28/5/08

"LES PERIODISTES SÓN MAJORIA EN LES REDACCIONS PERÒ NO EN ELS LLOCS DIRECTIUS" INES GARCIA ALBA periodista i autora del llibre.

Avui he participat en la tertulia económica de Radio Girona
És una tertulia d’una hora que es fa cada mes i a on hi participem la patronal, els agents socials i el món financer. Avui es feia des de la mateixa FOEG,i hi participàvem en Joan Martí Fausto president de FOEG, en Bartomeu com a representant de CCOO, en Xavier Jonama director de Caixa de Sabadell a la zona i jo mateix com a representant de la UGT.Així que hi havia la visió de la patronal , dels agents socials i del món financer.
És curiós però en el discurs abstracte i teòric tots estavem d’acord, cal un país amb més innovació, cal més formació al llarg de la vida, cal tenir clar que la competitivitat i l’economia productiva passa per salaris dignes i que aquest alentiment de l’economia repercutirà en molts sectors directa i indirectament.
A l’inici ens havíem proposat donar una imatge positiva. Hem començat amb una frase de “ens en sortirem” però en baixar al nivell específic de la concreció han sorgit temes com la gent mileurista, el tema de la puja desorbitada del petroli i la seva repercussió en la microeconomia, com fer formació amb jornades partides i tan llargues, com asumir els reptes de la innovació sense inversió... i en general han sortit idees per com s'hauria de repensar el nostre país: Com solucionarem el tema de les infrastructures, com pot ser que malgrat hi hagi tants usuaris de mòbil no hi hagi cap empresa que en fabriqui, perquè no tenim cap empresa que fabriqui ordinadors, com és que deixem marxar els talents de professions mportants com metges, enginyers,infromàtics, com no hem interrelacionat la universitat amb el món laboral durant molts anys...
Els sindicats fa temps que ho anem dient!no ens podem basar en salris baixos, en subocupacions en poca inversió...El temps d’una hora que dura la tertúlia ha sigut realment curta i ens ha quedat molt per debatre, consensuar i sobretot per repensar i millorar la societat de les nostres comarques a partir d’un bon diàleg.
PD/ Un record i un sentiment de pèrdua per l'advocat SEBASTIÀ SALELLAS, mort avui a l'edat de 59 anys