27/8/07

L'HOME BLANC VOL QUE TOTS ELS QUE NO SÓN BLANCS PENSIN COM SI FOSSIN BLANCS-BUFFY SAINTE MARIE.Cantautora índia.

Passejar i mirar l’ exposició d’una galeria d’art permet connectar les sensacions amb els sentiments.
Sovint veure, observar i mirar són sinònims d’experimentar expressions íntimes lligades amb la nostra pròpia personalitat. És en aquest precís moment, davant l’obra d’art, en que ens ressorgeix la característica més impensable de la nostra ment :despreocupació,perseverancia,tranquil.litat,amabilitat,feblesa,espontaneitat,
dependencia,dominància,prudència,seguretat,tolerància,impaciència,desconfiança,
crítica,submissió,exigencia,responsabilitat,imaginació,innovació,rigorositat,timidesa,
decisió,assertivitat,impulsivitat,emotivitat,energia,sinceritat,reflexió,inseguretat,
coherencia,minuciositat i qualsevol altra .
Del 24 d’agost al 14 d’octubre en Joan Viñas exposa la seva obra al museu de la Mediterrània de Torroella. L’exposició “Territori per la dignitat” de forma metafòrica intenta fer sentir el que passa al voltant d’aquestes pintures i escultures, i el que és el mateix, el que passa al nostre entorn. Com diu ell mateix: ”El valor de les coses d’aquesta exposició depèn de tu mateix”. “Per un cantó, nosaltres creant i consumint, per l’altre, el desplaçat poble saharauí que...per a ells ,crear és resistir”
“Es com si el confort i la velocitat ens haguessin allunyat de nosaltres mateixos i del nostre passat natural”.


El que puc afirmar és que aquesta exposició no ens pot deixar indiferents.

24 comentaris:

Anònim ha dit...

A tot en diuen exposició!Els cuadres són de materials que es troven pel carrer i les idees no tenen gaire res de genial.Què més fareu l' equip de govern,les vacances d'en Bellapart, l' art d'en Viñas ara només falten les vaques d'en Rufí!

Anònim ha dit...

tambe falta que us aumenteu mes el sou

Anònim ha dit...

Dolors, tens raó una exposició que valdrà la pena veure pel que dius.
Suposo que en el teu poble també hi ha gent que no tenen la teva sensibilitat,anònim 1 i anònim 2?
Els que som aficionats als blogs solem fer comentaris referents als post però ja veig que hi ha gent de tota mena.
Felicitats per tots els teus escrits.

Anònim ha dit...

Dolors, tens raó una exposició que valdrà la pena veure pel que dius.
Suposo que en el teu poble també hi ha gent que no tenen la teva sensibilitat,anònim 1 i anònim 2?
Els que som aficionats als blogs solem fer comentaris referents als post però ja veig que hi ha gent de tota mena.
Felicitats per tots els teus escrits.

Anònim ha dit...

Aquests són els de CiU que no assisteixen a cap acte i a més en aquests temes no hi entenen res, només la teva companya Estela que també sembla ser que era a la inauguració, dels altres no se´n salva cap.Això si, la festa major ha sortit rodona i no es poden queixar de res, tot ha sortit bé, un regidor de festes que ha anat a tots els actes com ha de ser,no com abans.Perdona,Jordi,però a poble no podem estar-nos de parlar de temes "pueblerinos i politiqueos".

Anònim ha dit...

dolors que passa? que encara te tires al teu exhome i no vols que ho sàpigue ningú? ja ho sap totom no et preocupis, ara ves en busca del rufi, i fareu un menaje a ...

Anònim ha dit...

Dolors,la rancunia fa molt de mal al qui la pateix.
Una abraçada.
Anna.

Anònim ha dit...

Quina por i fàstic que em fa aquest anònim penultim i quina pena les persones que han d'estar a prop d'ell i si son nens, pobrissons.

zel ha dit...

Vaja,sempre hi ha algun okupa amagat darrera l'anonimat que va de dret a matar, eh, anònim 22,15? Cap problema amb el seu ex, quan una parteix relacions té un ex,de moment li fa ecccsss, després es pot recuperar certa tolerància i tracte de persona. Cosa que tu has d'aprendre, fantasma. Salut, Dolors, algú sap què vol dir l'art de reciclar i fer-ne un art?

Anònim ha dit...

No facis cas de l'anònim 4 deu ser un retrògrada masclista.La paraula tirar-se està en desús entre la gent amb un mínim nivell intel.lectual,però també pots fer el que vulguis ets ben lliure amb la teva ment i el teu cos i això hi ha gent de minva categoria que no ho entendran mai.El teu poble deu està farcit de masclistes, sort que tu no els tens de companys de viatge.Anònim 4 t'hi has lluït!
Dolors,amb el teu ex vau donar una bona lliço de normalitat,de seny i de respecte i tolerància en anar un darrera l'altre a les llistes i ho continueu donant, treballant per millorar el vostre poble.Moltes no hauriem sigut capaces i tu ho has tingut clar sempre.A l'anònim 4 i per posar-me al seu nivell, dir-li que la majoria de dones de Catalunya no ens el "tiraríem" ni que ens paguèssin molt!

