10/7/08

Avui hem participat en una jornada referent al Tribunal Laboral de Catalunya i a la Inspecció de Treball.
El tribunal Laboral de Catalunya té seu a Girona, és va inaugurar el 2006 i des de llavors, el 10 % dels conflictes de Catalunya es solucionen a Girona a on s’aconsegueix més o menys un 60 % d’acords.
En la matinal hi ha participat la Inspeccció de treball amb el director en cap de Catalunya Fernando Cardenal i el cap d’inspecció de Girona, el Sr Macario Martinez.
Han exposat les principals línees de treball en matèria de seguretat social, de relacions laborals,d’economia irregular i estrangeria i de prevenció de riscos laborals.
Han comentat que treballen dos tipus d’assumptes a petició de tercers:denúncies, i activitats planificades , intentant actuant en un 50 %.
Des de la UGT se’ls ha fet palès la sensació de manca de confiança del sector dels treballadors en la seva activitat, així com la preocupació per millorar la comunicació , l’anonimat de la denúncia o el retard actualment en les actuacions.
Des d’inspecció s’ha corroborat la idea de que ha baixat el nombre d’altes a la seguretat social per una possible intervenció dels empresaris de fer donar d’alta a autònoms (falsos) als seus assalariats.
També han comentat que les dades de temporalitat són massa altes , a Catalunya són entre un 22 o un 23%, mentre que la mitja europea està en un 13 %, el que representa un mal ús del contracte temporal de forma precària.
Cal trobar més vies ràpides, efectives i directes de comunicació i de relació entre els sindicats i la inspecció.

2 comentaris:

@RusKiiis ha dit...

Hola Dolors. Un molt bon resum de com va anar tot en la Jornada...

Crec que el TLC és i cada vegada més será una gran eina per aconseguir en moltissimes ocasions la solució als conflictes laborals.

I espero que pel que fa a inspecció, no tinguin una gran paparera on recullin les propostes del nostra sindicat...

Si volen generar confiança, cal que ells també tinguin confiança amb nosaltres, i amb les propostes que nosaltres els fem...

Cal que s´adaptin una miqueta als temps actuals, sobretot pel que fa a l´amabilitat de comunicació i a la voluntad de servei... (Que en definitiva el servei com a inspecció no hauria d´excloure la claretat i la comunicació, S´enten que existeix una confidencialitat, peró que no s´ha de confondre en secretisme i menysteniment cap als sindicats i Delegats)...

ELLS MATEIXOS...!!!

CAL TENIR FE!!!

Felicitats per l´organitsació de la jornada, que ens ha permés de parlar, i per aquest escrit, és una molt bona feina DOLORS.

SALUT!!!

DOLORS ha dit...

Gràcies David!
La bona feina la fem entre tots, sobretot per l'alta participació activa en tots els actes.Gràcies per demostrar sempre que som un sindicat actiu, amb ganes de perfeccionar-nos i sobretot de defensar els treballadors i treballadores del nostre país