21/7/09

ELS TREBALLADORS I TREBALLADORES NO HEM PAGAT JA PROU EL PREU DE LA CRISI ?

Avui la UGT ha presentat l’informe de Cap a on avança Catalunya? on fa palés que de Gener a juny 1802 empreses han presentat EROs i que això afecta a 80346 persones.

A comarques gironines, s’han presentat 105 EROs que representen un total de 3449 persones , per tant, comparativament i comptant en estadística representen un 4,2 % de les persones catalanes afectades , i en relació a l’atur de les nostres comarques , sabent que el mes passat el Servei d’ Ocupació comptabilitzava 43219 persones aturades , els EROs són un 7,9 % dels aturats a la nostra demarcació.

Malgrat estadísticament no és gaire, comparativament amb d’altres demarcacions,a la UGT de comarques gironines ens preocupa no només ara, sinó el que pugui passar durant els mesos de tardor.

Les persones aturades tenen cara i ulls, tenen vida,família i entorn social proper que es veu afectat ,per tant tot i que els números indiquin només xifres,la realitat és molt més significativa.

Cap on portem les nostres comarques ? què passarà els mesos d’octubre i novembre quan els contractes temporals de l’estiu dels sectors del turisme, de l'hosteleria i dels serveis s’acabin?
L’escenari del mercat de treball és molt preocupant. L’aturada de les activitats que haurien de ser el motor del creixement econòmic i d’ocupació i la inestabilitat provoquen que la crisi s’estengui a tots els sectors .Ara no és el moment de predicar i dir com hem fet en els darrers 10 anys el sindicat UGT,que cal canviar el model productiu , ara és el moment d’assumir-ho.
Per tant, cal fer l’esforç tots i totes:
1/ Treball cal que posi el comptador a zero per excloure la prestació d’atur a les persones afectades durant els EROs,
2/ les administracions públiques cal que atorguin ajuts a les empreses que basin el seu model en la qualitat de l’ocupació i la competitivitat,
3/ la banca i caixes, més enllà de preocupar-se per les fusions, cal que doni crèdits a les persones i empreses,
4/ els treballadors /es afectats cal que aprofitin per formar-se , així si tornen a l’empresa oferiran més competitivitat i si cal canviar de sector , estaran més preparades.
De tota manera:
Els treballadors i treballadores de Catalunya afectats pels EROs hem estalviat uns 70.milions d’euros de costos laborals cada mes durant aquest semestre a les empreses catalanes , no hem pagat,ja, prou el preu de la crisi?

5 comentaris:

PAU ha dit...

L'hem pagat molt més que els empresaris

Anònim ha dit...

La CEOE és impresentable. Els treballadors i en representació el sindicats fent esforços i ells intentant estirar més la corda que quanera ferma!
Apa ja !
molt bon govern , tindran majoria per molt temps!

Anònim ha dit...

El diàleg social s'ha trencat i ara què fareu?

Anònim ha dit...

Aguns traballadors han pagat, estan pagan i pagarán aquesta crisi amb escreix, d´altres ni sen enterarán.
Cada vegada més hi haurá traballadors privilegiats i traballadors amb precari.
Tots voldriem ser funcionaris.

manel ha dit...

... I el ens queda encara amiga meva!!
Saps que? per compensar les resignacions, farem una clicada al "Top".
Una abraçada, fins aviat.