6/12/09

ÉS L'ECONOMIA , ESTÚPID.- frase famosa EEUU el 1992 quan va guanyar el President BILL CLINTON .

NINGÚ PREVEIA LA CRISI I LA DESTRUCCIÓ D'OCUPACIÓ COM HEM TINGUT AQUEST ANY
L´economista J. Oliver ho escriu l’any 2006

Oliver va presentar set possibles escenaris de futur que vinculaven oferta i demanda de treball, en què incidien la taxa d’activitat, l’increment de la productivitat o els nivells de mobilitat ocupacional i interregional. El catedràtic d’Economia va pronosticar que els propers 15 anys Espanya viurà una segona caiguda demogràfica que afectarà especialment les edats actives que oscil•len entre els 16 i els 64 anys. Per respondre al procés de transició cap a un model d’economia de serveis que convergeixi amb els nivells de benestar europeus, Oliver va afegir que l’economia espanyola necessitarà, fins al 2020, entre 4 i 7 milions de nous treballadors. Finalment, el ponent va advertir que les polítiques relacionades amb el mercat de treball (increment de la taxa d’activitat i de la productivitat i polítiques de formació continuada entre altres) hauran de coexistir amb les que estan dirigides a gestionar la integració.

Any 2009 març.-
si queremos impulsar el crecimiento de la productividad, también hay que plantearse su necesaria vinculación al crecimiento salarial. Finalmente, si los trabajadores tienen que aportar su esfuerzo para ayudar a salir del embrollo actual, las patronales deberían estimular la presencia y participación de los organismos sindicales en la definición de la estrategia empresarial y en la distribución de sus beneficios. Esfuerzo y participación son parte de un mismo binomio, difícilmente separable.
La situación actual, y las complicaciones que parecen avecinarse, obligan a repensar la política de rentas. Continuar, como los avestruces, como si nada estuviera pasando, no augura nada bueno, ni para el empleo ni para el futuro del país. Es la hora del esfuerzo colectivo, del sacrificio y, en especial, de la altura de miras. Si fallamos, que nadie se llame a engaño, habrá sido por nuestra culpa.

i ARA ens diu:
el més important no són les dades a curt termini sinó els reptes que "caldrà afrontar l'endemà de la crisi", ja que al seu entendre caldrà un "canvi de xip" per fer front a una dècada complicada. "Vénen temps difícils, en els quals ens haurem d'estrènyer el cinturó i reduir el nostre nivell de vida", va indicar.
Pel que fa a l'economia gironina, l'economista va recomanar que se centri "en el que sap fer". En aquest sentit, creu que cal abocar esforços a la indústria agroalimentària i al sector turístic, "on hem de fer un salt competitiu".

2 comentaris:

MIQUEL ha dit...

Formules imaginatives en els diaris el punt:
congelació salarial, baixes incentivades i rebaixes salarials del 6 % però amb la compra opcional d' accions en el diari!

MIQUEL ha dit...

Formules imaginatives en els diaris el punt:
congelació salarial, baixes incentivades i rebaixes salarials del 6 % però amb la compra opcional d' accions en el diari!