29/5/12

CAL TENIR ELS PEUS AL TERRA I LA MIRADA LLUNYANA


Suposo que quan estas en el fons d’un túnel i veus llum a la llunyania una sensació d esperança t’envaeix, això és el que sento avui després d’aquesta semana, amb tres fets importants .

M’explico: Fa molt temps que és constant escoltar temes de retallades, d’austeritat,de divendres de dolor amb anuncis de noves mesures per sortir de la crisi per part del govern de l’ Estat de pèrdues de drets, de retallades i el mateix passa escoltant el govern de la Generalitat, que dia sí dia també ens recorda que vivim en crisi, que cal austeritat , que si la pobresa , que si us treurem drets, que us retallarem ….

Doncs ,avui ,sortint dels Diàlegs x Girona amb els alcaldes de Lleida i de Tarragona ,un regidor de BCN i la Pia Bosch de Girona , arribo a casa amb un cert regust més dolç que agre. En dues hores de parlar de les polítiques econòmiques en temps de crisi no ha sortit cap vegada la paraula retallada ni austeritat , s’ha parlat de innovació, d’internacionalitació, de concertació, de cooperación, de ciutats en xarxa,de projectes, d’autoestima dels ciutadans, d’educació com a actiu, de I+D i de transferencia , de parcs tecnologics,de polítiques actives per les persones, de industria Bio, de turisme cultural, d’infraestructures ,de ciutats assequibles i sostenibles, de valors …. Com deia la Pia Bosch, als líders “els cal tenir  els peus a terra i la mirada llunyana” amb aquesta visió ,sí que sortirem de la crisi i sortirem amb la feina ben feta i amb l’energia necessària per encarar el futur amb  força.

El matí , en despertar , he escoltat que la ràdio anunciava que el govern de l’estat farà vacances els divendres i no faran més rodes de prensa de canvis i reformes fins passat l’estiu… un altre fet important per respirar profundament un cert temps.

I aquesta semana també vaig escoltar el missatge d’ Oriol Junqueras , que davant d’un públic nombrós va nombrar les tres idees per fer caminar el país , el New Deal per a Catalunya :agencia tributària propia, concertació amb majoria social i política, i simpaties internacionals .

Fent un coctel de tot plegat, podem dir que enmig del temporal hi ha una escletxa per on surt el sol.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Sólo decirte engendro separatista, que si hay alguien que cause aversión y asco eres tú y los parásitos rastreros de tu calaña. Viva España! y vivan la Policía Nacional, el Ejército Español y la Guardia Civil.