26/11/08

615a FIRA DE SANT ANDREU AGRÍCOLA,RAMADERA,i COMERCIAL

La Fira de Sant Andreu de Torroella arriba amb un atapeït programa d’actes per reforçar la mostra comercial i agrícola
Torroella de Montgrí celebrarà aquest cap de setmana (29 i 30 de novembre) la 615a Fira Agrícola, Ramadera i Comercial de Sant Andreu, que arriba amb un atapeït programa on es combinen les arrels d’una autèntica fira comercial i agrícola, amb d’altres activitats més innovadores i lúdiques. Tot plegat, amb l’objectiu de configurar una oferta àmplia que esdevingui un veritable aparador del dinamisme cívic i econòmic de la vila. La carpa comercial, amb més de 2.000 metres quadrats i 60 expositors, es podrà visitar durant el cap de setmana de les 10 h a les 21 h.
Entre les novetats d’aquests any cal destacar la celebració a l’exterior de la carpa comercial, de la primera edició d’un mercat que amb el nom genèric d’El bon gust de casa nostra, oferirà una selecció de productes de proximitat i qualitat, com l’Arròs de l’Estany de Pals, productes d’horta ecològics, olis selectes, melmelades artesanes, bunyols, butifarra dolça etc. Aquesta és una aposta de l’Ajuntament per contribuir a difondre aquesta oferta tan propera al nostre territori i vincular la fira amb aquests productes de qualitat.
Paral·lelament, al passeig Catalunya es desenvoluparà el Mercat de Sant Andreu, que aplegarà al voltant de 100 paradetes que oferiran tota mena de productes als visitants. En aquest espai hi haurà, a més, la mostra dels concessionaris de cotxes, que exposaran els seus últim models i al passeig Vicenç Bou, com cada any, s’hi concentrarà una àmplia exposició de maquinària agrícola.
El vessant expositiu i comercial es complementa, com és habitual, amb nombroses activitats lúdiques i culturals:

IV Mostra d’entitats
Durant tot el dissabte tindrà lloc la Mostra d’entitats, que aquest any es trasllada al carrer Enric Morera. Aquesta és una molt bona oportunitat que tenen les per donar-se a conèixer, captar nous membres i fomentar la relació entre elles.
Fira Plaça, Mostra de plaques de cava i Expofil Sant Andreu
Els aficionats al col·leccionisme i a la filatèlia tenen una cita obligada amb la prestigiosa mostra Expofil Sant Andreu, que es fa del 28 al 30 de novembre a l’aula de tallers del Museu de la Mediterrània i organitza l’Associació Filatèlica i Numismàtica de Torroella. Aquesta mateixa entitat és la promotora del Fira Plaça i la Mostra de Plaques de Cava, que tindrà lloc dissabte al matí la plaça de la Vila.
«La Fira en el record» ens porta a conèixer la Torroella del 1600
Un altra de les iniciatives ja consolidades és la Fira en el record, una proposta amb personalitat pròpia molt definida, que permet als visitants fer un recorregut guiat per diferents cases del nucli per conèixer aspectes de la història i el patrimoni de la vila.
En aquesta ocasió, la proposta ens traslladarà a la Torroella reial del 1600 i ens aproparà a com era la vida en aquella època, quines activitats econòmiques es portaven a terme o com s’organitzaven les diferents estructures de poder. En aquesta època la vila viu l’abandonament de les estructures feudals i entra de ple en les formes d’organització pròpies de l’època moderna.
La visita recorre edificis singulars com Can Quintana, Casa Pastors, la Casa Saguer, l’Hospital, el Palau Lo Mirador, i també passa per la plaça de la Vila, centre neuràlgic del poder polític, del desenvolupament econòmic i cultural.
Els participants visitaran un casal d’època moderna, coneixeran els nous burgesos que hi habitaven, dos ferits de guerra a l’Hospital i tancaran el recorregut de manera distesa amb un refrigeri al Palau lo Mirador.
XVII Concurs de gossos d’atura
El reconegut concurs de gossos d'atura tornarà a ser un dels actes més destacats i multitudinaris de la fira. Aquesta prova, conjuntament amb la de Castellar de n’Hug, és la de més reputació del calendari anual ja que es tracta d’un campionat de campions, en la qual només hi poden prendre part els pastors i gossos amb millor palmarès de la temporada. Se celebrarà el diumenge a partir de les 11 h en un recinte especialment condicionat a la platja de l’Estartit. Comptarà amb la participació dels millors pastors de la temporada i el guanyador s’endurà el prestigiós trofeu Campió de campions.

Festa del cavall i dels carruatges

El vessant ramader de la fira també queda representat amb la reconeguda Festa del cavall i dels carruatges, que es farà dissabte i diumenge, durant la quals es realitzaran exhibicions d’arrossegament de troncs, doma en llibertat i passejades amb carruatges pels carrers de la vila.

XI Campionat de Catalunya de coloms de raça
Aquest any se celebrarà novament el Campionat de Coloms de Raça, després de dos anys d’interrupció. Serà la desena edició i retorna com a prova Campionat de Catalunya. Se celebrarà al local comercial de la Muralla.

IX Jornada Tècnica de la Poma. POMATEC 2008
La Jornada Tècnica de la Poma, que organitzen l’Ajuntament i Catalonia Qualitat (Organització Catalana d’Associacions de Productors de Fruita) coincidint amb la Fira, arribarà enguany a la novena edició. Se celebrarà el divendres 28 a l’auditori del Museu de la Mediterrània i aplegarà diferents especialistes en la matèria. Aquest any les ponències tractaran temes relacionats amb la qualitat del producte, la relació del consum de poma amb la salut i els mercats de la poma.

Actes diversos per a tot tipus de públic
D’altra banda, durant tot el cap de setmana s’han programat un variat d’activitats de tota mena com una sortida per l’espai que estarà inclòs dins del parc natural i cultural, del Montgrí, Medes i Baix Ter, una cercavila d’animals de companyia, el Concurs de sopes, una demostració de bitlles catalanes, sardanes, cercavila de gegants i grallers, entre d’altes, que contribuiran a reforçar el caràcter festiu d’aquests dies.

4 comentaris:

@RusKiiis ha dit...

Ostres Dolors, si no és demanar massa, et demanaria un futlletonet de la programació, aixó ha de ser espectacular, i m´agradaria anar-hi, que aquestes coses m´interessen moltissim...

Dolors un petonàs, si penses en mi, ja ho saps!!!

Merci!!!

DOLORS ha dit...

I tant , demà intentaré veure't i et portaré els fulletons de la programació general, el de la fira en el record i l'específic del concurs de gossos.
de tota manera si entrés a la web de l'ajuntament de torroella de montgrí els pots visualitzat.
També dir-te que jo estaré , com pots imaginar -te els dos dies per la fira en un acte o altre, així que em permeto convidar-te a on vulguis!!
fins aviat David!

@RusKiiis ha dit...

Merci Dolors per portar-me els fulletons amb la programació dels actes, i per convidar-me personalment, és molt probable que vingui encara que només sigui el dissabte, per els cavalls...

Salut, i felicitats per les fires que heu muntat a TORROELLA DE MONTGRÍ

PETONÀS DOLORS

Anònim ha dit...

He vingut!
Per cert t'he vist i escoltat explicant i presentant la fira dins la carpa.Realment la fred era latent a tots els racons del poble però tot i així ha sigut divertit. La gent feia cara de fred però també se la veia contenta. Dolors, demà tornaré per veure els gossos.
HE COMPRAT UN CALENDARI AMB LA TEVA FOTO EN EL MES DE NOVEMBRE, ESTÀS MOLT GUAPA