30/1/10

HEM D' APROFUNDIR EN NOVES MANERES DE PENSAR,COMUNICAR,CREAR, COMERCIAR SI VOLEM SOBREVIURE. ÀLEX ROVIRA


Una setmana molt complicada!
Em cansa la hipocresia i les dificultat de la realitat d’aquest món “capitalista” (és l’adjectiu més senzill que se m’acudeix ara mateix) !
Em desespera pensar que ens volen vendre gat per llebre i que ens ho hem d’empassar tant si vols com si no,
I sobretot em cansa escoltar , no és ètic, no és moral, no s’ha fet pensant en les persones ,PERÒ ÉS LEGAL , ho han fet pensant tècnicament...

Les dades d’atur són esfereïdores , mai a comarques gironines havien resultat tan altes. Els anys de les altres crisi( 84, 94...)havíem arribat a un 15% i ara més d’un 19 % , més de 70000 persones sense treball. Una feina que un dia o altre arribarà... però ara per ara,sense mirar gaire les condicions, anem precaritzant el mercat laboral, o ho agafes o tinc un piló de currículums per escollir, em comenten els demandants d’ocupació, que se’ls diu.
Altres veus diuen, no pot ser la dualitat del mercat laboral, entre contractes indefinits i temporals,entre feines precàries i d’altres de fixes, per tant , cal no bipolaritzar tant ... i el que ens proposen, són idees que el que fan és precaritzar més a tots!
Així, quan tens una feina de fa temps , et poden canviar les condicions, com ha passat a la Universitat , les dones de la neteja (106 dones) treballaven de 5 a 9 h del matí per deixar-ho tot ben lluent i bonic, però ara sembla que destorben i els han canviat l’horari de 4 a 8h , per no trobar-se-les quan arriben els professors, la gerència, la rectora... Quina pena!!!... amb la fal•làcia que la universitat és la més gran institució de les nostres comarques, que educa, que té un pla d’igualtat per la conciliació de la vida laboral , personal i familiar .... la resposta és que canviar l’horari, ja que és per concurs públic externalitzat a una empresa, és legal i apa! Empasseu-ho senyores!! Què els importa al gabinet jurídic que ha fet les bases i al mateix "Sr Soler" del Servei general de la Universitat (SOTIM) les persones que hi treballen? La seva resposta va ser TÈCNICAMENT ÉS CORRECTE! Com podran conciliar les treballadores amb aquest horari ? ah però no ens ho perdem, la majoria fan mitja jornada i cobren com a molt 400 €, per tant ,ja es poden sacrificar i llevar-se a les 3h de la matinada per anar a treballar , uf...el salari s’ho mereix!!! Això sí ,suposo que ens trobarem un pla d’igualtat de molts folis, magnífic, ben redactat i amb un lèxic impecable en la propera subvenció del departament de treball.
Però, per si no fos poc i acabar la setmana, el divendres surt la noticia de la jubilació als 67 anys , clar!!necessitem omplir més la caixa de la SS, tot i que hi hagi 8000 milions de superàvit i és previsible que el proper any n’hi hagi més..., tot i que els experts del Congrés del Diputats no n’haguessin parlat mai, però la CEOE demanava fins els 70.. La crisi és forta , però ara per ara, anem pagant-la els treballadors/es..... i els pensionistes!!,que després de rebre una carta dient que en iniciar el nou any se’ls puja la pensió un 1%, per mantenir el seu poder adquisitiu, es troben, que, quan van al banc han cobrat menys que l’any passat perquè l’ IRPF els ha pujat més i a més els han tret la paga dels 400 €.!
DESPRÉS DE TOT AIXÒ NO CAL QUE EM PREOCUPI NI HO FEU VOSALTRES,PERQUE AMB MOLT BONES PARAULES ENS DIUEN QUE NO ES RETALLEN NI ES RETALLARAN DRETS NI POLÍTIQUES SOCIALS !
AU , endavant que just hem iniciat un nou any !!!

2 comentaris:

zel ha dit...

preocupació ens empeny a la depressió més pregona? La mare que ela va parir, la mare que els va parir!!!!

@RusKiiis ha dit...

REALMENT VIVIM EN UNA BOMBOLLA DECADENT QUE JA ESTÁ APUNT D´EXPLOTAR, NO ÉS LA BOMBOLLA DE L´ATUR, DE LA PRECARIETAT, DE LA CORRUPCIÓ, DE LES MOLTES MENES DE VIOLENCIA, NO.

ÉS LA BOMBOLLA DEL SENTIT COMU I DE L´ORDRE EN ELS VALORS PRIMERS D´AQUESTA SOCIETAT GLOBAL, POTSER...?