26/10/08

"CAMÍ DELS VENTS HE ESTIMAT L'ALTRA PLANA,EL VOL DE LES GAVINES ALS SEMBRATS"MªANGELS ANGLADA, parlant de la plana de Vic i L' Empordà

Després de tantes dades negatives en economia i en el món laboral ja comença a ser hora de crear debat social a noves formes d’organitzar-nos, a noves formes de veure la vida.
Cal obrir un debat social dirigit a la ciutadania , per tant a empresaris/es i a persones treballadores referent a la distribució horària actual del mercat laboral i sobretot a l’organització del temps de les persones, és hora de proposar un canvi de model productiu que inclogui l’ús del temps. Es tracta de “repensar la societat” ara que està de moda aquest concepte i hom repensa els conceptes.
Està clar i demostrat que més hores en el lloc de feina no representen ni més treball ni més productivitat. En un estudi d'estats de la UE som el quart estat en hores de treball (mitjana de 42) i l’11è en productivitat, mentre que el primer en productivitat és Luxemburg que és el que menys hores treballa la seva ciutadania.
A Catalunya el 51 % de la població ocupada treballa en horari partit, i l’informe de la fundació Jaume Bofill, sobre les desigualtats a Catalunya diu que el 43,8% dels catalans i catalanes asseguren tenir problemes per conciliar la vida personal, familiar i laboral.(el 52% de dones i el 35,4 % d’homes)
Hi ha moltes més dades que us podria explicar que corroboren la premisa de que cal un canvi en l’organització del temps de treball per assolir un horari més compacte i productiu , que faciliti la conciliació de la vida laboral,personal i familiar. Si podeu i voleu, demà en el magazine en directe de TV Girona de les 12h i de les 4h de la tarda us explico les propostes d’ UGT .

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Tot depen de l acapacitat de treball de cadascu el que el fara mes rendible o no.
El que si es cert que gestinar be el temps havegades es complicat i hom tendeix a deixar de canto allò que te mes consolidat i això sol èsser la familia.
Pero com tu molt be saps que la gent amb empenta busca temps per a tot arreu i cinc minuts poden donar per molt, es volguer fer i compartit amb qui vols aquells petits moments que ens queden entre feina, oci, vida social,amics familia, associacions , etc.

DOLORS ha dit...

fRANCESC , JO CREC QUE NO DEPEN DE LA CAPACITAT NI LES GANES DE CADA UN DE NOSALTRES,.Crec que és un tema social i de conciliació de la vida personal, familiar i laborar.ËS tasca de tots i no de la voluntat d'una persona o altra . el dia que vulguis podem debtre el tema tranquil.lament, però mentrestant gràcies per les tves aportacions

zel ha dit...

Jornada compactada per a tothom, ja!!!! I les tardes, de lleure, biblioteca, jocs i aventures de viure en família!
Apa, per proposar....