22/8/07

DEMÀ RENTATS I AMB LES FULLES LLUENTS PODREM REPRENDRE ELS COL.LOQUIS ARDENTS. POEMA :ARBRES-CLEMENTINA ARDERIU –1889-1976-

Des de fa uns anys el final de les meves vacances sol coincidir amb la Universitat Catalana d’estiu a Prada de Conflent. Aquest any és la 34ª
Quan tenia 20 anys i estudiava per a mestra era un gran esdeveniments, la gent de la meva promoció s´apuntaven a les escoles d’estiu. N’hi havia que iniciaven o iniciàvem el mes de juliol anant a l’escola d’estiu de Rosa Sensat o a Girona i acabaven o acabàvem l’agost a Prada.
Al cap d’uns anys ni una ni l’altra van tenir massa continuació (temporal però sí incidència de pensament) en els meus companys i companyes,i tot i que alguns ho vam canviar per participar en cursos de l’escola de psicomotricitat de l’Ajuntament de Barcelona durant la primera quinzena de juliol -on a part dels cursos i seminaris, sortíem cada nit, anàvem a teatre, cinema i dormíem en petits hotels com si fóssim turistes- en general el gran moviment de cursos d’estiu per la renovació pedagògica va anar canviant i deixant pas segurament a treballar i participar en molts més cursos i seminaris durant el curs escolar.
Amb la meva actual tasca no tinc un vincle tan directe amb l’alumnat i se m’han escurçat les vacances, però aprofito el final per arribar-me tan sols un o dos dies a Prada i continuar veient, escoltant i participant de la vida escolar amb intencionalitat pedagògica. Matinals de cursos d’antropologia, d’història, de filosofia, de ciències socials, tardes de xerrades, conferències i temes com Jocs d’identitat a l’actual vida europea, Almansa 1707, tallers tècnics d’alimentació, d’animació, d’art, fòrums, i el vespre espectacle amb grups musicals-diumenge: Obrint pas.
Llàstima que vaig veure-hi poc jovent però és bo continuar participant i sobretot que es vagi celebrant per posar en comú moltes de les experiències pedagògiques viscudes i per viure en les nostres terres.
Tota aquesta setmana podem gaudir de la 34ª Universitat Catalana d’Estiu (UCE)

2 comentaris:

zel ha dit...

Que n'hem arribat a fer de cursos i cursos i jornades i jornades... I, realment, els mestres hem canviat? Ens serveix la filosofia, l'antropologia, la història que anem escoltant? Dolors, em sembla que quedem uns quants, si vols uns "força" per gra, (digueu-nos "favassos")que tenim per bandera l'idealisme. Vols dir que es pot encomanar el neguit de dir no a l'anar-nos "acomodant"? Com algú deia en un blog, "que sant genís ens escolti i ens guardi"...

Anònim ha dit...

Aquest any et vam trobar a faltar a la inauguració, ja veig que has fet cap de setmana.Els pen.... del Baix Empordà hi anam anant.