15/5/08

Sempre em trobareu al costat dels desvalguts" Irena Sendler 1919-2008



Aquesta setmana ha mort Irena Sendler, l’àngel del ghetto de Varsòvia. Una infermera que ho va donar tot per salvar vides humanes. Estava en el departament de serveis socials de Varsòvia mentre els alemanys van envair el seu territori i amb les seves atiranyes va aconseguir fer sortir molta mainada d’aquell holocaust.
Va estar nomenada per aconseguir el Premi Nobel de la Pau i érem molts i moltes que hauríem agraït que la distinció l’hagués guanyat ella abans de Al Gore.
Una dona que li agradava passar desapercebuda, que havia patit molt sense fer soroll i a qui molta gent devem el sentiment de respecte , de solidaritat i d’una ben entesa identitat .
Per ser una dona com cal, per haver aconseguit continuar sent dona en moments on moltes s’haurien amagat i per ser mare de molts, un petit record!

1 comentari:

zel ha dit...

Només petonassos, aquesta dona els amagava on podia i els treia a munts, diuen que fins i tot en capses, dins farcells de roba, amuntegats sota la brossa... Els ulls ja diuen quina mena de persona era!