1/9/10

HISTÒRIA D'UNA VAGA GENERAL


Raons, per anar a la VAGA GENERAL NO ENS EN FALTEN, NI 3 NI 5 NI 10 , EN TENIM MOLTES!
Si ja en teniem amb la proposta de la reforma laboral plantejada i aprovada al congrés el 22 de juny ,des de llavors amb les esmenes proposades per CiU i el PP s’ha anat empitjorant.
Es la 4ª reforma que es fa en els darrers 30 anys, i és el país on se n’han fet més d’ Europa.
Quan la reforma ha anat contra els treballadors només amb una vaga general l’hem aturada:
L’any 1988 , el 14 D contra la reforma laboral que imposava el govern d’en Felipe González, que abaratia l’acomiadament i introduia el famós “plan de empleo juvenil” amb contractes temporals pels joves.Va tenir un fort seguiment , el 90 % dels treballadors, i no sols es va retirar sinó que va se’l va obligar a negociar millorar la despesa social.
L’any 2002 , el govern d’ Aznar volia imposar “El decretazo” prestació d’atur i salaris de tramitació i va queda derogat.
Quant hi ha una retallada de drets de la classe treballadora, cal plantar cara ¡ i per fer-ho fort només tenim la VAGA GENERAL!!
PER QUE TOCA SEMPRE ELS MATEIXOS ?
Qui recorda que la crisi va començar i la va provocar el món financer? Durant aquest temps què s’ha tocat?, renovat o regulat del sistema financer? Quan s’ha parlat en algún moment de retallar les pensions vitalícies dels executius dels bancs?, els exagerats sous dels directius?, dels càrrecs de confiança?, dels consellers d’administració de les grans empreses i les multinacionals ?.. Res de res!
Per tant,per començar és una reforma injusta laboralment , injusta socialment (ataca els que treballem i als aturats ) i regressiva en drets de les persones en general.