27/7/07

EL WEB DE LA UDG ÉS UN APARADOR DEL QUE SOM I DEL QUE VOLEM SER. ANNA MªGELI-RECTORA UdG

Des de fa tres anys tinc l’honor de ser membre del Consell Social de la Universitat de Girona. És un òrgan consultiu i de govern, cabdal en la presa de decisions importants que afecten la vida universitària.
En formem part deu persones representatives de la societat catalana: dues anomenades pel Parlament de Catalunya, tres pel govern de la Generalitat , una de l’administració local, una de les patronals, una dels sindicats (jo, en representació dels dos sindicats majoritaris UGT i CCOO) i un antic estudiant. A més, hi ha sis membres del consell de govern de la UdG: la rectora, el secretari general, el gerent, un representant del personal acadèmic, un de PAS i un d’estudiants.
La principal funció és ser mitjancer de les demandes de la societat i la universitat, impulsar la col·laboració amb l’entorn social i promoure el desenvolupament econòmic i social de la pròpia UdG així com la seva projecció.
Ara el presideix un torroellenc, l’ Albert Bou.
El món de la Universitat, vist des del seu esquelet, com em sembla que en tenim la visió els membres del consell, és realment vibrant: disseny de noves titulacions, aprovació de pressupostos, creació de noves facultats, convenis i fundacions, col·laboracions ,estudis d’impacte... i sobretot molts estudiants i molt personal .
La Universitat, és considerada la segona empresa més gran de les comarques gironines. En el darrer ple del consell social,convocat aquesta setmana passada, es va aprovar el pressupost de 83.000.000 € , d’aquests cal dir que el 63,7 % és finançament de la Generalitat de Catalunya. La nostra universitat té un pes específic d’un 6,48 dintre el sistema universitari català.Segur que això permet que tinguem bons estudiants i per tant bons professionals en tots els àmbits.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Dolors, realment tens mèrits propis en tot allò que fas i representes

Anònim ha dit...

mol de merit, una aprofitada, UGT ajuntament, i una part del sou del rufi, no?

DOLORS ha dit...

A l' anònim anterior :
1/De la UGT no cobro cap sou, simplement tinc una alliberació del Departament d' Educació per a dedicar a tasques sindicals , les hores que dedicaria a ensenyament en una escola.
2/ el sou d' en Rufí suposo que és seu, no tenim cap cooperativa ni cap societat.
3/ La meva feina no és incompatible amb la tasca de 3era tinent alcalde d'un ajuntament i tinc la compensació econòmica de les dues regidories que en sóc responsable,que per cert és la mateixa que qualsevol altra regidor/a.
Espero que la meva resposta et complagui i quan vulguis si poses el teu nom podem intercanviar idees.

Anònim ha dit...

Presentem en Rufí, Dolors, si us plau, es veu que és més important que en Bin Laden, per nomenar algú.
Aquestes coses no s'haurien d'arreglar al lloc que correspon i no aquí?
Mariona