22/9/07

L'AMOR I SON RECORD QUE DE LA GENT I DEL LLOC I DEL TEMPS EM FEIEN LLIURE.- MARIA ANTÒNIA SALVÀ -Poeta catalana 1910

Arriben els pirates !
Aquestes són les paraules que comentaven els infants que havien pujat dalt de la barca per visitar la Meda gran de Les Illes Medes !
Aquest cap de setmana a L’ Estartit es pot veure un mercat artesà amb demostració d’antics oficis , animacions al carrer amb xanquers, visita teatralitzada al Corsari Negre, un vaixell ancorat al mateix port, inflables per saltar, tallers infantils i tres esdeveniments que no us podeu perdre:
.La visita guiada amb bicicleta als masos fortificats de la plana del Montgrí.
.La visita guiada amb vaixell i a peu a l’illa Meda Gran
.I l’ exposició de Pirates al Mediterrani, una itinerant del Museu marítim de les Drassanes que es troba en la sala del consell Municipal.
Aquesta fira és el tercer any que es celebra i cada any s‘intenta organitzar-la millor amb la finalitat de consolidar-la com un bon referent d'actvitat turística a finals de la temporada d'estiu.
Aquests anys pels que no us hi hàgiu fixat hi ha un detall en els díptics dels programes i en els cartells que cal tenir en compte, el vaixell té bandera turca i el noi de terra porta barretina catalana. Ja sé que comentar aquests detalls són frivolitat i que l’objectiu de les fires és intentar cridar l’ atenció per augmentar el nombre de visitants i desestacionalitzar la temporada turística, però també convé tenir cura dels petits detalls que ens identifiquen.
Si l’ estada ha estat agradable, l’excursió interessant, la jornada divertida...Si hem gaudit i al mateix temps ens ho hem sentit nostre, el resultat serà millor.
Amb Pirates i Corsaris a les Illes Medes podreu d' una manera senzilla i divertida visualitzar una part de l’escenari real del temps que van viure o malviure els nostres avantpassats de Torroella de Montgrí amb els pirates en els S XV i quasi fins a finals del S XVII. No us ho perdeu!

10 comentaris:

zel ha dit...

Què coi insignificants, això és genial, turcs i barretines, en el seu moment potser embolicats en terrenys de conquista i defensa, ara posats al mateix vaixell en molts ports d'aquest mar nostre. Ens projectem i ens acollim al mar que ens bressola. L'ACTIVITAT ÉS SUGGERENT I ENCISADORA. Petonassos.

zel ha dit...

Per cert, en aquest present que ens embolica i que m'ha enganxat per la bogeria de trobar un lloc on dir, picar de peus, deixar el que vull, t'oferiré un regalet que m'ha arribat de sudamèrica, imagina tú, ja ho vaig dir un altre dia, sembla allò de "passa la cadena", però, què hi farem, si arriba el solidari, tu tens solidesa i "solera" com el vi. jeje

Anònim ha dit...

Dolors,vols dir que això de pujar a peu a La Meda Gran que feu en aquesta fira no és il.legal o prohibit?Les Medes són zona protegida, a veure si la Generalitat fa parc naturals amb normativa clara i els Ajuntaments us les passeu pel forro?

DOLORS ha dit...

Gràcies Zel pels comentaris i sobretot per si arriba el solidari!.Ens veiem aviat!

Toni, les Illes Medes formen part del PEIN i, ara per ara, no està prohibit anar-hi, simplement en època de nidació es recomana no pujar-hi per no molestar els gavians.La reserva és la part subaqüàtica (segons ens comentava el tècnic que ens acompanyava en la visita al far).
De tota manera és possible que amb el futur parc hi hagi canvis i la part superior de terra també sigui considerada reserva natural.El que si et puc dir és que no fem ni farem res il.legal,i, que avui per avui, i espero que en el futur,Les Medes són territori de gavians i gavines.

zel ha dit...

Ja tens el solidari, passes, copies el banner i a lluir-lo amb orgull!!! Coses del món virtual. Diuen que s'han d'anomenar uns set blogs, però ... tu mateixa, jo he demanat sispli que prou de coses així, em posen en un compromís. PETONS.

Anònim ha dit...

Aquest darrer cap de setmana vaig poder viure en directe el món dels corsaris i pirates, i ho vaig gaudir d'allò més escoltant la història d'un tresor en la persona del "pirata Morgan". Va ser un viatge molt interessant que ens va dur l'atmosfera d'aquells segles en què la Mediterrània era plena de perills, mentre que els qui vivien en els masos estaven a l'aguait per tal d'avisar de la presència dels pirates. Això forma part de la nostra història, encara que nosaltres ho veiem molt llunyà en el temps. Moltes felicitats per la iniciativa de posar en escena una part de la nostra història!

Anònim ha dit...

avui he llegit als diaris nde Girona les excelències de Les Medes, per cert en Torramadé li convindria no ser periodista ja que escriu d'una manera partidista total,et felicito Dolors perquè malgrat en Dalmeu es pensa que s´ho ha currat ,els d' ERC esteu fent molt per el turisme.A Girona creiem en tu i en la teva força, aviat Les Medes sortiran a tots els diaris i TVs i això no és mèrit d?en Genís, és mèrit de tots, en Vilar del Punt ho té molt clar,Endavant i continua fent la tasca que fas.

Anònim ha dit...

No siguem tan perepunyetes que sigui mèrit del que sigui.

Anònim ha dit...

David, ja es nota que no coneixes al Genís, ja que es un noi que mai no s'apropia de merits de ningú i menys de actuacions de l'ajuntament, del consell municipal o de l'estació náutica,però s'ha de reconeixre que amb ell de regidor de turísme s'han iniciat una serie de fires com la del pirates, mediterrània, jornades gastronomiques, el cómic, etc. Ara tenim una altre visió de la promoció del municipi, de forma global,posant en valor el patrimoni natural,historic,tradicional i poc a poc fent del nostre destí com a un lloc preferent de la costa brava, lluny del sol i platja i la borratxera facil i barata dels darrers 20 anys.

Anònim ha dit...

Si fer fires sense to ni so,amb molt diners de l' Ajuntament, és fer promoció del municipi de manera global, ho teniu molt malentes