16/11/08

LA TRAMUNTANA ÉS UN VENT QUE ENS ARRIBA DE L'ALTRA BANDA DE LA FRONTERA I PASSA ENFOLLIT.JOSEP PLA.escriptor

Avui el Punt diari reflectia la situació dels EROs a comarques gironines ,amb el que portem d’any són 37 (entre els de rescissió de contracte i els de suspensió temporal de feina) fins el mes d’octubre, ja són més que l’any 2007. Però eren les dades fins el mes d’octubre, si parlem en termes climatològics estem en ple hivern però a més en aquest darrer mes de novembre,jo diria que hem passat una forta tramuntanada i això es reflectirà en la situació econòmica i social del nostre entorn.
Seran més de mil les persones afectades pels nous problemes ,treballadors i treballadores d’empreses com la Torraspaper, les filatures Puigdemont,la paperera Aconda, la Hutchinson de Palamós, Cotec de Cassà....,estan a la corda fluixa.
I com tota tramuntanada dura una dies, amb més força o menys i es pateix en alguns indrets més que en altres. Quan la tramuntana para , sovint ha deixat branques d’arbres trencades, fulles que cobreixen els camins, algun desperfecte en naus o teulades .... però malgrat tot , l’hivern continua, fa fred però no molesta tant, i esperem que arribi la primavera amb ànsia.
Així és aquest cicle de crisi, ens toca d’aprop, tots ja tenim un veí o un familiar que es veu més afectat però cal continuar mirant endavant, i afrontar amb mesures valentes la situació,així com quan fa tramuntana que ens cal prendre mesures abans de sortir de casa , tancar bé portes i finestres per a que “no piquin” i no es trenquin els vidres, abrigar-nos més...

1 comentari:

Anònim ha dit...

Mol bona la teva metáfora de tancar portes i finestras i abrigarnos bé, las geladas fortes arribarán a la primavera quan mols dels acomiadats, encara que no de grans empreses, sels acabi la prestació d´atur, actualment ja mols autónams i petites empreses de 5-10 traballadors ho estan patin