15/8/07

SI CATALUNYA NO TÉ EL DRET NI EL DEURE DE SER CATALUNYA,QUI EL TINDRÀ? XIRINACHS gener 2000

Volia no escriure res per a ell, pensava que jo no tenia la categoria personal ni el pensament prou clar per fer un post en memòria d’en Lluís Maria Xirinachs.
Som molts les i els que fa temps havíem seguit la seva trajectòria, ens havíem indignat amb les respostes de l’administració a les seves reivindicacions i sobretot llegíem tot el que publicava i escoltàvem tot el que deia. D’un temps ença però, com si no fos notícia quasi ningú en parlava.(Només per fets puntuals: la plantada del 2000 per la independència dels Països Catalans, l'ingrés a presó el 2005...) Sabíem que estava malalt, sabíem que anava a treballar cada dia a la fundació Randa,que continuava publicant llibres, però poc més....fins a la seva mort no dèiem ni fèiem res. Ens ha deixat i un munt d’articles, de cartes al diari, de post als blocs, de paraules meravelloses, de records... i tots volem reivindicar la seva figura. (M’empipen aquests fets, quan un es mort, quan un ja no pot fer res és quan tothom en parla i en parla bé) Avui, però, íntimament, recordant la figura d’en Xirinachs,i les experiències compartides fa un temps, també he caigut en el parany,i em sembla bé escriure les paraules de la fundació : “El millor homenatge que li podem retre, més enllà dels nostres sentiments i paraules, és justament seguir, en la mesura que puguem, els projectes i el camí cap a la llibertat i plenitud personal i nacional que durant tota la seva vida ens ha mostrat “.
Endavant !

13 comentaris:

Anònim ha dit...

Endavant i independència pels Països Catalans!

Anònim ha dit...

Rao que tens Xirinacs,Som una colla de covards..i mal avinguts.Aixi ens va.

Eduard Batlle ha dit...

Dolors,

Tens dret a escriure sobre el que vulguis. Aquest teu diari personal està ple de moments personals i reflexions que compartim. Per tant, una vegada més el catalanisme patriòtic d'en Xirinacs ens ha unit.

Anònim ha dit...

Segur que els teus socis de govern els d'UPM-PSC-PSOE no pensem com tu.

Joan Margall ha dit...

Sóc un dels socis de govern de la Dolors i estic d'acord amb ella.

Anònim ha dit...

per l'anònim darrer: una mica més de respecte no deixeu descansar ni els morts.

Anònim ha dit...

Ai mare,Qui és que li ha faltat el respecta?. Agraiment i admiració per en Xirinacs.

Anònim ha dit...

SURTINT DE TARRAGONA JA NO TENIM RES.NO CAL TANT NACIONALISME EXALTAT

Anònim ha dit...

menys comentaris i mes trevallar pel poble que el teniu desates total.fa vergonya el que feu tots plegats: tu, rufí , matas, margall , negre...feu una pena penosa

DOLORS ha dit...

Senyor o senyora,darrer anònim, estem treballant pel municipi i intentant que la gent que hi vivim ens sentim bé i ben atesa.De tota manera, per qualsevol nova aportació estem tot l' equip de govern els matins de 8h a 3h a la casa de la vil.la per escoltar i parlar-ne.
També li recomanaria que faci la inscripció als cursos de català que des de l' ajuntament s'ofereixen per no fer errades ortogràfiques en els comentaris dels blocs i pot-ser un dia qualsevol podrà animar-se a iniciar un bloc prop i amb respecte envers els altres.Gràcies

DOLORS ha dit...

A l' anònim de les 10,23 , sortint dels Països Catalans,jo diria que hi ha molta vida i molta gent per reivindicar el que els pertany.
Som amics i companys del món , de tothom, però cada persona i cada poble viu amb la seva identitat.

Anònim ha dit...

Que li ho diguin a Sant Genís, que va haver de morir per tal que la seva ploma no "l'envilís".

Sant Genís, màrtir a França,
ple de goig i d'amistat,
recordeu-nos, sens tardança,
el jorn de la llibertat.

Bona Festa Major a tothom!

Anònim ha dit...

Tot el respecte per a Lluís Mª Xirinacs. I una gran admiració per a l'equip de govern de Torroella. Estan demostran que són persones adultes i conseqüents. Encara no han passat 100 dies, potser que no els apressem tant.
Per a l'anònim que dubta de si els companys de govern de la Dolors estan d'acord amb el que expressa, li voldria dir que els socialistes del nostre poble, o les persones que votem socialista, també estimem la terra, la cuidem, l'admirem, la respectem. I res està renyit amb el desig d'independència dels qui voten ERC.
Bona feina Dolors. Molt bona feina des del teu blog i des de l'Ajuntament.