3/4/08

TOTES LES PERSONES TENIM COSES A OFERIR I DEMANAR.FINA ALTÉS ASSOCIACIÓ SALUT I FAMILIA

Parlem de millorar la sinistralitat laboral, parlem d’aturar com sigui les lesions, l’accidentalitat i sobretot de prendre mesures preventives per no patir riscos laborals. Tots ens posem d’acord en publicitar, en fer jornades i en prendre mesures per millorar en temes de salut laboral. Menys mal que comença a haver-hi complicitat entre els agents socials, sindicats i l’administració perquè l’empresariat continua amb la línea de fer cas omís quan es tracta de prendre mesures. Aquesta setmana, després de que la secció sindical d’ UGT de l’ HIPERCOR denúncies una manca de sensibilitat d l’empresa cap aquest tema o més ben dit un seguit de infraccions de la llei de prevenció de riscos laborals, han rebut una sanció de 90.000€.
S’HA DENUNCIAT que hi havia deficiències d’alçada, del terra, dels locals de descans, dels servis higiènics, dels tallers, de les instal·lacions elèctriques en algun taller, dels equips de treball sense carcassa, d’absència de seients en els vestuaris i dels llocs condicionats per les treballadores embarassades,les portes d'emergència de la cafeteria i de la secció de moda infantil incompleixen la normativa,i de no informar als membres del comitè de Seguretat i salut del pla de prevenció de riscos, també es denúncia per vulnerar el descans entre jornades sobretot en els temps de l’elaboració del balanç semestral.
Sabem que potser els diners els importen poc en aquest tipus d’empresa però penso que la patronal hauria de ser conscient de que mentre hi hagi empreses on no es prenguin mesures de prevenció de riscos laborals continuarem morint o patint accidents els treballadors i treballadores del país.
El tema de la prevenció és de tothom però la RESPONSABILITAT ÉS DELS EMPRESARIS