13/5/09

LA LLEI DE PRESTACIONS ES UNA BONA EINA PER LLUITAR CONTRA LA POBRESA I L'EXCLUSIÓ SOCIAL I PER LA IGUALTAT D'OPORTUNITATS PER CATALUNYA. ANNA SIMÓ

Ja hi tornem a ser! Vés per on! Parlant de pensions!!
El senyor governador del Banc d’ Espanya, un senyor que té un contracte blindat amb una bona picossada d’€s per si l’acomiaden , es retira o deixa la feina, no com els altres mortals, i amb un salari que paguem - mentre no siguem independents - tots nosaltres, ens parla de la dificultat del sistema de pensions.!
Doncs ,no, senyor , crec que és una irresponsabilitat crear pànic en aquests moments!
La gent ha de saber que la caixa del fons de reserva disposa ara mateix de 50000 milions d’ € que han produït per interessos patrimonials , aquest any, 786 milions d’ € que cal afegir-hi, que els ingressos per cotitzacions han estat de 20 427 milions d’ € i que la despesa ha representat 14 893 milions, per tant hi ha hagut un superàvit de 5532 milions d’ €.
A Catalunya tenim el 18 % de les pensions de l’ Estat i la pensió mitjana és de 773 €
Amb aquest ball de xifres, no m’estranya que alguns vulguin posar la mà a la cartera i intentin privatitzar aquests fons sigui per la via del pànic , sigui per les veus de canviar el sistema.
Ens cal defensar el sistema de repartiment públic que tenim!
És la manera més segura de mantenir les pensions ,o algú ,encara es creu que el sistema financer de bancs i caixes és millor?