10/3/13

INTERVENCIO DEL 10 M D'UGT COMARQUES GIRONINES


Es igual que diguin si som molts o pocs, es igual si cridem mes o menys, es igual si se ns veu o no, l important es que continuem sortint al carrer , i no només a Girona, sinó a BCN, a Tortosa, a Madrid , a París, o a Bruxelles i ho fem sumant-nos a les mobilitzacions europees, convocades per la Confederació europea de sindicats per fer sentir la veu de la ciutadana en general , al govern català, al central i a les institucions europees.

Mostrem el rebuig a unes polítiques enrocades,i fracassades, alienes als problemes de les persones i de la majoria de la gent. Unes polítiques que despres de 5 anys d'anomenada crisi només permeten fer créixer les desigualtats, la desconfiança, l atur, la misèria, i obrir pas ,a mes corrupció.

La realitat es cada dia mes dura, a comarques gironines s han perdut 64000 llocs de treball, en aquests moments només hi ha dos llocs per cada tres persones en edat de treballar, ens porten a molta gent a l exclusió i a famílies enteres sense cap ingrés.i tot això mentre la imputació per la corrupció es destapa, ja no només els casos de Millet, Noos, Bardenes , el cas treball , que ens queden a kilòmetres d aquí, ara ja casos propers als nostres pobles, casos d imputats amb la màfia russa a Lloret, amb els casos de suborn , de trafics d influencia com cas Manga i Clotilde de la Selva o escàndols de possibles assetjament sexuals a Girona mateix.
Cal corregir de manera urgent i profunda la política , qui la fa que la pagui , pero també cal mes transparència per no arribar a lideratges populistes com a Itàlia , cal reflexió , diàleg i claretat en les paraules i en els fets.

Hem de denunciar una constant precarietat en tot,i sobretot en el treball en sectors on les dones som majoritàries, en les polítiques cap als joves perquè la solució dels nostres governants es enviar-los a treballar i a buscar oportunitats a fora ,en desnonaments de tanta gent, en privatitzacions en sectors públics basics com l educació i la sanitat, en la reculada en la llei de dependència, en l augment de taxes universitàries,en l IVA, que es l impost per a tothom i per tant discriminatori per les rendes baixes,i sobretot en la retallada en drets individuals i col lectius ,que veiem dia rera dia.


Exigim UN CANVI,exigim a la Troika europea que se n vagi dels països del Sud, d Espanya, Portugal Italia,Grecia, que els governants d aqui posin fi a les polítiques de retallades només amb l objectiu de complir l austeritat imposada ,de privatitzacions per contentar als seus amiguets econòmics,i de posar taxes com les judicials que crea una ajusticia per la minoria privilegiada.

VOLEM, que treballin per la renda garantida, per la dacio en pagament de l habitatge,per la defensa dels serveis públics com a drets per a tothom, per una justícia al servei de la immensa majoria com a dret, per una llei contra el frau fiscal i que acabin amb l evasió, ?com volem que hi hagi diners per la sanitat o l educació si tota una colla de lladres tenen milions d euros a Suïssa o a altres paradisos fiscals.?

Des del moviment sindical i les entitats ,hem fet respostes contundents, com 3 vagues generals, manifestacions dia si ,dia tambe , ahir sortiem per enllaçat per la llengua,abans d’ahir pel dia de la dona treballadora(per cert,,avui fa anys de la mort del Noi del sucre quan la patronal tenia pistolers i el van assassinar i no volem tornar a aquell temps pels sinidcalistes )pero continuarem  mentre tinguem un bri de força , mentre ens vulguin enganyar amb mentides , paraules i idees per idiotes, com parlar d acomiadaments i finiquitos "quitança" diferits.... Fa 5 anys que vivim en carn propia la magnitud de la tragèdia i la crisi com a coartada per l enriquiment d una minoria privilegiada i ara ja es inviable.
Es el moment de refermar que hi ha ALTERNATIVES, que no permetrem que ens treguin els nostres drets per que això es treure ns la nostra dignitat.

NO CALLEM PERQUE TENIM MOLTES RAONS PER SORTIR CARRER!!Volem dir ben alt NO A MES ATUR, NO A CORRUPTES, No a les retallades ,i no a les privatitzacions!