1/5/13

PRIMER DE MAIG

INTERVENCIÓ D' UGT AVUI DIA 1 DE MAIG DE 2013

Avui , tot i el sol i la calor d´aquí a la plaça independencia de Girona, és l’1 de maig, més emboirat i més negre , des de la darrera década, perque Bangladesh s ha convertit en el tràgic símbol d’aquest primer de Maig ;   però a partir d'ara seran temps més reivindicatius i enèrgics, que mai, per defensar els treballadors i treballadores que volen viure dignament i per impedir que s ho carreguin tot.
Bangladesh. ha de ser la nostra força perque encara que sembli lluny fisicament , la tenim molt a prop.
Continuem amb uns governants que están cecs i sords  de cares a les persones i alienats pel que ells en diuen mercats i són la burgesia financera , els grans lobbys i el diners fácil i especulatiu.Els governants mai ens han regalat res, però es que ara ens estan robant el que era nostra.

A EUROPA,  les polítiques d’austeritat dogmàtica de la Troika i l’obsessio pel déficit están enfonsant a Grècia, Portugal,Itàlia, Xipre i Espanya i augmentant les desigualtats i la pobresa dia a dia.
Necessitem una Unió Europea més democrática i social, que no es carregui el model social i que no retrocedeixi en els drets laborals i socials de la ciutadania , en definitiva que no provoqui aquesta  descarada  guerra social entre classes , on els forts ens trepitgen sense mirament i els treballadors som la part feble, en definitiva que no lideri Alemania intentant fer el 4art Reich ,de pensament únic i austericidi.
Una guerra social que aquí , i a casa nostra,també  ha provocat més atur ,més retallades, més privatitzacions ,el desmantellament dels serveis públics i més exclusió i pobresa .

I si amb això no en teniem prou, ens van imposar una reforma laboral que ha tingut efectes perversos , amb milers d’acomiadaments , taxes d’atur històrics del 25 % i de més del 57 % entre els joves , paralització de convenis collectius , precarització de les condicions laborals, baixades de salaris, augment dels EROs amb destrucció de llocs de treball  que fa que en els darrers 5 anys a Girona hi hagi 49 persones més, cada dia que passa, perdent el seu lloc de treball, arribant a més de 90000 en total a Girona. Record històric de desocupats.
No volem ser Bangladesh i comprar roba tacada de sang per les mínimes condicions laborals , no volem ser la maquila d’uns quants rics, ni la porta de darrera de ningú. A aquest que s ‘ HO VOLEN CARREGAR TOT , els hem de combatre.

No podem continuar aguantant ni temes tan importants com els desnonaments de tantes i tantes families per la usura d’uns banquers,ni idioteces com les paraules de la delegada del govern d¡Espanya dient que calen “els pijos i rics ” perque així hi ha consum; ni una patronal gironina que a la TVGirona   recomana als joves gironins que marxin a l’estranger o es conformin en cobrar poc , ni  els atacs continuats a la llengua catalana , a l’educació i a la sanitat ,desacreditant els  empleats públics, que són els servidors més clars de la ciutadania en democràcia , perque no volem cases sense gent ni gent sense casa, perque volem classe treballadora lliure i formada, perque volem els joves talents a casa per canviar el model productiu i perque volem qualitat de vida per a tots i no nomes per uns quants .
Volem canviar aquells  polítics i  institucions que nomes están al servei dels poderosos, pel dret a decidir , que no sigui el que ens planteja la dreta i la burgesia catalana ,sino el dret a decidir que surti dels treballadors, que defensi l’estat de benestar, la igualtat d’oportunitats , la creació d’ocupació , els drets laborals , els serveis públics , la redistribució de la riquesa  amb reforma fiscal progressiva,i la lluita contra el frau i l’evasió fiscal .

Volem rescatar persones i no bancs.
Exigim :
  • Desbloqueig dels convenis col.lectius abans del 7 de juliol, per garantir les condicions laborals dels que treballen.
  • Una renda garantida de ciutadania per les persones que no tenen recursos i unes pensions dignes.
  • Un habitatge social i la dació en pagament, perque SI QUE ES POT!!!
Companys i companyes ,  no ens deixem pendre el més preuat d’aquest món : l’educació , la sanitat , els  serveis socials universals que són el que fan la vida digna , segura i estable ¡

Per un primer de maig , de tots els treballadors i treballadores al capdavant  i plantant cara!
Perque no deixarem que s’ho carreguin tot , VISCA  LA CLASSE TREBALLADORA de CATALUNYA¡