrada viatjar i tan complicat en durs moment!
Solidaritat amb els familiars ,i pensaments cap a gent propera que ens ha deixat en plena efervescència de la seva vida personal!

17/8/08

«EL QUE HA DE TENIR MÉS PES ÉS LA IMPLICACIÓ DELS PROFESSIONALS.- ÀNGELS MORALES .DIRECTORA DE L'HOSPITAL TRUETA

La UCE, universitat catalana d’estiu, continua viva. 40 anys d’existència!!
Cada dia molt actes i conferències en format de temps escolar, o sigui de 9 a 11h , de 11h a 1h del migdia , de 3h a 5h, i el comparat a extraescolars de 5h a 7h amb fòrums, presentacions de llibres. El vespre cinema o música a la plaça.
És un goig tornar a Prada any darrera any , tot i que una vegada hi ets sempre penses que hi ha poca gent jove.
Miro el programa i hi ha diversitat de temes . Sembla atractiu per a molta gent. Per exemple mai m’havia adonat que hi havia unes xerrades d’economia, d’empreses, de treball. La meva amiga em diu que cada any hi eren. Curiós, pensant-hi bé crec que la diversitat d’interessos, fins i tot, per a una mateixa persona, a diferents èpoques de la vida s’hi reflecteixen: ciències mediambientals,antropologia, política,filosofia, economia,física, tecnologia, ciències de la salut, arquitectura,història,història de l’art... Exposicions. Aquest any, val la pena la del “40 anys d’escola d’estiu” i la d’en Pau Casals.
El vespre Lax en Busto ,feia temps que no els escoltava en directe i quina casualitat demà el teatre de guerrilla: Fum. Qué bé!Ja els gaudiré a Torroella la propera setmana durant la festa major.

I així se m’acaben les tres setmanes de vacances d’estiu! Demà torno al treball, què hi farem!Tinc la sort d’haver escollit la feina que faig i la sort de gaudir-ne molt, ja que, per mi, és, cada dia,un repte de millora personal, professional i social.
De tota manera, el darrer dia de vacances sempre em ve al cap aquella frase de treballar per viure o viure per treballar? Com ho veieu? Per mi, treballar per viure!!!