29/8/08

INICIAREM UNA TARDOR CALENTA PER A UN 2009 EN EBULLICIÓ .

A finals d’aquest mes d’agost , UGT ha presentat l’informe de la contractació del segon trimestre on s’informava que s’havia trencat amb l’evolució cíclica ascendent i que s’havien realitzat a Catalunya gairebé 100000 contractes que menys l’any anterior, el que representava un 7 % menys de l’any anterior .
És evident que entrem en un període de recessió que s’està convertint també en una reducció de llocs de treball ofertats i malauradament en una baixa qualitat de l’ocupació, cosa que no podem permetre.
(Cues per l'atur a Girona -fotografia de Marc Marí)

A comarques gironines, l’atur s’ha incrementat en 900 persones més que el 2on trimestre de l’any passat, estem en un 9,8% , la xifra més alta de Catalunya( 7,6%) i ara per ara les nostres llistes han arribat a més de 28000 persones.

El nombre de persones que estem ocupades és de 350 900 , unes 10000 menys que fa exactament un any per aquestes dades.
Ara bé, tot i aquestes dades som la demarcació amb més taxa d’activitat de l’ Estat.

Per tant, Tardor calenta.
Caldrà que aquesta tardor estiguem molt alerta en defensar la quantitat i la qualitat dels llocs de treball . Això és tasca de tothom,cal treballar per millorar les condicions laborals i no permetre que es retallin drets socials de la ciutadania.

Venen temps difícils però , amb la tardor calenta que es preveu, cada un de nosaltres haurà de ser l’espurna que cal , per fer un bon foc en bé del benestar social a les nostres comarques.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

This blog could be more exciting if you can create another topic that everyone can relate on.

zel ha dit...

Una tardor calenta i que a més hauria de ser de mobilització, per tot i per tothom. Que ens han venut la moto i els babaus estem tips de callar. Ja saps, esmolem l'eina!

Anònim ha dit...

tan calenta que serà.Per que repercuteix en tot, mira que diu avui la noticia del diari, segur que encara ens apretaran més:Hisenda deixarà de recaptar durant aquest exercici 1.600 milions d'euros en concepte d'impost de matriculació i d'IVA, a causa de la reducció del 20% de les matriculacions d'automòbils .

Anònim ha dit...

Com diu la Zel ens han venut la moto, i com babaus en hem cregut que amb un jornal de 35 hores podriem comprar una casa, tenir un bon cotxe, fer mun viatje fantastic cada any i no tindriem cap problema, per a molts això seria un sou digne.
La realitat es una altre i tindrem que aconstumarnos a tocar de peus a terra.

Anònim ha dit...

Ens han venut la moto, els empresaris , i hem pensat que podríem arribar a viure com ells i ara encara volen retalalr sous i en canvi ells continuar pujant per no perdre beneficis .A veure si us planteu els sindicats i no deixeu ni fer ni una retallada més!
Per cert quin empresari diu el que ha guanyat en aquests anys de bonança econòmica? Cap ni un, el cap a sota l'ala i ja us ho fareu!

Anònim ha dit...

Tota aquesta gent, que no treballa, paguem amb els nostres diners