16/7/10

IDEES DES DE MANAGUA , INTERACTUANT AMB EL SINDICAT FNT , PER LA TRANFORMACIÓ I LA LLUITA DE CLASSE


“HEM HAGUT DE LLUITAR CONTRA ELS VELLS ENEMICS DE LA PAU:MONOPOLIS COMERCIALS I FINANCERS, ESPECULACIÓ, BANCA IRRESPONSABLE, LLUITA DE CLASSES… SOM UN DELS PAÏSOS QUE MÉS DESITGEM LA PAU" Xaguelo 12/07/2010 en una conversa informal.


Sabem que vivim sota un sistema tremendament inmoral en que els culpables del desastre són premiats i els innocents castigats. Els bancs han rebut milions i els banquers han fet servir diner públic per seguir pagant sous d’escàndol i dividends immorals, de tant desmesurats.

La crisi? quina crisi mundial? Ells ens han enredat ,no podem creure l’idiograma xino de la paraula crisi perquè no combina les idees de "perill versus oportunitat" sinó que el que ens han fet és una ballesta amb el disparador cap els més febles , cap els que no han seguit les polítiques neoliberal o els treballadors i treballadores. Tot i així, el crak era inevitable i previsible , però pocs el van preveure per no dir ningú. S’ha desmantellat l’economia "de casino" "d'aparador", la de les finances mundials i ens volen fer creure que en som culpables, nosaltres, la pobresa, les desigualtats, la lluita de classe o la lluita de la gent per l’aigua, pels aliments o per la pròpia identitat. TOTA LA CRISI VÉ DE LES POLÍTIQUES NEOLIBERALS ESTABLERTES PELS MATEIXOS AUTORS.
Ens han empresonat mentalment i ens hem d`' alliberar.
La classe dominant –els poderosos- ha seguit el principi de “tot per ells i res pels altres” però des d’aquí de Centramèrica veient la lluita de la seva gent, penso que s’aprén a llegir entre ratlles, a escriure i a pensar de manera crítica, per tant, la fugida d aquest alienatge , d’aquesta presó,dependrà de cada un de nosaltres i sobretot dependrà de si sabem construir un projecte compartit , un projecte col.lectiu .
Potser, caldrà nacionalitzar bancs, socialitzar bens i empreses, tenir bons serveis públics, substituir el que fins ara era estudi del medi ambient per sentir-nos nosaltres mateixos part del medi , acabar amb els paradissos fiscals i financers i en definitiva ser responsables tots i totes per construir un món més just, més social, més segur, més verd, més solidari, més de les persones i per les persones.

Hasta la victoria siempre!