19/9/10

AMB L'ESPERIT DE RANCÚNIA DELS ESCLAUS MAI NO SERÀS NINGÚ.VICENÇ VIVES. HISTORIADOR GIRONÍ MORT FA 50 ANYS.

El 29 de setembre hi ha convocada vaga general. JO HI VAIG I TU?
L'historiador gironí VICENÇ VIVES deia "Amb l'esperit de rancúnia i passivitat dels esclaus mai no seràs ningú" i aixó és el que voldrien que fossim- uns esclaus amb esperit passiu, dient amèn,i no hi ha res a fer- els que ens han preparat aquesta reforma laboral.

És una Reforma INJUSTA LABORAL I SOCIALMENT(pels que treballen i pels aturats), REGRESSIVA EN DRETS DE LES PERSONES ,
Ens hi juguem molt:
• Reforma que està plantejada només, per donar importància als mercats. que no en tenen mai prou, i per tenir contents els que reformar vol dir retallar als altres o sigui als poderosos.
• Acaba amb el feble model de benestar europeu de casa nostra.
• Reforma que no dona sortida ni a la crisi econòmica i financera, ni fa res pel nou model productiu . No crea ocupació ni millora la qualitat de treball.
• Discrimina les persones (fins i tot els més febles com els aturats)amb l' entrada de les ETTs com a serveis de col.locació ...privatització i amb decisions com la de poder treure la prestació d’atur, criminalitzant-los i separant aturats bons-els que tinguin la formació, l'edat i el sexe adequat- i dolents els que per les empreses de collocació no tinguin el perfil que elles volen vendre!
• Crea més precarietat laboral perque es carreguen la negociació col.lectiva ---arbitrarietat del patró de l’empresa, per tant ser`pa un xantatge constant a comitès i deelgats/des.
• Ens sentim enganyats , molt parlar del model alemany o de l’austríac? molt parlar del canvi de model productiu,i a on és la obligatorietat de la formació ? només hi ha bonificacions per empresaris de les cotitzacions de la SS (fins a un 80 % ) De l’austríac trigaran un any a crear el fons pels treballadors/es ,diu que l'hem de negociar ja que no saben com fer-ho.
• Tindrem els JOVES eternament precaris, contracte de formació fins a 25 anys o 5 anys després de tenir la titulació,amb salaris del SMI d'uns 600 €.

Hem d'aturar aquesta reforma que no ens porta enlloc, no crea ocupació per sortir de la crisi ni ens deixa en millors condicions per un futur.
JO VAIG A LA VAGA DE MANERA CONSCIENT, DE MANERA CÍVICA I AMB CONVICCIÓ I TU?