5/7/07

TOTHOM TÉ EL COR EN EL MATEIX LLOC.Carme Linares.Cantaora.

Aquesta setmana va venir el síndic de greuges (quin nom més “maco”) a Girona, Rafel Ribó,a presentar l’informe de l'anàlisis de les actuacions de l'any 2006. Ens deia que el 80% de les consultes són de la demarcació de Barcelona i només un 7,5 % van ser de Girona.
Aquest mateix dia que presentava l’informe, durant tot el dia un grup d’assessor de la sindicatura recollien i resolien demandes i si durant l’any 2006 de comarques gironines se n’havien presentat 80, aquest dimecres, només amb un sol dia, se’n van recollir 60.;el que implica que potser queda allunyat de la gent i si s’obrissin “botiguetes” o l’equip d’assessor es desplacés més sovint per tota la geografia catalana el nombre de demandes pujaria i llavors podríem parlar d’una institució eficaç i útil , propera a la gent i per tant peça important de l’engranatge democràtic. Mentre la solució sigui centralitzada , això és difícil !
Tot i que aquest any 2007 s’ha donat a conèixer per mitjà de campanyes publicitàries , es pot contactar per internet , o es pot utilitzar un telèfon gratuït, també s’han implantat novetats com la video-conferència; penso que malgrat tot, la gent continua sense conèixer: ni a ell ni la seva funció.
La informació que ens va transmetre és que els cinc grans blocs de més reclamacions i queixes són els relacionats amb la manca de resposta de l’ Administració o la lentitud de la justícia, el segon lloc l’ocupen les d’urbanisme –habitatge, un 21% són referents a temes de salut,amb medi ambient per contaminació acústica sobretot propers a entorns de lleure o per contaminació d’aigües de nitrat , per consum, de correus, de telèfons per manca de personal i mala atenció .

Per si el necessiteu : sindic@sindic.cat o bé el telèfon 933018075 o el fax 93301387

1 comentari:

Anònim ha dit...

He enviat tres peticions al sindic i tot i que m´ha contestat només se n´ha RESOLT UNA.