19/9/09

"ARA ÉS EL MOMENT D'OPTIMITZAR LES HABILITATS I CONEIXEMENTS QUE UN TÉ " ROSA ROVIRA Directora de RG ASSOCIATS

JA N’HI HA PROU de FALACIES I MALES INTERPRETACIONS!!
Tres idees que em venen al cap ara mateix:

Sovint escoltem que el problema de la crisi són els salaris dels treballadors o els acomiadaments!

DONCS TOTHOM HA DE SABER QUE:
1/Mentre a França per exemple només un 10 % dels treballadors/es cobren 1000 o menys de 1000 € ,aquí és més d’un 60 % dels treballadors que estan en aquesta franja i cobren entre 700 i 1000 €.
2/Que amb la normativa actual, referent a l’acomiadament ,tot empresari pot contractar durant tres anys a una persona i acomiadar-la a cost zero .
3/ Que un empresari contracta quan té feina i activitat per fer,i la contractació no depen del preu de l’acomiadament .
DE FET :
Avui per avui ,tinc la sensació que ningú recorda que la crisis va començar fa un any degut a especulacions econòmiques del món financer.
Els treballadors i treballadores no n’hem tingut la culpa per res!
I per acabar se m'acudeix que :
En quin món,com a estat de benestar, ens hem d’emmirallar? amb FRANÇA, ALEMANIA,BÈLGICA, HOLANDA,DINAMARCA,ANGLATERRA, IRLANDA AUSTRIA O PAÏSOS NÒRDICS ? doncs observem la diferència del salari mínim a cada lloc .


ESTUDI DE L'EUROSTAT D'AQUEST ANY REFERENT AL SALARI MÍNIM A LA U.E.


6 comentaris:

Anònim ha dit...

Dolors:. Un traballador apalancat a la empresa 34 anys que el que busca es l´acomiadament, per quan amb sortiria,? el seu salari brut mensual es de 2.038 €. Hara dirás que l´acomiadament es barat.
Els padaços actuals venen dels excesos anteriors. Aixi no anem bé

zel ha dit...

L'acomiadament el busca poca gent que tingui dos dits de seny i una família per mantenir, L'acomiadament no el desitja cap trebalador "normal i corrent" L'acomiadament és per qui té un bon folre o algú més a prop que pugui subsistir sense necessitar el sou del suposat apalancat que suposadament busca l'acomiadament.

Els excesos en no tenir mai prou dels guanys/beneficis normalment són dels amos. Un/a és un treballador deixat a la sort de les patronals. I poc més podem demanar.


petons, reina!

Anònim ha dit...

Zel preguntali a la Dolors quan cobraria el Sr. en questió, li faltan cuatre anys per la jubilació

DOLORS ha dit...

Benvolgut/da anònim!
1R,una reflexió , suposo que una persona que ha estat treballant durant 34 anys a una empresa deu haver donat a l¡empresa el seu esforç, dedicació i coneixements, vaja allò que en principi tots valorem que és el caìtal humà!!
2n Com molt bé deus saber a nivell europeu , això ni es plantejaria ja que l'acomiadamant improcedent (aquell que no té cap raó)no existeix!
3r Entenc que estas parlant d'un treballador que no hi ha cap raó per acomiadar-lo , més que el teu desig personal ja que si hi hagués una raó legal ja ho ahuries fet.
4art/ Com molt bé saps els treballadors/es necessitem els 30 anys per cobrar de la jubilació i la quantitat es caldula amb els darrers 15 anys per tant són molt pocs els que no volen continuar lliurament la seva vida laboral ja que això els repercuteix en la jubilació.
5è/ Malgrat tot com que la legislació "espanyola", ja que en materia laboral ens hi regim, és molt permissiva i permet que per gust es pugui acomiadar quan vulguis pots passar per la UGT de comarques gironines , donar-te a conèixer i et faré el càlcul exacta.

Gràcies anònim per la teva aportació -
gràcies Zel, jo penso el mateix q

DOLORS ha dit...

Ui perdoneu les errades d'ortografia i de grafia , escrivint en un ordinador de butxaca és més difícil!

Anònim ha dit...

La Sra. ZEL siempre tan combatiba con los empresarios i "amos", esta Sra.estará satisfecha el dia que desaparezcan esta lacra que son las empresas y nadie este supeditado a una patronal