27/1/09

"Pròxims mesos seran temps difícils " Mar Serna , consellera de treball

Si només ens quedem en la queixa no avancem ,ens cal afrontar la situació , analitzar-la i aportar noves iniciatives.
De vegades es posen exemples en general, com la setmana passada la consellera Mar Serna presentant les dades de l' EPA, ella deia :"ara la taxa d’atur és un 11,4 però els anys 84 era un 22,3% i els 94 un 21,3%". A comarques gironines, el tema ens canvia, el 84 era un 10%, per tant ja està superada i el 94 un 15.1% a punt de superar , ara estem a un 14% això implica parlar i patir la crisi amb molta més virulència que la resta de Catalunya.
Però tampoc podem caure en estereotips com el tema de dir que afecta més a immigrant aqui que a la resta de Catalunya.En un any a Catalunya ha augmentat un 115% i a Girona un 85% .
O per exemple dir que l’atur vé dels EROs , a comarques gironines els EROs temporals només han afectat a 303 persones durant l’any 2008 .
Per tant, és un problema de que la contractació ha caigut en picat , l’any 2008 hi ha hagut 16000 contractes menys i al sindicat detectem diàriament un allau d’ acomiadament individuals i de no renovacions, per tant destrucció d’ocupació a les nostres comarques.
Davant aquests fets creiem que s’ha d’actuar en tres eixos :
Modernització dels subsidis i les prestacions .Reforçament del SOC
Reformes de les polítiques actives.

Avui hem presentat 10 mesures per fer front a la crisis i no permetre que els treballadors i treballadores paguin de manera descarada els seus efectes.

1 comentari:

Unknown ha dit...

La situació es complicada dintre d`un marc de poca confiança promoguda per la manca de liquidesa en moltes entitats bancaries.
Els Empresaris per norma no tenen destruir llocs de treball, tot el contrari diria jo, peró les injeccions de diner a les entitats financeras per poguer donar credit i suport a les PIMES no arriba , les entitats financeres primer ells i despres la resta,i cal recordar-los que aquest diner que s`els ha injectat es diner public, de tots nossaltres.
Per recuperar el sistema primer s`ha de recuperar la confiança, no creus Dolors??