7/9/07

LES PERSONES TREBALLADORES VALOREN LA QUALITAT DE VIDA: EL TEMPS I ELS ASPECTES DE REALITZACIÓ PERSONAL.MAR SERNA.CONSELLERA DE TREBALL.

És difícil de creure PERÒ UNA REALITAT!
Igualtat? Les dones tenim les mateixes oportunitats que els homes?
Avui mateix,el jutjat 13 de lo social de Barcelona ha condemnat EL CORTE INGLÉS PER DISCRIMINACIÓ PER RAÓ DE GÈNERE en el seu sistema de promoció professional.

A veure quin ressò mediàtic tindrà! Ui perdoneu, el Corte Inglés és un "holding" econòmic, paga anuncis de premsa i té poder econòmic i mediàtic, per altra part les dependentes au va! quin dret tenen a ser encarregades ...

Ja feia temps,que des d'UGT ho anàvem denunciant, i tot i que s’havien presentat diverses denúncies la resposta era que potser la promoció donava lloc a desigualtats però que el punt de partida no era discriminatori.
Es posa en mans de la Inspecció de Treball.
Les actes de "infracció de la Inspecció de treball" determinen que els ascensos als grups superiors es fan amb criteris subjectius i l’empresa admet certa desigualtat però sense cap justificació.
La inspecció ho envia al jutjat social i avui mateix es coneix la sentència.La sentència declara que el sistema de promoció professional seguit per l'empresa incorre en discriminació indirecta per raó de gènere i contravé els articles 14 i 35.1 de la Constitució i, en conseqüència, condemna a l'empresa El Corte Inglés.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

p
p
0
0
0
0
0
0
0

Anònim ha dit...

Passet a passet, sembla que poc a poc anem millorant en temes d'gualtat!
Gràcies per la vostra lluita constant!

Anònim ha dit...

Tens raó,quina vergonya?
I continuem comprant a El Corte Ingles?si el que hauríem de fer totes les dones és no anar més a comprar i plantar-nos a la porta amb pancartes o bé per ser més positives hauríem d'enviar cartes i dir que no comprarem res fins que els assessors i els directius siguin tot dones!

Anònim ha dit...

Continueu fent aquesta tasca,dura, però amb ressó pel demà.
A les grans empreses cal fotre canya,haurien de ser exemple i normalment-com la banca-estan només interessades en els seus negocis, en els seus beneficis.

Anònim ha dit...

Bé,bé,bé,bé,bé,bé..............................................................................................................................................molt bé,molt bé.molt bé..........................................................................................Bé,bé,bé............

zel ha dit...

En segons quins àmbits, no és només la promoció el que es fa difícil a les dones. A mi em preocupa i molt, però és que encara hi ha "homes" que escolten una opinió, en fet, un discurs fet per una dona i no se'l prenen com si l'hagués dit un home. Es va fer una mena d'enquesta des d'un grup d'estudi de psicologia social que deixava palès que.
1- Davant del mateix "missatge" dit per un home i una dona, els homes tendien a mostrar-se més atents amb els iguals i més condescendents, o escèptics, o sorneguers si qui ho deia era una dona.
2- El mateix discurs llegit (i sota l'anonimat) no mostrava diferències d'apreci ni en positiu ni en negatiu, tret de la opinió que mereixés el contingut del tema exposat.
Podem concloure que encara vivim en un món que manté les diferències de gènere.

DOLORS ha dit...

Estic totalment d'acord,ZEL.
I també penso que, el que és més perillós és que vivim en un món en que s´han interioritzat tant els tics patriarcals que fins i tot nosaltres i els nostres més propers els repetim.
Quan defemsem LA IGUALTAT a moltes dones se´ns veu com elements estranys, com femenistes estereotipades.
Ens calen encara moltes lluites!! Gràcies pel comentari.

Anònim ha dit...

FELICITATS A TOTS VOSALTRES PER ACONSEGUIR-HO! MARIONA