Anònim ha dit...

sembla mentida que hi hagi persones amb tan poc respecte i educació.
Per començar la Dolors ha demostrat tal com diu l´ultim anònim una normalitat al anar amb ell a llistes ,o es que no es pot mantenir una actitud d´amistat després de tancar una relació?.
Dolors, ni cas de comentaris d´aquesta mena.

Anònim ha dit...

Soc home, no conec a la dolors personalment, li segueixo el bloc perquè penso que hi escriu reflexions interessants, la vaig descobrir a partir d'haver estat escollit algun dels seus post en el polibloc i nórmalment no faig comentaris però em fa vergonya la condició humana de mascle ibèric que és l'unic que es pot dir de l' anònim-comentarista.

Anònim ha dit...

Dolors,companya, ni cas dels comentaris,tu a la teva!

Anònim ha dit...

Em sap molt de greu que en el meu propi poble encara hi "restin exemplars cavernícoles". Quan es perd el respecte i la bona educació, és llavors que "surten els instints primaris".
Dolors, segueix endavant i no facis cas de les "floretes" dedicades. Ens resta molta feina per fer i per posar ordre en alguns desgavells anteriors. Moltes persones no saben que som "corredors de fons" i no "atletes de distància curta".

Anònim ha dit...

El fet de tanta defensiva reforça els anònims,crec que la Sra Bassa pot fer-ho si vol.Tant llibre,tant nivell intel.lectual,tantes paraules,però tambè cal tenir cura a nivell personal del que pots generar.Com a dona treballadora no intel.lectual com el seu cercle,si es pot permetre tans "affaires" i exs millor per vostè la felicito.Una mica de respecte al reste de mortals i més profesionalitat al lloc que representa.

DOLORS ha dit...

Em semblaria poc coherent no respondre a alguns comentaris.
És veritat, tinc un company regidor,ex-marit, amb qui he compartit moltes estones bones i dolentes i hem sabut,per sort nostre,compaginar les tasques de treball i separar totalment des de fa 15 anys les personals.
Per altra part, i en resposta a l'últim anònim només dir-li que estic molt tranquil.la en quan a la meva vida personal, soc una dona LLIURE capaç de ser mare de familia,ser treballadora i representar un "CÀRREC INSTITUCIONAL DE REGIDORA DEL MEU MUNICIPI" sense haver de passar comptes de generar especulacions de nivell personal.La meva vida privada és meva i tot allò que es comenti és a càrrec de la persona que ho diu. Mai entraré en les dicotomies referents a intel.lectualitats o a assumptes personals (NI MEVES NI DELS MEUS COMPANYS/ES NI DELS QUE NO HO SÓN)però per contra sí que em sembla que he demostrat i continuo demostrant professionalitat.
GRÀCIES A TOTS I TOTES ELS QUE HEU INTENTAT DEFENSAR-ME DE COMENTARIS INDIGNES I POC RESPETUOSOS,però com diuen els veïns :"A PALABRAS NECIAS OIDOS SORDOS".

Joan Margall ha dit...

Dolors,
No cal que donis explicacions de la teva vida privada. Posa un filtre i tot això acabarà, t'ho dic per experiència. És emprenyat però necessari. Només has de donar explicacions de la teva feina pública, com a sindicalista i com a regidora. Ja veus que hi ha gent covarda, que utilitza anonimat per engegar el ventilador i tirar m.... . Són gent que no tenen vida personal pròpia i si la tenen és un desastre i per tant s'han de posar amb la dels altres per sentir-se reconfortats. Pobrets... . Ànims.

Anònim ha dit...

Veus,jo no ho filtraria,va bé de saber que hi ha gent així i veura el que tú mai faries ni que fos darrera l'anonimat.
Anna.

Anònim ha dit...

No filtris Dolors , ets dels pocs que no filtren, això se´n diu valentia i no tenir res a amagar.

Anònim ha dit...

Hola Dolors,
Sóc dona i de Torroella. Sóc de les que he fet del meu treball i àmbit un espai, i de la meva vida privada un altre. Costa. Però cal separar-los. Crec que algun comentari que he llegit és del tot lamentable. No sé si acabaràs donant la raó a n'en Joan Margall. Endavant amb la tasca sindicalista i de regidora.
Mas

Anònim ha dit...

endevant dolors i no posis el filtre, nomes el posen els cobards i tu ets una dona de cap a peus, no fasis cas d'aquets comentaris malintencionats de cuatre galifardeus que tots saben qui son. deixeume que us en digui un : EN PALET. força dolors , un petonas

Anònim ha dit...

un altre es en vitoriano, aquell que fa veure que treballa amb en fausto

Anònim ha dit...

Canviem de tema?
Anna.



an

Anònim ha dit...

Dolors,

Com a amic i company,

Comparteixo la opinió dels que no creuen en els filtres i/o que et demanen que no en posis.

Com sempre, decidiràs TU!
I així ha de ser, perquè tu ets així!

Deixa que demostrin les seves "qualitats" humanes?
Que es retratin!

Com diu algú més un xic més amunt, la gent ha de saber que el món no és perfecte i que també hi viuen besties i animalons, que en alguns casos saben escriure...