13/9/09

A QUIN DEMÒCRATA LI FAN POR LES URNES I LES PAPERETES DE VOT?

Arenys de Munt encén avui una espurna que el mateix estat espanyol preveu que s'estendrà arreu del país · Pregunta avui als seus ciutadans:
'Està d'acord que Catalunya esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat en la Unió Europea?'
Aquesta és la pregunta de la consulta que es fa en el municipi de tot just 8.023 habitants i que ha somogut les estructures més profundes i més primàries de l'estat espanyol .

Aconseguir el dret a vot per a 6.500 arenyencs a una consulta d'una entitat privada i que no és vinculant en cap sentit no ha estat fàcil

Les decisions judicials tampoc hi han ajudat. La justícia ha suspès i després ratificat la suspensió de l'acord del ple de l'Ajuntament que donava suport a la consulta, negant-hi d'aquesta manera el suport logístic municipal. Per aquest motiu el local municipal que inicialment es volia utilitzar s'ha hagut de descartar per buscar-ne un altre.L'altre pronunciament de la justícia ha estat per donar el vistiplau a la concentració de la Falange el mateix dia de la consulta, invalidant així la decisió d'Interior de posposar-la una setmana per evitar aldarulls. Els manifestants afins a la Falange arribaran escortats per agents policials i escoltaran la lectura d'un manifest a dos quarts d'una a la plaça de Catalunya de la localitat.Membres del Moviment Arenyenc per l'Autodeterminació han rebut amenaces durant les últimes setmanes, un fet que ha obligat a prendre mesures com la protecció policial del president.


Per la seva banda, l'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Móra, ha demanat als arenyencs que no tinguin por i que 'surtin al carrer, facin el vermut i vagin al cinema amb naturalitat' perquè 'com més natural ho portem millor que millor'. Ha explicat que és conscient que Arenys de Munt estarà 'a l'ull de tothom' perquè 'molts han posat les esperances en aquesta consulta'.

El líder d'ERC al municipi, Joan Rabasseda, considera que l'estat espanyol tem 'la foto de com els veïns dipositem una opinió en una urna' i es pregunta: 'A quin demòcrata li
fan por les urnes i les paperetes de vot?'.






Escrit reduït del direct-cat.

2 comentaris:

gioman ha dit...

Quina merda de consulta.
Els independentistes d' Arenys no voliem posar-hi res més que Esteu d'acord en uns països catalans lliures i independents ? Però ,vam haver de consensuar amb els botiflers d'ERC i els de CiU i vam haver de'escriure Catalunya i afegir la famosa UE .
Cal que tothom ho sàpiga.

Unknown ha dit...

Aquest es el primer pas per que els nacionalistes comencem a despertar, fa masses anys que ens em endormiscat deixant-nos dur per una democracia que en el sentiment catalanista s`ha mostrat esteril i poc efectiva.Cal anar endevant això si amb seny i sentit Comú.