20/3/10

GIRONA, comarques de paper de seda!!!



Coneixeu el paper de seda?
És un paper fi, lluent, de colors, de densitat molt reduïda. A primer cop d’ull sembla un bon paper, de toc suau i llis, sense arrugues . Sembla el millor paper de tots, però quan el tens a les mans és massa fi, s’arruga ràpidament, si li cau una gota d’aigua,només una, ja es forada o es descoloreix, si amb les mans el vols treballar o es trenca o queda a la mínima expressió i d’un full gran només es pot fer una petita bola perquè té poca massa, però a més a més no s’hi pot escriure ni s’hi pot imprimir.Resulta molt incòmode i complicat fer-hi algun dibuix a sobre. Serveix per ben poc, potser només com estètic!!
Així és, com són les nostres comarques, de fora un paisatge molt bonic però a la que rasquem una mica i deixem la superficialitat i anem al viure de cada dia de les persones,dels trebaalladors i treballadores sorgeixen les dificultats.
Resulta que hem passat del Girona Rai al Ai ai ai ai Girona en pocs anys, hem anat destruint la industria i només s’ha engrescat amb el sector de l’especulació en la construcció i en el sector del serveis i això no ens ha permès una ocupació estable, per tant, ara som els que tenim la taxa més alta d’atur. S’han construït segones residències pels rics i poc habitatge social.
Aquests dies amb les nevades s’ha fet evident que tenim la xarxa elèctrica , la de telèfon totalment obsoleta, es va privatitzar el servei públic i per tant s’ha fet poc manteniment.
Som la demarcació amb la mitja de pensions més baixa , ja que els convenis marquen salaris més baixos que en altres demarcacions i més temporalitat, però amb els preus de consum més alts…
I així podríem anar dient…
En temps de bonança, els treballadors i treballadores vam signar contencions salarials per tant, qui va estirar la màniga més que el braç no vam ser nosaltres. Els salaris han patit una pèrdua del 0,6 % mentre hem viscut una época de guanys empresarials, que no han repercutit en el bé comú i ara resulta que tenim: Comarques de paper de seda que a la mínima és descoloreix o es trenca!!!