14/12/08

Consorci Alba Ter ha fet 10 anys! Anna Magen, gerent del Consorci

Consorci Alba Ter ha fet 10 anys!

Ahir vam voler commemorar el naixement d’aquest ens supramunicipal en el mateix lloc on s’havia fet públic la seva constitució fa una dècada.

10 anys de treball d¨un consorci format per 46 municipis, 5 consells comarcals, de dues diputacions tots a l’entorn del riu Ter.

El 1998 l’ajuntament de Salt i de Manlleu es van unir per realitzar un projecte de fons europeu Alba-Ter/ Ave que va permetre l’elaboració del pla d’ordenació integral del riu Ter. A partir de llavors , es va anar cercant finançament, per continuar treballs de difusió i d’execució d’actuacions en el territori que configura l’àmbit fluvial del riu TER.

Cal dir que ahir parlant amb algun regidor que temps enrere havia participat en el consell del Consorci em comentava el bon ambient en que es trobava quan anava a les reunions i el bé que sempre es treballava, el mateix que passa ara.

De vegades és difícil posar èmfasis en qüestions més enllà del propi municipi i amb aquest consorci es demostra que si val la pena- i el riu, l’aigua, s’ho val- som capaços de donar continuïtat a un projecte més enllà dels governs municipis i de les sigles que representem.

Ahir també es confirmava l’aprovació d’un projecte europeu transfronterer, un interreg que el consorci havia presentat en la primera convocatòria, per tant la feina no acaba mai! .

En l’assemblea es va aprovar una declaració del riu Ter, i més tard en l’acte institucional es va llegir públicament.
L’entorn era espectacular :el monestir de Sant Pere de Casserres , un dels monuments més emblemàtics de l'arquitectura romànica catalana . A l’interior, entre les antigues pedres de les parets i del claustre, un fred exagerat, i a l’exterior, un paisatge d’encant, per tornar-hi i gaudir-ne qualsevol altra dia. Us ho aconsello!