21/4/07

LA COHERÈNCIA AMB UN MATEIX ES NOTA MILLORANT A CADA PAS. JANICE GRAHAM.Escriptora

DIJOUS 19 D’ABRIL,un dia especial.
El matí vaig assistir a la jornada DONA-TREBALL que havia organitzat l’ Ajuntament de Girona.
El binomi dona-treball és un tema que m’ apassiona, perquè no dir-ho. Cada dia estic més convençuda que és un tema de justícia social.
Si tota la informació que els sindicats descobrim per estudis i experiències del dia a dia dels treballadors/es a l'entorn laboral, i en aquest cas de les dones, i dels problemes que es generen, fos del domini públic, ja faria temps que hi hauria una revolució .
Dit això, no s’ha d’ interpretar en el sentit que els sindicats no donem la informació, ans el contrari, per exemple després d’una jornada en que s’exposa un tema durant una hora,els mitjans de comunicació solen recollir la informació, la dada o el detall més mediàtic i prou. (cliqueu aquí per veure vosaltres mateixos el que recull el Punt diari d’una jornada de cinc hores-de 9h del matí a 2h de la tarda.
La jornada era des d’una conferència dels nous reptes d’igualtat: La llei d’ igualtat i les implicacions en les empreses a càrrec del director de l’ Institut laboral d’ ESADE a experiències d’empreses en les nostres comarques per la presidenta de PIMEC Sra. Mariona de Puig (Grober i Massegú) i les ponències dels sindicats, fins a les conclusions a càrrec d’ Oscar Rebollo , conegut professor de sociologia de la UAB.
El vespre,gent de la candidatura d’ Esquerra de Torroella,ens vam reunir amb una àmplia representació de la colla Continuïtat, seguint amb la tasca que hem fet durant tot aquest temps. Hem mantingut molts contactes, tant amb persones de manera individual, com amb sectors, com amb entitats. El que hem fet ,sobretot, és escoltar i plasmar en el nostre projecte allò que creiem, que ens han dit, i que veiem com a necessitats pel municipi amb una visió de futur i fora dels estereotips establerts.
A la nit estava contenta i engrescada, la bona acollida, la il·lusió i l’ esperança de les dues jornades són un prefaci per una millora social col·lectiva.