21/8/08

CAL MÉS INVERSIÓ PER REDUIR LA SINISTRALITAT LABORAL.MAR SERNA.CONSELLERA DE TREBALL

Si ets empresari i has rebut una caixa que conté un sabó i una petita tovallola, comença a córrer!
Dins la caixa hi ha una targeta on diu “ I vosté , se’n renta les mans? “ vol dir que la teva empresa és de les que té l’ índex més alt de sinistralitat del teu sector.
És la campanya de marketing i publicitat que porta a terme aquests dies el Departament de Treball .
Què voleu que us digui? És una bona manera de cridar l’atenció, és un avís i em sembla bé;Tot i que darrera d’aquesta campanya crec que n’ hi hauria d’haver una d’actuacions i accions de la” inspecció de treball”. Ja m’enteneu!

I és que l’assumpte és per posar-hi atenció però també per fer quelcom més.
De gener a juliol a Catalunya hi ha hagut un 8,87 % més d’accidents que l’any passat.
Se’n van produir 156.584 , el que vol dir que cada dia es produeixen uns 1000 accidents a Catalunya.

Per tant, crec que aquesta campanya de “No se’n renti les mans” dirigida a l’empresariat- diguin el que diguin ells- és convenient, tot i que ens cal fer molt més que NOMÉS sensibilitzar!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Els empresaris sempre es queixen, però ells no tenen mai accidents.

Anònim ha dit...

Carles, la gran majoria de accidents laborals mes greus els pateixan: pagesus i autonoms, no se si tu els consideras con empresaris, si es contabilitzan els de transit i hara si afageixan els insults als sanitaris i mestres con accident laboral, las xifres es dispararan considerablement, pero no seran reals.
La siniestralitat laboral es una lacra molt greu i s´ha de maesurar de una manera mes fiable, tant per l´administració, els empresaris, els sindicats i el propi traballador.