1/11/09

UNA SOCIETAT NO ES POT PERMETRE PERDRE EL 50 % DEL TALENT.- SALA- MARTIN,ECONOMISTA

El dia 30, vigília de Tots Sants, dues activitats dels agents econòmics van tenir ressó mediàtic.
Per una part, el grup format per les cambres de comerç i les dues patronals (continuen sent dues després d’anunciar una fusió , un trencament, una altra fusió i un nou trencament ) van anunciar el que havien estat parlant en la darrera reunió del GIG (grup d’impuls gironí ) que són ells mateixos i ens conviden als sindicats per bàsicament escoltar allò que volen transmetre a premsa. Que les tarifes elèctriques per les empreses s’han apujat un 30 % i això impedeix que tinguin prou beneficis!!
Aquest 30 % també s’ha encarit en tots els rebuts de la llum , la de les persones que han quedat sense feina, la de les famílies monoparentals, la de els famílies nombroses, la de les persones que s’han emancipat i viuen amb un salari poc digne...... però d’això ni piu!!!
També vaig assistir a la conferència de l’economista Sala Martin, el president de la cambra de Comerç de Girona que el va presentar va esquitxar-li tot d’adjectius: mediàtic, provocador,culé, comunicatiu,agosarat... i ell va demostrar que tots eren veritat. Sí , realment va ser molt amé i divertit , però falta dir que a part de criticar tot el que s’està fent no va donar cap idea de solució , tot genèric : que cal canviar el model i que cal buscar un motor econòmic- dient que ningú sap quin és el del futur-, que cal canviar el sistema educatiu, que les persones han de canviar de sectors quan calgui, que no s’ha de tenir por de canviar de feina, que tenim poca productivitat a les empreses, també va criticar que es deixés perdre el 50 % del talent,el femení, pel camí i que la majoria de la innovació prové dels treballadors i treballadores de les empreses.
Malgrat , va fer riure l’auditori, bàsicament format per empresaris i estudiants de ciències empresarials ,des del meu punt de vista va dir moltes veritats a mitges, i es va limitar a exposar una part superficial dels problemes, la més senzilla i la més propera a la ideologia de l’auditori, sense fer un anàlisis exhaustiu ni cercar les veritables solucions a uns problemes que ens afecten a tots .I mentre ... ell intervé i fa gaudir al públic amb exposicions amenes ,gracioses...... a les Terres de l’ Ebre sobretot ara i a tot Catalunya es van perdent llocs de treball continuament!!