12/1/08

ESTEM EN UN NOU CICLE POLÍTIC -MÒNICA SABATA portaveu de PDD

La jornada cap a la independència ,d'avui dissabte 12 de gener, ha portat un munt de gent a Can Quintana per escoltar i debatre les opinions de les tres plataformes que en aquests moments són el rovell de l’ou de l’estat d’opinió en la societat civil catalana.
Plataforma pel Dret a Decidir, moviment assembleari d’espai transversal amb 700 entitats i persones que volen generar opinió favorable al dret d’autodeterminació. Tant la Mònica Sabata com en Gerard Fernández ens han explicat què són, què fan, i les campanyes previstes properament.

L’ Alfons López Tena com a representant del Cercle d’ Estudis Sobiranistes, ens ha nodrit de vàries idees i dades per defensar de manera efectiva, real i viable, el procés cap a la independència.

A la tarda tant l’Elisenda Paluzie en l’àmbit de l’ economia com la Maria Mercè Roca en l’àmbit de la cultura com a representants de Sobirania i Progrés han donat raons convincents de que cal impulsar el projecte sobiranista perquè esdevingui majoritari en la societat .

Penso que les tres plataformes són pedagogia social, són la visualització en la societat civil d’una necessitat cada dia més propera , una necessitat d’independència del nostre poble per la que la gent d’ ERC fa molts anys que treballa.
Idees com que la globalització precisament és el que permet la independència de Catalunya,que cal sumar cap a una majoria social com a agents polítics o que el discurs no està en les dretes o les esquerres sinó en sobiranistes o no sobiranistes, són arguments més que defensables ara per ara.
Sembla que davant aquest nou cicle polític per a aconseguir les aspiracions legítimes del nostre poble tenim molta feina a fer, però som optimistes i el full de ruta serà un procés més curt del que alguns es pensen.
La secció local d'ERC de Torroella ha fet una bona tasca en organitzar fantàsticament aquesta jornada.GRÀCIES I FELICITATS per la feina feta!

3 comentaris:

zel ha dit...

Me n'alegro que hagi anat bé. Jo estic com una sopa. Tornar a treballar i pescar el refredat de l'any, va en paquet.
Cal, crec, més moviment social fora dels partits, calen moltes lluites de carrer i de publicació de d'altres mitjans que els oficials per sortir del forat. Estem molt a prop d'una recessió, no pas econòmica, que també, sinó més aviat ideològica, es parlen coses i es defensen idees que no es viuen o es viuen poc. S'ha de plegar de fer pactes i crits puntuals i muntar si convé cassolades cada dia x, que sàpiguen tots que n'estem farts dels integristes i dels CristoRey. Estic que bullo, bé, també hi fa la febre, no t'ho negaré. Petons.

Xavier Mir ha dit...

Moltes gràcies per la crònica. Em sap greu no haver-hi estat.
Per cert, encara no tens el bloc a la XBS? Ho coneixes, no?
www.xbs.cat

Xavier Mir

Anònim ha dit...

AQUESTA ÉS LA NOTICIA QUE PORTA AVUI EL DIARI DE GIRONA:
Com ja és habitual en els últims mesos, l'efecte d'Alfons López Tena, vocal del Consell General del Poder Judicial, es va notar ahir al Baix Empordà. En l'acte Jornades cap a la Independència, organitzat per la secció local d'Esquerra de Torroella, López va pronunciar el discurs més esperat davant d'un centenar de persones reunides a Can Quintana, la majoria de les quals eren militants d'ERC. López Tena va reivindicar la necessitat d'un estat propi per a Catalunya en l'era de globalització. Una visió centrada en l'independentisme, basada en l'optimisme i l'atreviment «sense complexos», i compartida per les plataformes convidades: la Plataforma pel Dret de Decidir, el Cercle d'Estudis Sobiranistes i Sobirania i Progrés.

Els temes d'actualitat entre la relació de Catalunya i l'Estat van centrar les jornades, que van tenir prop de 150 inscrits. El debat d'idees entre les plataformes i els militants es va centrar en el dèficit fiscal, el nou Estatut, les infraestructures (aeroport, trens i autopistes), la llengua, la llei educativa i l'era de la globalització.

López Tena va plantejar, sense embuts i de manera transversal, que «és hora» que Catalunya es replantegi el seu futur sense estar «lligada a Espanya». Una afirmació que van plasmar Mònica Sabata (Plataforma pel Dret de Decidir) i Elisenda Paluzie (Sobirania i Progrés) en les seves respectives conferències. Sabata, amb arguments globals, «sobre l'assoliment de la plena independència», i Paluzie, més des de la vessant econòmica, «amb el dèficit fiscal com a punt clau de la reivindicació».