7/6/09

LA REALITAT NO ES CANVIA AMB IL.LUSIONS,PERÒ SENSE IL.LUSIÓ TAMPOC.Josep Mª Rañé.President del Consell de Treball,econòmic i social de Catalunya(CTESC

El diàleg social és l'element més important per seguir endavant i per solucionar la diversitat de conflictes i de solucions que sovint sorgeixen en el marc laboral del nostre entorn.
Si de debó volem reflectir el que passa a les nostres comarques ens cal seguir parlant i debatent totes aquelles qüestions que ens afecten, però sobretot ens cal deixar clar que no permetarem retallar aquelles conquestes socials que ha costat tant aconseguir, i que alguns, fins i tot ,hi han perdut la vida.
Fa uns mesos , quan parlavem de la crisi tothom tenia clar que el problema era una crisi financera i que la globalització ens portava a que les hipoteques suprimes d' EEUU repercutirien en tots els països. El mercat interbancari tenia deficiències i calia injectar diners. Tothom hi va estar d'acord. Després vam considerar tots que era una crisi més grans que les passada, és una crisi energètica, alimentària, financera.. Es diu, fins i tot, una mare de crisi . Però passats uns mesos, per alguns, sembla que el problema som els treballadors/es i la reforma laboral,i el que és segur, és que nosaltres només en som les víctimes d'aquesta agossarada cobdícia d'un temps d'uns quants ,i que no en tenim cap culpa.

El Consell Econòmic i Social de Girona proposa una jornada per encarar la crisi
el proper Divendres 12 de juny a partir de les 9 del matí a l'Auditori Palau de Congressos


El Consell Econòmic i Social de Girona organitza la jornada “Encarem la crisi. Mesures, accions i oportunitats per afrontar la crisi”.
La jornada s’iniciarà amb la conferència de Modest Fluvià i Ricard Rigall, professors de la UdG, “Situació i perspectives de l’economia gironina” i segueix amb la taula rodona “Perspectives i mesures per afrontar la crisi”.La taula, moderada pel periodista de Televisió de Girona, Gil Costa, estarà composada pels representants dels agents econòmics i socials de la ciutat Cristina Alsina, tinenta d’alcalde de l’Àrea Promoció Econòmica i Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Girona; Dolors Bassa, secretària general d’UGT a les comarques gironines; Bartomeu Compte secretari general de CCOO a les comarques gironines; Iñaki Frade, president de Pimec Girona; David Hugas, vicepresident de FOEG; David Mascort, director Serveis Territorials del Departament d’Innovació, Universitat i Empresa i Glòria Plana, directora Serveis Territorials del SOC de la Generalitat de Catalunya.