30/5/09

9è Congrés d' UGT

Un 94% dels delegats donen suport a la continuïtat de Dolors Bassa com a secretària general de la UGT a Girona
El sindicat tanca el 9è congrés amb el compromís d'incrementar el to reivindicatiu
30/05/09 02:00 - Lloret de Mar

Dolors Bassa va ser reelegida secretària general de la UGT a les comarques gironines en el novè congrés del sindicat, que es va cloure ahir a Lloret. Bassa va tenir un suport majoritari (94,6%) del centenar de delegats que hi van participar i es va mostrar feliç per aquest consens, però també va entomar el repte «amb gran responsabilitat perquè el càrrec significa representar tots els treballadors gironins». Del congrés en va sortir el compromís d'incrementar el to reivindicatiu i la mobilització.
No hi va haver sorpreses. La candidatura encapçalada per Bassa va ser l'única que es va presentar en el congrés i el dubte era veure si hi hauria consens entre els delegats. Finalment, un 94,6% va donar suport a la nova executiva que, a part de Bassa com a secretària general, inclou Jordi Iglesias (secretari d'organització), Àngel Puertas (secretari d'administració), Estrella Uribe (secretària d'igualtat i polítiques socials), Miquel Ángel González (secretari intercomarcal), Núria Bonshom (delegada comarcal del Ripollès), Juli Jiménez (delegat comarcal de l'Alt Empordà) i Adrià Martínez (delegat comarcal del Baix Empordà).
Les conclusions que es van extreure del congrés són que, ara més que mai, davant l'actual context de crisi econòmica «és necessari el lideratge del sindicalisme» i aquest «ha d'esdevenir un referent de la ciutadania», segons es va incloure en una de les resolucions aprovades ahir. També es va destacar que la UGT, en la situació actual, es negarà a discutir la reforma del mercat laboral i del sistema de contractació, tal com planteja la patronal, i que s'oposarà i lluitarà per evitar retallades de drets dels treballadors.
«Nosaltres no som uns ‘kleenex'»
Dolors Bassa ahir era feliç. Ho reflectien els seus ulls i un ampli somriure que oferia a tothom que se li acostava per felicitar-la. «Treballarem amb il·lusió i passió per seguir endavant», deia en declaracions als mitjans de comunicació. Reconeixia, però, que continuar a la secretaria general és un repte: «És una gran responsabilitat perquè vivim un període de dificultat i complicació en tot l'entorn social i econòmic de les nostres comarques.»
En el seu discurs davant els delegats va desplegar la seva vessant més sindicalista: «Els treballadors som els més perjudicats per la crisi. Ens dóna la sensació que som els kleenex de les empreses. I s'han d'adonar que som el seu veritable capital. Per això lluitarem per no perdre cap dret social.» El principal objectiu pels propers quatre anys, va dir, serà assegurar una ocupació estable i de qualitat buscant el diàleg i el consens però sense renegar del to reivindicatiu del sindicat. Bassa va ser nomenada en el càrrec sota l'aixopluc i el beneplàcit del seu antecessor, Camil Ros, ara secretari de política sindical de la UGT de Catalunya, i del secretari general català, Josep M. Àlvarez, que ho va resumir amb una frase: «Dolors, t'ho has guanyat!»

4 comentaris:

Ignasi ha dit...

Felicitats Dolors !
Sé que sabràs portar el pes del sindicalisme a les nostra província amb entusiasme i sobretot amb encerts.

Ignasi

JOAN ha dit...

FELICITAT FRAS MOLT BONA FEINA !

ETS EMPRENADORA, FERMA, DECIDIDA,TREBALLADORA I CONSTANT!
TENS IDEOLOGIA I DEFENSARAS ELS TEUS PER LLEIALTAT FINS A LA MORT!
NO PODIEM TENIR NINGÚ MILLOR AL FRONT DEL NOSTRE SINDICAT

Marta ha dit...

Els congressos són la síntesi, la imatge, l’estat d’ànim d’una organització, és passa balanç del passat i es projecten les esperances de futur, gent que continua amb el treball i gent que dona pas a d’altre per sempre seguir caminant.
El congrés de la UGT de les comarques gironines ha estat totes aquestes situacions i sensacions, i totes en positiu, hi ha hagut debat, discussió, festa i consens, la maduresa d’una organització és mesura per la capacitat de consens dels seus dirigents i per saber debatre junts qual cal i quan cal també passar-ho be tothom junts.
El secretari general de UGT de Catalunya, Josep Maria Alvarez, va cloure el Congrés dient: Dolors t’ho has guanyat! Una expressió que sintetitza el naixement d’una nova líder sindical, els lideratge no s’inventen sinó que és construeixen cada dia tant en l’esforç de la representació pública com en l’esforç del treball intern, amb la personalitat de prendre les decisions necessàries amb els consensos necessaris, com dirien els indígenes “mandar obedeciendo”.
En un any s’ha vist clarament aquesta nova empenta a la UGT de les comarques gironines, el lideratge de la 1a força sindical, després dels temps de construir i reconstruir, de superar les dificultats internes i que el fil definidor sigui l’estabilitat i el consens. S’ha fet un procés de relleu sense personalismes i al servei de l’organització, ara ve el temps de seguir en el consens però sobretot de créixer molt més, les organitzacions que creixent i exerceixen lideratge, són les organitzacions fortes i unides, i la UGT de les comarques gironines, al igual que la UGT de Catalunya, tenen més força que mai i estant més unides que mai.
Ara més que mai, necessitem un sindicalisme fort per fer front a la crisi i sobretot per front als que es volen aprofitar de la crisi en benefici particular, i aquest sindicalisme fort a la comarques gironines l’exercirà amb tots els encerts la Dolors Bassa.

jordi Planas ha dit...

Felicitats.
Segur que tindràs molta feina però saps com afrontar els problemes, n'has passat molts i això et dóna força per sortir-te'n molt més que altres.
Gràcies pel temps compartit.