10/6/08

SI FINS FA QUATRE DIES LA MITJANA D'EDAT NO SUPERAVA ELS 30 ANYS" metgessa enamorada de la seva feina

I jo que estava orgullosa de ser europea, que veia els avenços socials com quelcom proper, que ens enmirallavem amb l' educació, la llibertat, i els temes socials de països del Nord.
Ara resulta que la UE aprova una directiva que permet una setmana laboral de 60 o 65 hores, el mateix que el segle XIX.
Ai! si la primera sindicalista catalana – la Isabel Vilà-aixequés el cap .Vaja ,que els seus discursos potser seran actuals altra vegada!.Potser haurem de tornar a reivindicar tot allò que els nostres avantpassats sindicalistes demanaven i nosaltres ,il.lusos com som, creiem que ja havíem superat.
Un clar cop baix, un cop contra el dret social que mantenim des que l'any 1917 la OIT va aprovar la setmana laboral de 48 hores!.
A la matinada , quan la majoria dels treballadors i treballadores dormiem els senyors ministres de treball van aprovar les 60 hores per alguns col.lectius i , no us ho perdeu les 65 pels metges i metgesses!!
Feia tres anys que aquesta normativa estava paralitzada ja que diversos governants de països membres no hi estaven d'acord, però amb els darrers canvis en governs com a França, o a Itàlia sembla que aquestes resolucions són més fàcils.
És un precedent perillós, ja que malgrat no afecti directament , sí és una porta oberta a possibles canvis i modificacions en materia laboral, -les directives no són de ple compliment pels seus membres però sí són recomanacions- i després pot venir el pacte dels salaris, el de la higiene i salut i així succecivament anar a passes de cranc en lloc d' avançar.
Esperem que el Parlament Europeu no la signi.
De tota manera metges i metgesses, a nivell d' Europa, ja han anunciat mobilitzacions .
I els sindicats cal que emprenguem accions ràpidament!!!!!!!

7 comentaris:

zel ha dit...

Que coi, de cranc, ni de cranc ni de corcoll, endarrera, anem, com que no gosaran dir encara que congelen sous (encara...) apujaran les hores, i els fotuts qui? nosaltres, si senyor, premi per endevinar! Merda, merda i merda.

Anònim ha dit...

T'he sentit a la ràdio aquest matí
i tens molta raó, sobretot quan aquell senyor t'ha telefonat que ell ja feia més hores i tu li has contestat que ara les cobrava com a extres i després amb aquesta llei les haurà de fer incloses en el mateix qeu cobra de sou.
De vegades se'ns escapen aquestes matitzacions i gent com tu,sempre al capdavant, ens sabeu explicar allà a on nosaltres no hi pensaríem.

@RusKiiis ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
@RusKiiis ha dit...

Aix Dolors, que crec que ens cal recordar i fer recordar a la gent La Doctrina Marxista, i a la vegada fer que es sentin amenaçats els capitalistes d´aquesta extrema-dreta, d´aquesta "Europa civilitzada" amb una "REVOLUCIÓ CIVICO-SOCIAL". I que a la vegada ens desperti, ens faci reaccionar a nosaltres i ens faci sortir de la "MAZMORRA DEL CONSUM I LES COMODITATS GROTESQUES" que ens han creat, que aquesta nostra actitud sigui fruit de la concienciació real de la classe treballadora que ara mateix encara es troba adormida, i que lamentablement no despertarem fins que realment comencem a patir la falta de drets, i que ens faci raccionar contra la seva actitud reaccionaria, CAUSA-EFECTA...

VISCA LA LLIBERTAT I LA CONCILIACIÓ LABORAL I FAMILIAR DE L´EUROPA MODERNA!!!

Anònim ha dit...

x que parles dels governs de França o Italia, no cal anar tant lluny, comença per parlar de les empreses de Torroella i intentar ajudar als seus treballadors

Anònim ha dit...

anònim, de CCOO, ja saps que el regidor de recursos humans del poble és el "cap dels abogats de CCOO? No sou els de CCOO que feu vaga?

Anònim ha dit...

Anònims que valents que sou!
Jo tb, ja que escric amb pseudònim!
Però el pseudònim fa menys anònim, ja que sol repetir-se i per tant, permet identificar, com a mínim el tarannà i/o la ideologia de qui escriu, un parla d'empreses del poble i l'altra de RRHH i de la seva relació amb un altra sindicat. Meravellós!!!!
I vincula a un sindicat a la vaga...,
Els sindicats no fan vaga "espavilat", com a molt la convoquen, els qui fan la vaga són els treballadors i treballadores afectats que decideixen si volen fer-la o no!
Ai senyor! Que a aquestes añçades no sapiguem res de res! És clar que el darrer anònim no ha fet una vaga en sa vida!
O sigui, un o una dels que gaudeixen d'un "mini" estat del benestar a esquenes dels que si s'han mullat. "Fullero/a" és el que em ve a l'idea llegint el teu post.
l'altra és "demagog/a", l'altra és "amic de les patronals" que és l'únic qualificatiu que mereixen els qui com tu aprofiten qualsevol espai possible per a enfrontar sigles amb sigles!
No us esforceu tant, us hem vist el llautó, i no és de gaire qualitat!!


SA PUNXA