15/3/08

LA REPRESENTACIÓ DE LA PATRONAL GIRONINA EN AQUEST SECTOR ÉS RARA -ISABEL MARTINEZ SECRETÀRIA GENERAL DE MCA D' UGT CATALUNYA

La vaga de la construcció d’ahir 14 de març va ser seguida per pràcticament tots els treballadors de les nostres comarques.
A les 7h del matí ens vam trobar en diferents punts –Girona, Olot, Palamós ,Blanes...- un grup de piquets informatius per fer una ronda a les diferents obres de l’entorn. Altres havien passat la nit en el torn d’obres com el túnel del Perthús o les obres de l’ AVE.
Molt pocs incidents, la majoria d’obres sense cap treballador,.
Ens va sobtar que en algun grup de piquets hi hagués infiltrats agents dels mossos d’esquadra, realment a Girona ens coneixem tots i va ser fàcil veure que gent que portaven enganxina del sindicat no hi tenien cap relació i simplement el que es volia era posar dificultats a la tasca sindical, però això és una anècdota més .
El que és important és pensar que som la única demarcació on no s’ha arribat a un acord , demanant exactament el mateix que a Lleida, Barcelona i Tarragona.
Sembla inconcebible que la dificultat estigui en no voler un futur conveni de marc català,amb vigència d’any natural (no de juny a juny com passa ara, que és l’únic amb aquestes dades ) i de recuperar el 2% de pèrdua de poder adquisitiu a Catalunya.
Com que a les altres demarcacions ja està resolt , ara ens trobem que entre un treballador d’una obra de Blanes i un de Tordera hi ha una diferència de salari que pot arribar als 3000 € anuals .El problema doncs, no és la patronal catalana, és la patronal gironina. I afecta directament a uns 35000 treballadors i indirectament a uns 10000 autònoms que es regeixen amb el preu de les hores del conveni
Per cert :No es pot fer servir l’excusa de la desacceleració en la construcció per reduir el salari dels treballadors,com m’ha fet arribar l’opinió algun empresari , les negociacions del conveni vénen del passat mes de maig, ja que la durada és anual de juny a juny i llavors encara no es parlava de desacceleració, per tant fa 9 mesos que s’està negociant i sense cap increment salarial doncs: ARA SÍ, TOCA LA MOBILITZACIÓ.
Hi ha convocada una nova jornada el dies 3 i 4 d’ abril si no es pot negociar durant aquests dies .

3 comentaris:

Anònim ha dit...

A Girona els empresaris són estranys, però això ens ha permés no tenir PP.
Una bona actitud han tingut a l'hora d'anar a votar però no s'entendrà si és veritat això que ens dius.Tots ho han firmat menys a Girona?

Maxi ha dit...

Hola Dolors.
Francament, es inadmissible que a l'alçada que estem encara la patronal continuï negant la signatura d'un conveni que no busca altre cossa que la adequació de la realitat Gironina a la de la resta dels territoris.
No es pot acceptar que la patronal negui la possibilitat de anar en camí d'un conveni de la Construcció autonòmic, donat que això acabaria amb el dumping laboral que en aquest moments fan més d'una empresa del sector.
Per últim, vull fer una crítica clara a l'actuació dels mossos. Buscar i forçar una situació, per encaminar-la cap el conflicte... lleig i poc professional.

Salutacions i força!.

Mariona ha dit...

Felicitats, Dolors, i endavant sempre! Mariona